Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Παραιτήθηκε ο Martin Czurda από CEO του ΤΧΣ - Επικρατέστερος ο Ιορδάνης Αϊβάζης

Παραιτήθηκε ο Martin Czurda από CEO του ΤΧΣ - Επικρατέστερος  ο Ιορδάνης Αϊβάζης
Αλλαγή φρουράς συντελείται στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, μετά την παραίτηση του Martin Czurda
Σχετικά Άρθρα

O κ. Ιορδάνης Αϊβάζης είναι αυτός όπως όλα δείχνουν που θα αναλάβει τη θέση του κ. Martin Czurda ως CEO της εκτελεστικής Επιτροπής του ΤΧΣ.
Η αλλαγή λαμβάνει χώρα στο πλαίσιο της μεταβολής του συνολικού ρόλου του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας που πολύ σύντομα θα αναπτυχθεί μέσα από το νομοσχέδιο που αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή προς ψήφιση ως το τέλος Φεβρουαρίου. Το νομοσχέδιο αυτό θα προβλέπει νέα δεδομένα για τα διοικητικά συμβούλια των τραπεζών ενώ θα επιτρέπει στο Ταμείο την είσοδο στην αύξηση κεφαλαίου των πιστωτικών ιδρυμάτων.
Αλλαγή φρουράς λοιπόν στο ΤΧΣ καθώς αποχωρεί από τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας o κ. Martin Czurda διευθύνων Σύμβουλος της Εκτελεστικής Επιτροπής στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας από τον Ιούνιο του 2017.
Σύμφωνα με κάποιες καλά ενημερωμένες πηγές τη θέση του αναμένεται να αναλάβει ο κ. Ιορδάνης Αϊβάζης.
Ο κ. Czurda έχοντας αναλάβει τα συγκεκριμένα καθήκοντα με πολλές περγαμηνές λόγω πολυετούς εμπειρίας στον τραπεζικό κλάδο δε φαίνεται να πέτυχε τους στόχους στο επιχειρηματικό πλάνο του ταμείου. Τουλάχιστον αυτό κατέγραφαν κυβερνητικές πηγές.
Σε κάθε περίπτωση η κυβέρνηση δεν εμφανιζόταν ιδιαιτέρως ευχαριστημένη από το έργο του ΤΧΣ και το τελευταίο διάστημα είχαν διακοπεί οι δίαυλοι επικοινωνίας.
Ο κ. Ιορδάνης Αϊβάζης ως επικρατέστερος υποψήφιος έχει ένα πλούσιο βιογραφικό στον τραπεζικό τομέα και όχι μόνον.
Είναι κάτοχος πτυχίου Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αθηνών, κατέχει Master of Arts (M.A.) σε Μarketing και Finance από το Πανεπιστήμιο του Lancaster (Aγγλία), καθώς επίσης και Postgraduate Diploma σε Industrial Economics από το ίδιο Πανεπιστήμιο. Μιλάει άριστα Αγγλικά και Γαλλικά. Από το 1980 έως το 2001 εργάστηκε στον Τραπεζικό Τομέα όπου κατείχε διάφορες διευθυντικές θέσεις. Από τον Φεβρουάριο του 2001 είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου και Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος της OTE Investments. Τον Μάρτιο του 2003 ανέλαβε υπεύθυνος Χρηματοοικονομικών Θεμάτων του Ομίλου και τον Απρίλιο του 2004 τοποθετήθηκε Γενικός Διευθυντής Χρηματοοικονομικών Θεμάτων του ΟΤΕ.
Ας σημειωθεί πως το Φεβρουάριο του 2020 ο κ. Αϊβάζης είχε παραιτηθεί από το δ.σ. της Ελλάκτωρ.\

Ειρήνη Σακελλάρη
irini9901@yahoo.gr
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης