Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Πρόσκαιρη ύφεση από τη Μήδεια - Πυκνό χιόνι παντού - Χωρίς νερό και ρεύμα περιοχές της Αττικής - Τρεις οι νεκροί

Πρόσκαιρη ύφεση από τη Μήδεια - Πυκνό χιόνι παντού - Χωρίς νερό και ρεύμα περιοχές της Αττικής - Τρεις οι νεκροί

Που έχει διακοπεί η κυκλοφορία - Αναβάλλονται όλοι οι σημερινοί εμβολιασμοί κατά της covid στην Αττική

Σχετικά Άρθρα

(Συνεχές upd)  Η κακοκαιρία Μήδεια θα συνεχίσει να «σφυροκοπά» την Αττική, καθώς αναμένεται επιδείνωση του καιρού από τα μεσάνυχτα της Τρίτης με έντονες χιονοπτώσεις και πολύ κρύο στα ανατολικά και ηπειρωτικά του νομού, σύμφωνα με την πρόβλεψη του μετεωρολόγου Γιάννη Καλλιάνου.
Τις επόμενες ώρες θα σταματήσουν για λίγο οι χιονοπτώσεις στις περισσότερες περιοχές της Αθήνας, με εξαίρεση τα βόρεια προάστια όπου θα συνεχίσει να χιονίζει, ενώ στις υπόλοιπες περιοχές θα υπάρξουν εξασθενημένα φαινόμενα.
Από τις 22:00 -23:00 το βράδυ, θα έχουμε πάλι νεφώσεις που ανατροφοδοτούνται με τεράστια ποσά υγρασίας από το Αιγαίο, προκαλώντας υποτροπή του καιρού στην Αττική από τα μεσάνυχτα με έντονες χιονοπτώσεις, εξηγεί ο κ. Καλλιάνος, προσθέτοντας ότι θα έχουμε εξάρσεις με χιονοπτώσεις στις περισσότερες περιοχές της Αττικής τις επόμενες ώρες.
Οι χιονοπτώσεις από τα μεσάνυχτα μέχρι τις 6 το πρωί θα είναι πυκνές στα βόρεια και τα ανατολικά προάστια, ενώ πολύ νωρίς το πρωί της Τετάρτης 17/2, ίσως και πριν το ξημέρωμα, θα χιονίσει ακόμα και σε νότιες περιοχές όπως στη Γλυφάδα.
Στα βόρεια προάστια θα σταματήσει να χιονίζει από τα ξημερώματα της Τετάρτης και μέχρι τις 12 το μεσημέρι, με θερμοκρασίες κάτω από το μηδέν να καταγράφονται.
Στα δυτικά προάστια θα σημειώθούν κάποιες τοπικές χιονοπτώσεις τη νύχτα, ωστόσο θα είναι πιο εξασθενημένες, ενώ το πρωί της Τετάρτης μέχρι τις 12.00 θα υπάρχουν προβλήματα ολισθηρότητας σε Περιστέρι, Χαϊδάρι, Ελευσίνα, Αιγάλεω, Φυλή.
Στο υπόλοιπο Λεκανοπέδιο τα έντονα αυτά φαινόμενα θα τελειώσουν στις 9 με 10 το πρωί της Τετάρτης.

Συστάσεις στους πολίτες

Ισχυρή σύσταση
σε όλους τους πολίτες της Αττικής να αποφεύγουν κάθε είδους μετακινήσεις λόγω της ολισθηρότητας στους δρόμους και του ισχυρού παγετού απευθύνουν η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και η Περιφέρεια Αττικής καθώς σφοδρή χιονόπτωση πλήττει από το βράδυ το μεγαλύτερο μέρος του Λεκανοπεδίου.
Πυκνό χιόνι έχει πέσει από τα βόρεια προάστια μέχρι το κέντρο της Αθήνας και τον Πειραιά, οι δρόμοι είναι στρωμένοι με χιόνι σε όλη σχεδόν την Αττική ακόμα και στα νότια προάστια ενώ η κυκλοφορία των οχημάτων γίνεται με πολλά προβλήματα, ενώ δεν λείπουν και τα ατυχήματα λόγω της κατάστασης που επικρατεί στις οδικές αρτηρίες.
Την ίδια στιγμή, το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε πως λόγω των καιρικών φαινομένων, αναβάλλονται οι σημερινοί εμβολιασμοί κατά της covid σε όλα τα εμβολιαστικά κέντρα της Αττικής ενώ σε δηλώσεις του μετά τη σύσκεψη στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης είπε ότι ο κρατικός μηχανισμός κάνει ότι μπορεί για να κρατήσει τους δρόμους ανοιχτούς, αναφέροντας πως μεγάλη έγνοια είναι η ηλεκτροδότηση ενώ απήθυνε έκκληση στους πολίτες να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις.
Εν τω μεταξύ, τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους λόγω της κακοκαιρίας.
Πρόκειται για ένα 56χρονο στην Κρήτη, έναν 80χρονο και έναν 73χρονο στην Εύβοια.
Ο 80χρονος βρέθηκε νεκρός μέσα στο σπίτι του σε απομακρυσμένο χωριό της Εύβοιας ενώ ο 56χρονος κτηνοτρόφος εντοπίστηκε νεκρός έξω από το ποιμνιοστάσιο του στο Οροπέδιο Λασιθίου.
Ο 73χρονος υποστηριζόταν από οξυγόνο κι έχασε τη ζωή του όταν από τη διακοπή ρεύματος στο σπίτι του σταμάτησε να το μηχάνημα να λειτουργεί.
123489595696964545.jpg
123456.jpg

Μητσοτάκης: Αποφύγετε τις περιττές μετακινήσεις 

Να αποφύγουν τις περιττές μετακινήσεις κάλεσε τους πολίτες ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης μετά την ευρεία σύσκεψη που έγινε νωρίτερα σήμερα το πρωί στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.
«Βρισκόμαστε αντιμέτωποι με ένα έντονο καιρικό φαινόμενο που μέχρι αύριο θα επηρεάζει την Αττική την Εύβοια και την Κρήτη.
Στο πλαίσιο αυτό, θα πρέπει να αποφεύγονται όλες οι περιττές μετακινήσεις.
Οι αρμόδιες αρχές κάνουν ότι είναι δυνατό για να μείνουν ανοιχτοί οι δρόμοι» υποστήριξε σε δηλώσεις του μετά τη σύσκεψη ο πρωθυπουργός, ο οποίος τόνισε ότι θα υπάρξει αργότερα αναλυτική ενημέρωση.

Μείζον πρόβλημα η ηλεκτροδότηση

Όπως είπε, μείζον πρόβλημα είναι τα προβλήματα που σημειώνονται στην ηλεκτροδότηση, αναφέροντας πως αυτά αντιμετωπίζονται από τις αρχές για να επιλυθούν το συντομότερο δυνατόν.
«Χρειάζεται υπομονή.
Πρέπει να αντιμετωπίσουμε ένα πρωτόγνωρο φαινόμενο.
Οι αρμόδιοι υπουργοί θα ενημερώνουν για όλες τις εξελίξεις, τόνισε ο κ.Μητσοτάκης, ο οποίος αναφερόμενος στους εμβολιασμούς κατά του κορωνοϊού που αναβλήθηκαν σήμερα, επεσήμανε ότι οι πολίτες θα ενημερωθούν για τα νέα ραντεβού τους τα οποία θα αναπληρωθούν το συντομότερο δυνατόν.
«Θα αξιοποιηθούν όλα τα αδιάθετα εμβόλια» υποστήριξε ο πρωθυπουργός.

Ποιοι συμμετείχαν στη σύσκεψη

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο υπουργός Υγείας, Β. Κικίλιας, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς, ενώ παρόντες ήταν ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών αρμόδιος για θέματα Αυτοδιοίκησης Στέλιος Πέτσας και ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ στον υπουργό Επικρατείας Θεόδωρος Λιβάνιος.
Στη σύσκεψη πήραν επίσης μέρος οι περιφερειάρχες Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας, Αττικής και Πελοποννήσου, για την αποτίμηση της έως τώρα κατάστασης, όπως έχει διαμορφωθεί εξαιτίας της κακοκαιρίας, και τον περαιτέρω επιχειρησιακό συντονισμό όλων των συναρμόδιων φορέων για την καλύτερη αντιμετώπιση των συνεπειών από τα έντονα καιρικά φαινόμενα.
12345.jpg
64646346346346346.jpg
123.JPG

Προβλήματα σε ηλεκτροδότηση και υδροδότηση λόγω της Μήδειας - Χωρίς νερό και ρεύμα περιοχές της Αττικής

Προβλήματα σε ηλεκτροδότηση και υδροδότηση αντιμετωπίζουν πολλές περιοχές της Αττικής, με αποτέλεσμα εν μέσω της σφοδρής κακοκαιρίας «Μήδεια» να έχουν μείνει χωρίς ρεύμα και νερό.
Πιο αναλυτικά, σε δεκάδες περιοχές της Αττικής και της Εύβοιας εντοπίζονται διακοπές στην ηλεκτροδότηση, η πλειονότητα των οποίων οφείλονται σε σε ζημιές στο Δίκτυο από την πτώση δέντρων που υποχωρούν υπό το βάρος του χιονιού.
Χαρακτηριστικά αναφέρεται ότι σύμφωνα με αρμόδιες πηγές, μόνο στα Βόρεια προάστια της Αθήνας έχουν πέσει περισσότερα από 600 δέντρα στο δίκτυο της ΔΕΗ.
Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με την ΕΥΔΑΠ, διακοπές ύδρευσης έχουν καταγραφεί τις τελευταίες ώρες σε σημεία του Χολαργού, του Χαλανδρίου, της Φιλοθέης, της Πεντέλης, του Κερατσινίου, της Ηλιούπολης, των Γλυκών Νερών και της Αγίας Παρασκευής.

Τα προβλήματα στην ηλεκτροδότηση

Τα προβλήματα στην ηλεκτροδότηση αυτήν την ώρα εντοπίζονται:
Στην Αττική στις περιοχές Ηλιούπολη, Χαλάνδρι, Αγ.Απόστολοι Καλάμου, 'Αγιος Στέφανος, Πετρούπολη, Γλυφάδα, Περιστέρι, Ίλιον, Βριλήσσια, Κάτω Κηφισιά, Μαρούσι, Δαχτυλίδι Αμαρουσίου, Λούτσα, Παλαιό Ψυχικό, Νέο Ψυχικό, Γραμματικό, Αγία Παρασκευή, Πολύδροσο, Διόνυσος, Καπανδρίτι, Κιούρκα, Καλογρέζα, Μενίδι, Νέο Ηράκλειο, Σκαραμαγκάς, Σαλαμίνα, Αυλώνας, Νέα Ιωνία και Μεταμόρφωση.
Στην Εύβοια, το τεχνικό προσωπικό του ΔΕΔΔΗΕ ενισχυμένο από το πρωί με συνεργαζόμενους εργολάβους από γειτονικές περιοχές, έχει επανηλεκτροδοτήσει τα μεγαλύτερα με βάση τον πληθυσμό χωριά όπως Κεχριές, Ροβιές, Μαντουδι και Προκόπι.
Συνεχίζονται οι εργασίες για την επανηλεκτροδότηση έως το βράδυ των χωριών από το κεντρικό τμήμα έως και το Βόρειο, δηλαδή από τη Χαλκίδα προς Άγιο Ιωάννη Ρώσο και τα ορεινά χωριά της Ιστιαίας αποκαθιστώντας τις εκτεταμένες ζημιές στο Δίκτυο και πλήθος σπασμένων στύλων.
Ο ΔΕΔΔΗΕ ζητά την κατανόηση του κοινού και υπογραμμίζει πως όλο το τεχνικό προσωπικό του βρίσκεται επί ποδός καταβάλλοντας κάθε προσπάθεια κάτω από ιδιαίτερα αντίξοες συνθήκες για την όσο το δυνατόν ταχύτερη επανηλεκτροδότηση όλων των περιοχών.
Επίσης μεμονωμένα προβλήματα που αντιμετωπίζονται, υπάρχουν σε ορισμένα νησιά όπως η Αμοργός και η Ικαρία και κάποιες πτώσεις τάσης στην Κρήτη.
«Υπήρχε μεγάλο θέμα στη Βόρεια Εύβοια όπου στείλαμε 14 συνεργεία και πλέον των 50 ατόμων και διψήφιο αριθμό ειδικών μηχανημάτων ούτως ώστε να μαζευτεί και το θέμα της Βόρειας Εύβοιας.
Καταλαβαίνετε ότι λόγω της μεγάλης έκτασης των φαινομένων δεν είναι εφικτό να μεταφέρεις κόσμο από περιοχές σε περιοχές.
Αυτή τη στιγμή είναι ανακουφισμένη Μακεδονία-Θράκη γιατί έχει φύγει το φαινόμενο, αλλά δεν μπορεί να κατέβει κόσμος από τη Μακεδονία - Θράκη στην Αττική.
Κάνουμε συνεχώς αναδιάταξη εργαζομένων και εργολάβων, ούτως ώστε να αντιμετωπίζουμε τα προβλήματα στο συντομότερο δυνατό χρόνο.
Αντίστοιχα έχουμε κόσμο στην Κρήτη έχουμε τους εργολάβους σε επιφυλακή είναι ειδοποιημένοι και ξέρουμε κάποια σημεία στα οποία δημιουργούνται προβλήματα.
Θα δούμε πάλι που θα δημιουργηθούν τα προβλήματα και θα τα αντιμετωπίσουμε», σημείωσε ο επικεφαλής του ΔΕΔΔΗΕ.

ΕΥΔΑΠ: Με γεννήτριες θα λειτουργήσουν τα αντλιοστάσια όπου διακόπηκε η ηλεκτροδότηση

Με δικά της ηλεκτροπαραγωγικά ζεύγη (γεννήτριες) προσπαθεί η ΕΥΔΑΠ να λειτουργήσει τα αντλιοστάσια σε περιοχές του Λεκανοπεδίου όπου υπάρχει διακοπή της ηλεκτροδότησης, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διευθύνων σύμβουλος της Εταιρείας, Χάρης Σαχίνης.
Πρόκειται για περιοχές που τα αντλιοστάσια βρίσκονται σε υψηλά σημεία όπως η Πετρούπολη όπου το πρόβλημα που υπήρχε ήδη αποκαταστάθηκε, το Ψυχικό, τα Γλυκά Νερά, η Δουκίσσης Πλακεντίας στην Πεντέλη η Αγία Παρασκευή και η Άνοιξη. Στην Άνοιξη μάλιστα έχουν σταλεί και γερανοί για να απομακρύνουν πεσμένα δέντρα γιατί έχει διακοπεί η πρόσβαση στο αντλιοστάσιο.
Όπως είπε ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΥΔΑΠ το συντομότερο δυνατό θα αποκατασταθεί η ηλεκτροδότηση και θα λειτουργήσουν τα αντλιοστάσια και θα επανέλθει κανονικά η υδροδότηση.



606066565464.jpg
51.jpg

Έως αύριο 17/2 το πρωί οι χιονοπτώσεις σε Αττική, Εύβοια, Κυκλάδες και Κρήτη

Οι πυκνές κατά τόπους χιονοπτώσεις, που σημειώνονται από το βράδυ της Δευτέρας σε Αττική, Εύβοια, Κυκλάδες και Κρήτη, κατά τη δεύτερη φάση της κακοκαιρίας «Μήδεια», θα συνεχιστούν έως το πρωί της Τετάρτης 17/2 με μειούμενη όμως ένταση από αργά το βράδυ της Τρίτης, σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr.
Όπως αναφέρεται, χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στην Αττική, στην Εύβοια, στην Κρήτη και σε περιοχές μεγάλου υψομέτρου των Κυκλάδων, ενώ χιονόνερο ή χιόνι αναμένεται κατά τόπους στις Κυκλάδες και σε παράκτιες περιοχές της Κρήτης.
Από το βράδυ της Τρίτης τα φαινόμενα θα περιοριστούν σταδιακά στην Κεντρική Εύβοια, στα βόρεια της Αττικής και στη Δυτική Κρήτη και έως το πρωί της Τετάρτης 17/2 θα σταματήσουν.
Οι θυελλώδεις βόρειοι άνεμοι που επικρατούν στο Αιγαίο, σταδιακά θα εξασθενήσουν και το βράδυ της Τρίτης δεν θα ξεπερνούν τα 6 έως 7 μποφόρ, με εξαίρεση τα Δωδεκάνησα, όπου θα φτάνουν τα 8 και κατά τόπους τα 9 μποφόρ.
Η θερμοκρασία κατά τη διάρκεια της νύχτας θα φτάσει και πάλι σε πολύ χαμηλά επίπεδα, ιδιαίτερα στη Δυτική Μακεδονία και τα ορεινά ηπειρωτικά, όπου κατά τόπους θα πέσει κάτω από τους -15 βαθμούς Κελσίου.
6965464634634.jpg
Σε πλήρη επιφυλακή βρίσκεται και η Πυροσβεστική η οποία κλήθηκε να επέμβει σε τουλάχιστον τρεις κλήσεις για βοήθεια σε εγκλωβισμένους στα χιόνια, αλλά και για άμεση μεταφορά ανθρώπων που είχαν ανάγκη σε νοσοκομεία,
Ειδικότερα, με οχήματα της Πυροσβεστικής μεταφέρθηκαν για αιμοκάθαρση σε νοσοκομεία, πάνω από 60 νεφροπαθείς από διάφορα σημεία του Λεκανοπεδίου.
Επίσης χρειάστηκε να επέμβει σε 25 περιπτώσεις για κοπές δένδρων που έπεσαν.
53.jpg

Προβλήματα στις αστικές συγκοινωνίες – Εκτός ο ΗΣΑΠ στο τμήμα Αττική - Κηφισιά - Δεν κυκλοφορούν λεωφορεία, τρόλεϊ

Προβλήματα στη λειτουργία των αστικών συγκοινωνιών έχει προκαλέσει η σφοδρή χιονόπτωση στην Αττική.
Σύμφωνα με τη ΣΤΑΣΥ ΑΕ, αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στο τμήμα Πειραιάς- Αττική στη γραμμή 1 του Μετρό (ΗΣΑΠ) ενώ εκτός λειτουργίας παραμένει το τμήμα Αττική- Κηφισιά.
Επίσης, κανονικά διεξάγονται τα δρομολόγια του Τραμ σε ολόκληρο το δίκτυο.
Όσον αφορά το δίκτυο του προαστιακού δεν πραγματοποιούνται δρομολόγια του μετρό από και προς το Αεροδρόμιο.
Τα δρομολόγια του Μετρό γίνονται μέχρι τον σταθμό Δουκ. Πλακεντίας και από εκεί οι επιβάτες με κατεύθυνση προς το Αεροδρόμιο μετεπιβιβάζονται σε συρμούς του Προαστιακού.
Έντονα προβλήματα υπάρχουν και στις αστικές συγκοινωνίες με αποτέλεσμα να μην πραγματοποιούνται δρομολόγια τόσο τα λεωφορεία όσο και τρόλεϊ.
Σύμφωνα με πηγές από τον ΟΑΣΑ εκτελούνται μόνο κάποια δρομολόγια λεωφορείων στα νότια προάστια.
Τα λεωφορεία βγήκαν το πρωί από τα αμαξοστάσια για να πραγματοποιήσουν δρομολόγια στις κεντρικούς δρόμους, αλλά, λόγω της έντονης χιονόπτωσης και της ολισθηρότητας, δόθηκε εντολή να επιστρέψουν στα αμαξοστάσια για λόγους ασφαλείας.

Υπ.Υγείας: Αναβάλλονται οι σημερινοί εμβολιασμοί κατά της covid στην Αττική

Αναβάλλονται οι σημερινοί εμβολιασμοί κατά της covid όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας.
Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, οι πολίτες που είχαν για σήμερα προγραμματισμένο ραντεβού για εμβολιασμό, θα ειδοποιηθούν για τον επαναπρογραμματισμό του ραντεβού τους.
52.jpg
Που έχει διακοπεί η κυκλοφορία - Απαγορεύεται η κίνηση φορτηγών στην Αττική Οδό

Με μεγάλα προβλήματα πραγματοποιείται η κίνηση των οχημάτων στο οδικό δίκτυο της Αττικής.
Λόγω της πυκνής χιονόπτωσης, απαγορεύτηκε η κίνηση των φορτηγών άνω των 3,5 τόνων και στην Αττική Οδό ενώ αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στη Λεωφόρο Αθηνών, όπου είχε απαγορευτεί για τα φορτηγά, ενώ τα ΙΧ κινούνταν με αντιολισθητικές αλυσίδες.
Όλα τα αυτοκίνητα πλέον κινούνται κανονικά στη λεωφόρο Αθηνών, σύμφωνα με την Αστυνομία, ενώ στην Αττική Οδό ισχύουν τα εξής:
Δεν επιτρέπεται η κίνηση των φορτηγών και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, από την Ελευσίνα μέχρι τον κόμβο Μεταμόρφωσης, ενώ όπως ανακοινώθηκε από την Τροχαία, απαγορεύεται η είσοδος τους στον αυτοκινητόδρομο, προς Ελευσίνα στις εισόδους Φυλής, Δημοκρατίας, Περιφερειακής Αιγάλεω, και στον κόμβο Μεταμόρφωσης και προς αεροδρόμιο στις εισόδους Μάνδρας και Μαγούλας.
Στην είσοδο Ασπροπύργου δεν επιτρέπεται για τα φορτηγά στις εισόδους και των δύο ρευμάτων κυκλοφορίας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΓΑΔΑ υπάρχει διακοπή κυκλοφορίας όλων των οχημάτων, στα κάτωθι σημεία:
• Επί της Λεωφόρου Πάρνηθος, από το ύψος της ταβέρνας δεξιώσεων «Ermitaz Hall», ρεύμα κυκλοφορίας προς “REGENCY CAZINO MONT PARNES”.
• Επί της Λ. Φυλής, στο ύψος του καταστήματος το «Χρυσό Βαρέλι», ρεύμα κυκλοφορίας προς Δερβενοχώρια.
• Επί της Λ. Διονύσου από το ύψος του Γηπέδου Διονύσου έως το ύψος του Πάρκου Ανατολής και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.
• Περιφ. Οδός Πεντέλης - Ν. Μάκρης από το «Νοσοκομείο 414» έως «θέση Άγιος Πέτρος».
• Ε.Ο. Ελευσίνας – Θηβών από τον Κόμβο Μάνδρας προς Βίλια.
• Οδός Αναστάσεως, από το Νεκροταφείο προς Υμηττό, Παπάγου.
• Λ. Αλίμου-Κατεχάκη προς Καλοπούλα, από ύψος Προφυλακίου Καισαριανής (από σταθμό της Τάξης).
• Επ. Ο. Καπανδριτίου από Καπανδρίτι προς Βαρνάβα.
• Οδός Ιπποκράτους από ύψος Επ. Ο. Αφιδνών (Πλατεία Αφιδνών), στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Ιπποκράτειο
Πολιτεία.
• Οδός Αγίου Μερκουρίου από ύψος ταβέρνας «Λεωνίδας», στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Ιπποκράτειο Πολιτεία,
Αχαρνές.
• Επί της Ν.Ε.Ο. Αθηνών – Λαμίας, από το ύψος του Α/Κ Καλυφτάκη (χ/δ 20,060) έως την χ/θ 58,520 – όρια Τ.Τ. Αυτοκινητοδρόμων Π.Α.Θ.Ε. Βοιωτίας (από 19:00 ώρα για φορτηγά οχήματα άνω των 3,5 τόνων και από
19:50 ώρα για παντός είδους οχημάτων).
• Επί της Λ. Εθνικής Αντιστάσεως από το ύψος του γηπέδου Εθνικού Αστέρα και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, στην περιοχή της Καισαριανής.
• Επί της Π.Ε.Ο. Αθηνών - Κορίνθου (και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας), από την 28η
χ/θ έως την 34η χ/θ.
• Επί της Λ. Μεγάρων - Αλεποχωρίου (και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας), από την 5η χ/θ έως την περιοχή του Αλεποχωρίου.
IMG_2580.jpg
syntagma-3.jpg
kaliftaki_main.jpg

Δεμένα τα πλοία σε Πειραιά, Ραφήνα, Λαύριο – Σε ισχύ το απαγορευτικό απόπλου

Δεμένα παραμένουν τα πλοία σε Πειραιά, Ραφήνα και Λαύριο καθώς σε ισχύ είναι το απαγορευτικό απόπλου λόγω λόγω των θυελλωδών ανέμων που πνέουν σε πολλές θαλάσσιες περιοχές του Αιγαίου και φθάνουν κατά τόπους, σύμφωνα με την ΕΜΥ, τα 10 μποφόρ.
Σε ισχύ είναι απαγορευτικό απόπλου από τα λιμάνια του Πειραιά της Ραφήνας και του Λαυρίου.
Δεν πραγματοποιούνται, επίσης, τα δρομολόγια των υδροπτέρυγων για τον Πόρο, ενώ κλειστή παραμένει η γραμμή Πάχη Μεγάρων-Φανερωμένη Σαλαμίνας και Αγ.Μαρίνα-Νέα Στύρα.

Κομμένη στα δύο η Ελλάδα- Κλειστή έως τις 19:00 η εθνική οδός Αθηνών - Λαμίας

Η Μήδεια έκοψε την χώρα στα δύο.
Χθες 15/2 στις 19:00 το απόγευμα έκλεισε ξανά η Εθνική Οδός από το ύψος της Κηφισιάς για τα βαρέα οχήματα, αλλά και για τα φορτηγά άνω των 3,5 τόνων.
kalyftaki-2.jpg
Η απαγόρευση αναμένεται να ισχύσει έως τις 19:00 σήμερα Τρίτη 16/2 το απόγευμα, οπότε και θα επανεκτιμηθεί η κατάσταση ανάλογα με τα καιρικά φαινόμενα που θα επικρατούν.
kalyftaki-3.jpg
Το θέμα για το εάν θα ανοίξει η εθνική οδός Αθηνών - Λαμίας θα συζητηθεί εκτενώς σήμερα 16/2 στις 11:00 σε νέα σύσκεψη στην Πολιτική Προστασία.
kifisia2.jpg
υ-1.jpg
Κλειστά όλα τα σχολεία ειδικής αγωγής στην Αττική

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη, κλειστές θα παραμείνουν σήμερα Τρίτη και αύριο Τετάρτη 16 και 17 Φεβρουαρίου, όλες οι σχολικές μονάδες Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης (όλων των βαθμίδων) στην Περιφέρεια Αττικής
Με στόχο την πρόληψη ατυχημάτων και την καλύτερη προάσπιση της ασφάλειας των παιδιών, με απόφαση του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη θα παραμείνουν μέχρι την Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου κλειστές όλες οι σχολικές μονάδες Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης (όλων των βαθμίδων) στην Περιφέρεια Αττικής.
Ειδικότερα όπως επισημαίνεται στην σχετική απόφαση που υπεγράφη από τον Εκτελεστικό Γραμματέα Γ. Σελίμη, η Περιφέρεια Αττικής αποφάσισε «την διακοπή, μέχρι την Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2021, της δια ζώσης λειτουργίας των σχολικών μονάδων Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης (όλων των βαθμίδων) που εδρεύουν στην Περιφέρεια Αττικής, εξαιτίας των ιδιαίτερα έντονων καιρικών φαινομένων (χιονοπτώσεις – παγετός) και της επαγόμενης δυσκολίας λειτουργίας των σχολείων και μετακίνησης των μαθητών».
IMG_2514_2.jpg
Η απόφαση κρίθηκε επιβεβλημένη για προληπτικούς λόγους και με στόχο την καλύτερη προάσπιση της ασφάλειας των μαθητών, καθώς τα έντονα καιρικά φαινόμενα και ο ισχυρός παγετός που αναμένεται να επικρατήσει στην Αττική τις επόμενες ώρες, θα δυσχεράνουν τη δυνατότητα λειτουργίας των σχολείων και την μετακίνηση των μαθητών στα σχολεία τους, που στις περισσότερες περιπτώσεις δεν βρίσκονται εντός των Δήμων που κατοικούν.
Η Περιφέρεια Αττικής ανάλογα με το πώς θα εξελιχθούν τα καιρικά δεδομένα θα επαναξιολογήσει την κατάσταση και πάλι την Τετάρτη, με στόχο να εξετάσει, εφόσον απαιτείται, το ενδεχόμενο να παρατείνει το κλείσιμο των Ειδικών Σχολείων.
Να σημειωθεί πως λόγω των συνεπειών της κακοκαιρίας η Περιφέρεια Αττικής συστήνει σε όλους τους πολίτες, σε περιοχές που υπάρχει παγετός, να μετακινούνται με ιδιαίτερη προσοχή και να ακολουθούν τις οδηγίες και συστάσεις των τοπικών αρχών.
athinon-lamias-xioni-top00.jpg
524468.webp

Ποια σχολεία θα παραμείνουν κλειστά σήμερα Τρίτη

Κλειστά θα μείνουν και την Τρίτη τα σχολεία σε αρκετές περιοχές της χώρας εξαιτίας του κύμα ψύχους που έφερε η κακοκαιρία Μήδεια στη χώρα μας.
Οι χιονοπτώσεις και το τσουχτερό κρύο είχαν ως αποτέλεσμα να αποφασιστεί να μείνουν κλειστά τα σχολεία αύριο Τρίτη στις εξής περιοχές, όπως έχει γίνει γνωστό μέχρι στιγμής.

Κεντρική Μακεδονία

Κλειστά θα μείνουν και αύριο τα σχολεία όλων των βαθμίδων σε όλη την Κεντρική Μακεδονία, ύστερα από σχετική απόφαση του Περιφερειάρχη Απόστολου Τζιτζικώστα.
αθηνα.webp
Δυτική Μακεδονία

Εξαιτίας του χιονιού και του ολικού παγετού που επικρατούν στη Δυτική Μακεδονία, με απόφαση των δημάρχων των Περιφερειακών Ενοτήτων Κοζάνης, Φλώρινας, Καστοριάς και Γρεβενών, τα νηπιαγωγεία, δημοτικά, οι σχολικές μονάδες Ειδικής Αγωγής, τα Γυμνάσια και τα Λύκεια, αύριο (Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2021) θα παραμείνουν κλειστά. Επίσης, κλειστοί θα παραμείνουν και οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί.

Μαγνησία και Σποράδες

Κλειστά θα είναι και αύριο Τρίτη όλα τα σχολεία του Δήμου Βόλου μετά από απόφαση του δημάρχου Αχιλλέα Μπέου, αφού οι καιρικές συνθήκες λόγω του χιονιά και του παγετού είναι πολύ δύσκολες, τόσο για τους μαθητές, όσο και για τους διδάσκοντες σε όλο τον μητροπολιτικό Βόλο.

Ανατολική Μακεδονία – Θράκη

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστου Μέτιου, η διακοπή της δια ζώσης λειτουργίας των σχολείων της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης καθώς και όλων των παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών, σε όλους τους Δήμους της Περιφέρειας, παρατείνεται και την Τρίτη 16 Φεβρουαρίου.
3095571.webp

 

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης