Τελευταία Νέα
Διεθνή

Το ΔΝΤ ζητεί περισσότερες μεταρρυθμίσεις από την Ουκρανία για την εκταμίευση της επόμενης δόσης

Το ΔΝΤ ζητεί περισσότερες μεταρρυθμίσεις από την Ουκρανία για την εκταμίευση της επόμενης δόσης
Τι ζητεί το Ταμείο από την Ουκρανία, προκειμένου να δώσει το πράσινο φως για τις επόμενες δόσεις του δανείου
Σχετικά Άρθρα

Μεγαλύτερη πρόοδο στις μεταρρυθμίσεις ζητεί από την Ουκρανία το ΔΝΤ, προκειμένου να αποφασίσει την εκταμίευση της επόμενης δόσης του δανείου των 5 δισεκ. δολαρίων, όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος του Ταμείου στο Κίεβο μετά από τις συνομιλίες, τις οποίες χαρακτήρισε παραγωγικές.
«Οι συζητήσεις θα συνεχιστούν», δήλωσε ο Goesta Ljungman.
Οι διαδικτυακές διαπραγματεύσεις με την αποστολή του ΔΝΤ, οι οποίες διεξήχθησαν από τα τέλη Δεκεμβρίου έως τις 12 Φεβρουαρίου, επικεντρώθηκαν στην ενίσχυση της διακυβέρνησης της κεντρικής τράπεζας, στη βελτίωση του νομοθετικού και κανονιστικού πλαισίου για την εποπτεία των τραπεζών, πολιτικές για τη μείωση του μεσοπρόθεσμου δημοσιονομικού ελλείμματος, στην αποκατάσταση και ενίσχυση του πλαισίου κατά της διαφθοράς και του δικαστικού σώματος, καθώς και στην ενεργειακή πολιτική.

Επιταχύνει η Ουκρανία

Μετά την ανακοίνωση του ΔΝΤ, ο πρωθυπουργός της Ουκρανίας Denys Shmygal δήλωσε ότι η κυβέρνησή του θα λάβει υπόψη τις συστάσεις που προτείνει η αποστολή.
«Συμφωνήσαμε στα επόμενα βήματα ... και κατανοούμε σαφώς τα αναμενόμενα αποτελέσματα», έγραψε ο Shmygal στο Twitter, χωρίς να δώσει λεπτομέρειες.
Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Volodymyr Zelenskiy θα ζητήσει από το Κοινοβούλιο να ψηφίσει επειγόντως τους νόμους για τη δικαστική μεταρρύθμιση.
Η Ουκρανία αναμένει να λάβει 2,2 δισεκατομμύρια δολάρια που κατανέμονται σε τρεις ίσες δόσεις από το ΔΝΤ το 2021, δήλωσε ο διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας, Kyrylo Shevchenko, στο Reuters.
Τον Ιούνιο 2020, το ΔΝΤ ενέκρινε το πρόγραμμα δανείου ύψους 5 δισεκατομμυρίων δολαρίων και εκταμίευσε την πρώτη δόση 2,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων για να βοηθήσει την οικονομία της χώρας, η οποία επλήγη σκληρά από την πανδημία.
Ωστόσο οι επόμενες δόσεις έχουν παγώσει λόγω του αργού ρυθμού στην υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων.
Το ΔΝΤ ανησυχεί επίσης για την απόφαση της κυβέρνησης που ελήφθη τον Ιανουάριο 2021 να επιβάλλει ανώτατο όριο στις τιμές του φυσικού αερίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης