Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Κλήσεις μαρτύρων από τους Δημοκρατικούς στη δίκη Trump

ΗΠΑ: Κλήσεις μαρτύρων από τους Δημοκρατικούς στη δίκη Trump
Οι Δημοκρατικοί κάλεσαν μέλος των Ρεπουμπλικάνων στη Βουλή των Αντιπροσώπων που είχε ταχθεί υπέρ της παραπομπής Trump σε δίκη
Σχετικά Άρθρα

Οι Δημοκρατικοί κατήγοροι στη δίκη του τέως προέδρου Donald Trump σκοπεύουν να καλέσουν ως μάρτυρα τη Ρεπουμπλικανή βουλευτή Jaime Herrera Beutler, ανακοίνωσε ο επικεφαλής τους, Jamie Raskin.
Στην ψηφοφορία που ακολούθησε μετά το αίτημα των κατηγόρων, η Γερουσία ψήφισε υπέρ της κλήσης μαρτύρων με 55 -45.
Η Beutler, ήταν μία από τους 10 βουλευτές του Ρεπουμπλικανικού κόμματος που τον περασμένο μήνα ψήφισαν υπέρ της παραπομπής του Trump σε δίκη από τη Γερουσία.
Αργά το βράδυ της Παρασκευής η βουλευτής εξέδωσε μια ανακοίνωση στην οποία αναφέρει λεπτομέρειες από την τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο τέως πρόεδρος με τον επικεφαλής των Ρεπουμπλικάνων στη Βουλή των Αντιπροσώπων, τον Kevin McCarthy, κατά τη διάρκεια της εισβολής των υποστηρικτών του στο Καπιτώλιο.

Η επίμαχη τηλεφωνική επικοινωνία

Ενώ οι βουλευτές κρύβονταν για να γλιτώσουν, ο Trump φέρεται να απάντησε στον McCarthy, όταν εκείνος του ζήτησε τηλεφωνικά να καλέσει τους υποστηρικτές του να σταματήσουν τις βιαιοπραγίες:
«Ε λοιπόν,Cavin, φαντάζομαι ότι αυτοί οι άνθρωποι είναι πιο οργισμένοι από εσάς σε ό,τι αφορά τις εκλογές».
Σύμφωνα πάντα με την Beutler ο Trump αρχικά αρνήθηκε ότι οι οπαδοί του εμπλέκονταν στην επίθεση, ισχυριζόμενος ότι επρόκειτο για μέλη του αριστερού κινήματος Antifa, κάτι που ο McCarthy απέρριψε ως ψευδές.
Πολλοί Δημοκρατικοί έχουν ζητήσει να ακούσουν τις καταθέσεις Ρεπουμπλικάνων βουλευτών και γερουσιαστών, όπως του McCarthy και του Tommy Tuberville .
«Το τηλεφώνημα του Trump με τον McCarthy είναι άλλη μια πανίσχυρη απόδειξη ότι ο τέως πρόεδρος ήταν με την πλευρά των ταραξιών που επιτέθηκαν στο Καπιτώλιο. Καταπάτησε κατάφωρα τον όρκο του να προστατεύει και να προασπίζεται το έθνος μας», ανέφερε στο Twitter ο γερουσιαστής Jeff Merkley.
Ο McCarthy προκάλεσε την οργή του Trump, καθώς αρχικά είπε ότι ο τέως πρόεδρος έφερε ευθύνη για την εισβολή στο Καπιτώλιο, όμως στη συνέχεια υπαναχώρησε, λέγοντας ότι δεν πιστεύει ότι ο μεγιστάνας υποκίνησε την επίθεση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης