Τελευταία Νέα
Κρυπτονομίσματα

Η Deutsche Bank με νέα πλατφόρμα μπαίνει στην αγορά κρυπτονομισμάτων

Η Deutsche Bank με νέα πλατφόρμα μπαίνει στην αγορά κρυπτονομισμάτων
Η Deutsche Bank ανοίγει τις πύλες της για τα κρυπτονομίσματα
Σχετικά Άρθρα

Μετά τις Morgan Stanley, JP Morgan, BlackRock, Bridgewater και η Deutsche Bank εντάσσεται πλέον στα μεγάλα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα που εξερευνούν τις δυνατότητές τους στην αγορά των κρυπτονομισμάτων, με τη φιλοδοξία να προσφέρει υπηρεσίες υψηλού επιπέδου σε hedge funds που επενδύουν σε αυτή την κατηγορία περιουσιακών στοιχείων.
Πιο συγκεκριμένα, η δράση Digital Asset Custody της Deutsche Bank στοχεύει στο να αναπτύξει «μια πλήρως ολοκληρωμένη πλατφόρμα για θεσμικούς πελάτες, παρέχοντας απρόσκοπτη συνδεσιμότητα με το ευρύτερο οικοσύστημα των κρυπτονομισμάτων», όπως ανακοινώθηκε στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ, στο Νταβός της Ελβετίας.

Εύχρηστη πλατφόρμα

Σε ένα απόσπασμα στη σελίδα 23 της έκθεσης του Δεκεμβρίου 2020, η μεγαλύτερη τράπεζα της Γερμανίας αναφέρει ότι σκοπεύει να δημιουργήσει μια πλατφόρμα συναλλαγών και εκδόσεων token (π.χ. κρυπτονομίσματα), για να «γεφυρώσει» τα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία με τις παραδοσιακές τραπεζικές υπηρεσίες.
Υπενθυμίζεται ότι οι μεγάλες τράπεζες ανακοινώνουν η μία μετά την άλλη σχέδια για την αγορά κρυπτονομισμάτων σε σχεδόν καθημερινή βάση, με την Bank of New York Mellon, τη μεγαλύτερη τράπεζα λιανικής στον κόσμο, να εντάσσεται στο πάρτι νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα.
Στις ΗΠΑ, βέβαια, έχει δοθεί από τη ρυθμιστική αρχή σχετική άδεια, κάτι το οποίο ακόμη δεν έχει γίνει στη Γερμανία από την BaFIN.
Η Deutsche Bank, η 21η μεγαλύτερη τράπεζα στον κόσμο, δήλωσε ότι στοχεύει να «διασφαλίσει την ασφάλεια και την προσβασιμότητα των περιουσιακών στοιχείων για τους πελάτες της, προσφέροντας μια λύσεις hot/cold αποθήκευσης κρυπτονομισμάτων» - δεν αναφέρθηκαν συγκεκριμένα κρυπτονομίσματα.

Ψηφιακή φύλαξη

Η πλατφόρμα ψηφιακής φύλαξης περιουσιακών στοιχείων θα ξεκινήσει τη λειτουργία της σταδιακά και, τελικά, θα παρέχει τη δυνατότητα αγοράς και πώλησης ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων.
Σύμφωνα με την Deutsche Bank, θα «παρέχονται υπηρεσίες προστιθέμενης αξίας όπως υπηρεσίες αποτίμησης και διαχείρισης κεφαλαίων, δανεισμός κ.λπ.».
Η υπηρεσία θα απευθύνεται σε διαχειριστές περιουσιακών στοιχείων, διαχειριστές πλούτου, family offices, εταιρείες και digital funds.
Όσον αφορά ένα επιχειρηματικό μοντέλο, η τράπεζα θα εισπράττει αρχικά τέλη επιμέλειας, ενώ αργότερα θα χρεώνει τέλη για συμβουλές και συναλλαγές.
Το προϊόν θα είναι έτοιμο μέσα στο 2021.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης