Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΠΟΥ: Όλες οι θεωρίες για την προέλευση του κορωνοϊού παραμένουν... ανοιχτές

ΠΟΥ: Όλες οι θεωρίες για την προέλευση του κορωνοϊού παραμένουν... ανοιχτές
Όλες οι υποθέσεις παραμένουν ανοιχτές και απαιτούν περαιτέρω ανάλυση και μελέτη", είπε ο Tedros γενικός διευθυντής του ΠΟΥ
Σχετικά Άρθρα

Όλες οι θεωρίες παραμένουν ακόμη ανοιχτές στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας όσον αφορά την έρευνα για την προέλευση του νέου κορωνοϊού που προκαλεί τη νόσο Covid-19, δήλωσε σήμερα (12/2) ο γενικός διευθυντής του, ο Tedros Adhanom Ghebreyesus, στη διαδικτυακή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.
Οι επιστήμονες που συμμετείχαν στην αποστολή του ΠΟΥ στην Κίνα, αυτήν την εβδομάδα είπαν ότι δεν εξετάζουν πλέον αν ο ιός ξέφυγε από κάποιο εργαστήριο, μια υπόθεση που θεωρείται πολύ απίθανη.
Οι ΗΠΑ ωστόσο ανέφεραν ότι θα εξετάσουν τα ευρήματα της αποστολής.
"Τέθηκαν κάποια ερωτήματα, για το αν έχουν αποκλειστεί κάποιες θεωρίες.
Αφού μίλησα με ορισμένα μέλη της ομάδας, θέλω να επιβεβαιώσω ότι όλες οι υποθέσεις παραμένουν ανοιχτές και απαιτούν περαιτέρω ανάλυση και μελέτη", είπε ο Tedros.

Οι έρευνες

Μια ομάδα εμπειρογνωμόνων που έχουν διοριστεί από τον ΠΟΥ βρίσκεται στην Κίνα τις τελευταίες εβδομάδες διερευνώντας την προέλευση του Sars-Cov-2 – τον ιό που προκαλεί το Covid-19 – και έχει επισκεφτεί μια σειρά από τοποθεσίες στην πόλη της Ουχάν, όπου ο ιός εμφανίστηκε για πρώτη φορά στα τέλη του 2019 και στις αρχές του 2020.

Τι είπε όμως ο ΠΟΥ στις 9 Φεβρουαρίου: Εξαιρετικά απίθανο ο ιός να προήλθε από εργαστήριο της Κίνας

Μια αμφιλεγόμενη θεωρία ότι ο Covid-19 προήλθε από ένα εργαστήριο της Ουχάν είναι «εξαιρετικά απίθανη», ανέφεραν ειδικοί από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.
Ο Peter Ben Embarek, επικεφαλής της αποστολής του ΠΟΥ, μίλησε σε συνέντευξη Τύπου σήμερα το πρωί για να αποκαλύψει τα αποτελέσματα της πρώτης φάσης της έρευνας του οργανισμού για το πώς ξεκίνησε η πανδημία.
«Η υπόθεση εργαστηριακού ατυχήματος είναι εξαιρετικά απίθανο να εξηγήσει την εισαγωγή του ιού στον ανθρώπινο πληθυσμό», είπε.
«Επομένως δεν είναι μια υπόθεση που θα λάβουμε υπόψη για μελλοντικές μελέτες»

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης