Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Τι ακολουθεί την παραίτηση του Martin Czurda από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας - Έρχεται διαγωνισμός

Τι ακολουθεί την παραίτηση του Martin Czurda από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας - Έρχεται διαγωνισμός
Αλλαγή φρουράς συντελείται στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, μετά την παραίτηση του Martin Czurda
Σχετικά Άρθρα

Αλλαγή φρουράς συντελείται στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας καθώς αποχώρησε από τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της Εκτελεστικής Επιτροπής του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας o κ. Martin Czurda ο οποίος καλύπτει τη θέση αυτή από τον Ιούνιο του 2017.
Σύμφωνα με κάποιες καλά ενημερωμένες πηγές, για τη θέση θα διεξαχθεί διεθνής διαγωνισμός για την προκύρηξη της θέσης.
Ως ισχυρή υποψηφιότητα φαίνεται να προβάλει αυτή του κ. Ιορδάνη Αϊβάζη ενώ δεν αποκλείονται και κάποιες ακόμη διεθνείς υποψηφιότητες.
Ο κ. Czurda έχοντας αναλάβει τα συγκεκριμένα καθήκοντα με πολλές περγαμηνές λόγω πολυετούς εμπειρίας στον τραπεζικό κλάδο δε φαίνεται να πέτυχε τους στόχους στο επιχειρηματικό πλάνο του ταμείου.
Στην παρούσα φάση, θα προκυρηχθεί διαγωνισμός διεθνήςαπό εταιρία headhunters, με στόχο την εξεύρεση κατάλληλου υποψηφίου που να γνωρίζει καλά θέματα μετασχηματισμού των τραπεζών και να έχει σημαντική διεθνή τραπεζική εμπειρία.
Νωρίτερα το BankingNews είχε αναφέρει πως εκ των σοβαρών υποψηφιοτήτων θα είναι και εκείνη του κ. Αϊβάζη.
Οι αλλαγές στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας είναι επιβεβλημένες με δεδομένη την αλλαγή του ρόλου του Ταμείου δεδομένου πως το 2022 εκπνέει η προθεσμία του έργου του.
Τούτου δοθέντος αναμένεται η ψήφιση νέου νομοσχεδίου που αφορά το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και το οποίο θα προβλέπει τόσο αλλαγές στον τρόπο επιλογής των δ.σ. των τραπεζών όσο και τη δυνατότητα του Ταμείου να εισέρχεται στις αυξήσεις κεφαλαίου των τραπεζών.

Ειρήνη Σακελλάρη
irini9901@yahoo.gr
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης