Τραπεζικά νέα

ΤΧΣ: Αποχωρεί από Διευθύνων Σύμβουλος ο Martin Czurda - Επιβεβαίωση ΒΝ

tags :
ΤΧΣ: Αποχωρεί από Διευθύνων Σύμβουλος ο Martin Czurda - Επιβεβαίωση ΒΝ

O Δρ Martin Czurda ανακοίνωσε ότι αποχωρεί από τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, θέση που κατείχε από τον Μάιο του 2017.

 

Σχετικά Άρθρα

Σε επιβεβαίωση των χθεσινών (15 Φεβρουαρίου 2021) πληροφοριών του bankingnews.gr (BN) ήρθε η σημερινή ανακοίνωση του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ), σχετικά με την αποχώρηση του Δρ Martin Czurda, από τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.

ΤΧΣ: Αποχωρεί από Διευθύνων Σύμβουλος ο Martin Czurda - Επιβεβαίωση ΒΝ

O Δρ Martin Czurda ανακοίνωσε ότι αποχωρεί από τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, θέση που κατείχε από τον Μάιο του 2017.

Ο Πρόεδρος και τα Μέλη του Γενικού Συμβουλίου και η Εκτελεστική Επιτροπή του Ταμείου εκφράζουν τις βαθύτατες ευχαριστίες τους για τη μακρά συνεργασία με τον Δρ Czurda και εύχονται κάθε επιτυχία στα επόμενα επαγγελματικά του βήματα.


Τι ανέφερε από 15 Φεβρουαρίου 2021 το bankingnews.gr


Παραιτήθηκε ο Martin Czurda από CEO του ΤΧΣ - Επικρατέστερος ο Ιορδάνης Αϊβάζης

O κ. Ιορδάνης Αϊβάζης είναι αυτός όπως όλα δείχνουν που θα αναλάβει τη θέση του κ. Martin Czurda ως CEO της εκτελεστικής Επιτροπής του ΤΧΣ.
Η αλλαγή λαμβάνει χώρα στο πλαίσιο της μεταβολής του συνολικού ρόλου του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας που πολύ σύντομα θα αναπτυχθεί μέσα από το νομοσχέδιο που αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή προς ψήφιση ως το τέλος Φεβρουαρίου. Το νομοσχέδιο αυτό θα προβλέπει νέα δεδομένα για τα διοικητικά συμβούλια των τραπεζών ενώ θα επιτρέπει στο Ταμείο την είσοδο στην αύξηση κεφαλαίου των πιστωτικών ιδρυμάτων.
Αλλαγή φρουράς λοιπόν στο ΤΧΣ καθώς αποχωρεί από τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας o κ. Martin Czurda διευθύνων Σύμβουλος της Εκτελεστικής Επιτροπής στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας από τον Ιούνιο του 2017.
Σύμφωνα με κάποιες καλά ενημερωμένες πηγές τη θέση του αναμένεται να αναλάβει ο κ. Ιορδάνης Αϊβάζης.
Ο κ. Czurda έχοντας αναλάβει τα συγκεκριμένα καθήκοντα με πολλές περγαμηνές λόγω πολυετούς εμπειρίας στον τραπεζικό κλάδο δε φαίνεται να πέτυχε τους στόχους στο επιχειρηματικό πλάνο του ταμείου. Τουλάχιστον αυτό κατέγραφαν κυβερνητικές πηγές.
Σε κάθε περίπτωση η κυβέρνηση δεν εμφανιζόταν ιδιαιτέρως ευχαριστημένη από το έργο του ΤΧΣ και το τελευταίο διάστημα είχαν διακοπεί οι δίαυλοι επικοινωνίας.
Ο κ. Ιορδάνης Αϊβάζης ως επικρατέστερος υποψήφιος έχει ένα πλούσιο βιογραφικό στον τραπεζικό τομέα και όχι μόνον.
Είναι κάτοχος πτυχίου Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αθηνών, κατέχει Master of Arts (M.A.) σε Μarketing και Finance από το Πανεπιστήμιο του Lancaster (Aγγλία), καθώς επίσης και Postgraduate Diploma σε Industrial Economics από το ίδιο Πανεπιστήμιο. Μιλάει άριστα Αγγλικά και Γαλλικά. Από το 1980 έως το 2001 εργάστηκε στον Τραπεζικό Τομέα όπου κατείχε διάφορες διευθυντικές θέσεις. Από τον Φεβρουάριο του 2001 είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου και Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος της OTE Investments. Τον Μάρτιο του 2003 ανέλαβε υπεύθυνος Χρηματοοικονομικών Θεμάτων του Ομίλου και τον Απρίλιο του 2004 τοποθετήθηκε Γενικός Διευθυντής Χρηματοοικονομικών Θεμάτων του ΟΤΕ.
Ας σημειωθεί πως το Φεβρουάριο του 2020 ο κ. Αϊβάζης είχε παραιτηθεί από το δ.σ. της Ελλάκτωρ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης