Τελευταία Νέα
Κοινωνία

«Μήδεια»: Σταδιακή αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης – Έντονα προβλήματα στα Βόρεια Προάστια και ενεργοποίηση του Στρατού

«Μήδεια»: Σταδιακή αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης – Έντονα προβλήματα στα Βόρεια Προάστια και ενεργοποίηση του Στρατού

Έκτακτη σύσκεψη στην Πολιτική Προστασία για τη συμμετοχή του στρατού – Πτώση πλέον των 600 δέντρων στο δίκτυο των Βορείων Προαστίων έχει προκαλέσει εκτεταμένα προβλήματα ηλεκτροδότησης - 

Σχετικά Άρθρα
Συνεχές Upd Νέα τεχνική σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί στις 07.45 το πρωί στις 17 Φεβρουαρίου 2021 στην Πολιτική Προστασία υπό τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκο Χαρδαλιά, με συμμετοχή του γενικού γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειου Παπαγεωργίου, του γενικού γραμματέα υποδομών του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, Γεώργιου Καραγιάννη, του διευθυντή Επιχειρήσεων του ΓΕΕΘΑ, υποστράτηγου Ιωάννη Παπαναγνώστου, του αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιστράτηγου Στέφανου Κολοκούρη, του διευθύνοντος συμβούλου του ΔΕΔΔΗΕ, Αναστάσιου Μάνου και του αναπληρωτή διευθύνοντος συμβούλου της ΕΥΔΑΠ, Αναστάσιου Τόσιου.
Σκοπός της σύσκεψης είναι η αποτίμηση της πορείας αποκατάστασης των προβλημάτων σε ηλεκτροδότηση και υδροδότηση που αντιμετωπίζουν περιοχές στην Αττική, σε συνέχεια της ενεργοποίησης Πολιτικής Προστασίας και Στρατού για την παροχή κάθε δυνατής συνδρομής, καθώς και ο προγραμματισμός των επόμενων δράσεων ως την πλήρη εξομάλυνση της κατάστασης.
Θα λάβουν, επίσης, μέρος ο γενικός Διευθυντής Συντονισμού της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, Φοίβος Θεοδώρου, ο διευθυντής της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ), Θεόδωρος Κολυδάς, καθώς και εκπρόσωπος της Ελληνικής Αστυνομίας.

Οι ζημίες στο δίκτυο από τις πτώσεις δέντρων

Περίπου 50 γραμμές Μέσης Τάσης παραμένουν εκτός του συστήματος ηλεκτροδότησης στην Αττική, ως απόρροια των έντονων χιονοπτώσεων, οι οποίες σημειώνονται από το βράδυ της Δευτέρας, σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΔΕΔΔΗΕ την Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2021.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, συνολικά, ζημιές προκλήθηκαν σε τουλάχιστον 85 γραμμές Μέσης Τάσης, με τη ζημιά να έχει αποκατασταθεί σε 35 εξ αυτών.
Τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ συνεχίζουν για την επιδιόρθωση και των εναπομείναντων γραμμών.
Η πλειοψηφία των βλαβών αφορά σε ζημιές από την πτώση δέντρων, τα οποία υποχωρούν υπό το βάρος του χιονιού.
Ο Διαχειριστής υπολογίζει τις κοπές δέντρων σε περισσότερες από 700.

Αποκατάσταση

«Ο ΔΕΔΔΗΕ θα συνεχίσει καθ΄ όλη τη διάρκεια της νύχτας το έργο αποκατάστασης των ζημιών στο Δίκτυο σε όλες τις περιοχές που υπάρχουν προβλήματα ηλεκτροδότησης» επισημαίνεται, ταυτόχρονα.
Επί το έργον εκτιμάται ότι βρίσκονται περίπου 460 υπάλληλοι του ΔΕΔΔΗΕ.
Λίγο νωρίτερα είχε γίνει γνωστό ότι προβλήματα ηλεκτροδότησης παρατηρούνταν στις εξής περιοχές:
Ηλιούπολη, Παπάγου, Χαλάνδρι, Αγ. Απόστολοι Καλάμου, Άγιος Στέφανος, Πετρούπολη, Γλυφάδα, Περιστέρι, Ίλιον, Βριλήσσια, Κάτω Κηφισιά, Μαρούσι, Δαχτυλίδι Αμαρουσίου, Λούτσα, Παλαιό Ψυχικό, Νέο Ψυχικό, Γραμματικό, Αγία Παρασκευή, Πολύδροσο, Διόνυσος, Καπανδρίτι, Κιούρκα, Καλογρέζα, Μενίδι, Νέο Ηράκλειο, Σκαραμαγκάς, Σαλαμίνα, Αυλώνας, Νέα Ιωνία, Μεταμόρφωση.
Αντίστοιχα προβλήματα καταγράφονται και στην Εύβοια, και ιδίως στο βόρειο τμήμα, από την Χαλκίδα προς τον Άγιο Ιωάννη Ρώσο και τα ορεινά χωριά της Ιστιαίας.
Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, οι πυκνές χιονοπτώσεις θα συνεχιστούν έως τουλάχιστον το βράδυ της Τρίτης, επηρεάζοντας την Αττική, την Εύβοια, τις Κυκλάδες και την Κρήτη.

Εξέλιξη

Αγώνα δρόμου δίνει ο ΔΕΔΔΗΕ για την αποκατάσταση των προβλημάτων ηλεκτροδότησης στην Αττική και κυρίως στα Βόρεια Προάστια τα οποία αντιμετωπίζονται σταδιακά.
Σύμφωνα με την τελευταία ανακοίνωση τα προβλήματα αντιμετωπίζονται στις εξής περιοχές:
Στην Αττική στις περιοχές Ηλιούπολη, Χαλάνδρι, Αγ.Απόστολοι Καλάμου, 'Αγιος Στέφανος, Πετρούπολη, Γλυφάδα, Περιστέρι, Ίλιον, Βριλήσσια, Κάτω Κηφισιά, Μαρούσι, Δαχτυλίδι Αμαρουσίου, Λούτσα, Παλαιό Ψυχικό, Νέο Ψυχικό, Γραμματικό, Αγία Παρασκευή, Πολύδροσο, Διόνυσος, Καπανδρίτι, Κιούρκα, Καλογρέζα, Μενίδι, Νέο Ηράκλειο, Σκαραμαγκάς, Σαλαμίνα, Αυλώνας, Νέα Ιωνία και Μεταμόρφωση

Ενεργοποίηση του στρατού

Ενεργοποιείται και ο στρατός πλέον για να δοθεί λύση στα σοβαρά προβλήματα που έχουν προκληθεί κυρίως στην Αττική αλλά και σε διάφορες περιοχές της χώρας με τις διακοπές ηλεκτροδότησης.Στο πλαίσιο αυτό πραγματοποιείται έκτακτη σύσκεψη στην Πολιτική Προστασία, υπό τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, και τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκο Χαρδαλιά, παρουσία του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών Στέλιου Πέτσα και τη συμμετοχή εκπροσώπων του ΓΕΕΘΑ, του ΔΕΔΔΗΕ, της Πυροσβεστικής, της Πολιτικής Προστασίας αλλά και του περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Πατούλη για να συντονιστεί το έργο αποκατάστασης των προβλημάτων.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ζητήθηκε η συνδρομή του στρατού για να ανοίξει δρόμους, να κόψει δένδρα και να αποκαταστήσει βλάβες του οδικού δικτύου με τα βαριά μηχανήματα που διαθέτει, προκειμένου να μπορούν να φτάσουν τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ στα σημεία όπου έχουν προκληθεί οι βλάβες και να τις αποκαταστήσουν.

Βόρεια προάστια


Σύμφωνα με αρμόδιες πηγές, μόνο στα Βόρεια προάστια της Αθήνας έχουν πέσει περισσότερα από 600 δέντρα στο δίκτυο της ΔΕΗ προκαλώντας προβλήματα στη ηλεκτροδότηση
Ο δήμαρχος Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος, σε συνέντευξη του επισήμανε ότι έχουν μείνει χωρίς ρεύμα η Εκάλη, τμήμα της Νέας Ερυθραίας, όλο το Καστρί, τμήμα της Πολιτείας και της Νέας Κηφισιάς.
Λόγω πτώσης δέντρων έχουν τεθεί εκτός λειτουργίας δέκα γραμμές μεσαίας τάσης και οι ηλεκτρολόγοι του δήμου αδυνατούν να διαχειριστούν αυτή την κατάσταση. Κάθε γραμμή μεσαίας τάσης εξυπηρετεί 300 νοικοκυριά.
Σύμφωνα με τον κ. Θωμάκο, ο ΔΕΔΔΗΕ τον διαβεβαίωσε ότι έχει ζητηθεί βοήθεια με συνεργεία και από άλλες περιοχές της Ελλάδας.
Προβλήματα ηλεκτροδότησης σημειώνονται και στην Πεντέλη, όπου έχουν πέσει πάνω από 20 δέντρα προκαλώντας πρόσκαιρες διακοπές ρεύματος.
«Οι υπηρεσίες του Δήμου μας καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για τη γρήγορη απομάκρυνση των δέντρων από τους δρόμους και είναι σε συνεχή επικοινωνία με τη ΔΕΗ, στην οποία δηλώνονται τα αιτήματα προς αποκατάσταση των βλαβών από τη ΔΕΗ», αναφέρει ο δήμος Πεντέλης.
Ο διευθύνων σύμβουλος του ΔΕΔΔΗΕ Τάσος Μάνος δήλωσε μετά από σύσκεψη στην Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, ότι ορισμένες περιοχές της Βορειοανατολικής Αττικής είναι χωρίς ρεύμα έως και 48 ώρες.
Τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ δηλώνουν αδυναμία πρόσβασης και ζητούν τη συνδρομή των δήμων και της πυροσβεστικής.
Ο χρόνος αποκατάστασης εκτιμάται σε δύο μέρες από σήμερα.
Τα προβλήματα σε δίκτυο ΕΥΔΑΠ και ΟΤΕ αναμένεται να αποκατασταθούν σύμφωνα με τους τεχνικούς στο τέλος της εβδομάδας.

Εύβοια

Στην Εύβοια, το τεχνικό προσωπικό του ΔΕΔΔΗΕ έχει επανηλεκτροδοτήσει τα μεγαλύτερα με βάση τον πληθυσμό χωριά όπως Κεχριές, Ροβιές, Μαντουδι και Προκόπι.
Συνεχίζονται οι εργασίες για την επανηλεκτροδότηση έως το βράδυ των χωριών από το κεντρικό τμήμα έως και το Βόρειο, δηλαδή από τη Χαλκίδα προς Άγιο Ιωάννη Ρώσο και τα ορεινά χωριά της Ιστιαίας αποκαθιστώντας τις εκτεταμένες ζημιές στο Δίκτυο και πλήθος σπασμένων στύλων.
Ο ΔΕΔΔΗΕ ζητά την κατανόηση του κοινού και υπογραμμίζει πως όλο το τεχνικό προσωπικό του βρίσκεται επί ποδός καταβάλλοντας κάθε προσπάθεια κάτω από ιδιαίτερα αντίξοες συνθήκες για την όσο το δυνατόν ταχύτερη επανηλεκτροδότηση όλων των περιοχών.

Νησιά


Επίσης μεμονωμένα προβλήματα που αντιμετωπίζονται, υπάρχουν σε ορισμένα νησιά όπως η Αμοργός και η Ικαρία και κάποιες πτώσεις τάσης στην Κρήτη.
«Υπήρχε μεγάλο θέμα στη Βόρεια Εύβοια όπου στείλαμε 14 συνεργεία και πλέον των 50 ατόμων και διψήφιο αριθμό ειδικών μηχανημάτων ούτως ώστε να μαζευτεί και το θέμα της Βόρειας Εύβοιας.
Καταλαβαίνετε ότι λόγω της μεγάλης έκτασης των φαινομένων δεν είναι εφικτό να μεταφέρεις κόσμο από περιοχές σε περιοχές.
Αυτή τη στιγμή είναι ανακουφισμένη Μακεδονία-Θράκη γιατί έχει φύγει το φαινόμενο, αλλά δεν μπορεί να κατέβει κόσμος από τη Μακεδονία - Θράκη στην Αττική.
Κάνουμε συνεχώς αναδιάταξη εργαζομένων και εργολάβων, ούτως ώστε να αντιμετωπίζουμε τα προβλήματα στο συντομότερο δυνατό χρόνο.
Αντίστοιχα έχουμε κόσμο στην Κρήτη έχουμε τους εργολάβους σε επιφυλακή είναι ειδοποιημένοι και ξέρουμε κάποια σημεία στα οποία δημιουργούνται προβλήματα.
Θα δούμε πάλι που θα δημιουργηθούν τα προβλήματα και θα τα αντιμετωπίσουμε», σημείωσε ο επικεφαλής του ΔΕΔΔΗΕ.

Για βλάβες καλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν με το τηλεφωνικό κέντρο της ΔΕΔΔΗΕ στο 11500 ή μέσω της ιστοσελίδας και της εφαρμογής του ΔΕΔΔΗΕ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης