Τελευταία Νέα
Διεθνή

Υπό εξαφάνιση η covid στην Κίνα – Μόλις 2 κρούσματα σε ένα 24ωρο

Υπό εξαφάνιση η covid στην Κίνα – Μόλις 2 κρούσματα σε ένα 24ωρο
Πρόκειται για τον χαμηλότερο αριθμό των τελευταίων 5 μηνών
Σχετικά Άρθρα

Υπό εξαφάνιση είναι η επιδημία του κορωνοϊού στην Κίνα, η οποία μέσα σε λίγες εβδομάδες κατάφερε να αντιμετωπίσει άμεσα και με ελάχιστες ανθρώπινες απώλειες το β’ κύμα που άρχισε να εκδηλώνεται από τις αρχές του 2021.
Χάρη στην άμεση επέμβαση των αρχών και στην επιβολή αυστηρών περιοριστικών μέτρων στις μετακινήσεις, στις συναθροίσεις και σε συνδυασμό με lockdown σε πόλεις περίπου 28 εκατομμυρίων πολιτών η Κίνα συγκράτησε τον ιό και απέτρεψε την περαιτέρω διασπορά του.
Ως αποτέλεσμα το υπουργείο Υγείας της Κίνας ανακοίνωσε μόλις 2 νέα κρούσματα το τελευταίο 24ωρο, αριθμός που αποτελεί και τον χαμηλότερο των τελευταίων πέντε μηνών.
Και οι δύο μολύνσεις ήταν «εισαγόμενες», κατά την ορολογία του Πεκίνου όταν αναφέρεται σε κρούσματα του νέου κορονοϊού που εντοπίζονται σε ελέγχους στις πύλες εισόδου της χώρας.

Έσβησε το β’ κύμα

Η Κίνα βρέθηκε αντιμέτωπη με αναζωπυρώσεις της επιδημίας τον Ιανουάριο, όταν εντοπίστηκαν εστίες την επαρχία Χεμπέι, η οποία περιβάλλει το Πεκίνο, και κατόπιν στις βορειοανατολικές επαρχίες Χεϊλονγκτζιάνγκ και Τζιλίν.
Οι αρχές στις επαρχίες αυτές επέβαλαν lockdowns, ταξιδιωτικούς περιορισμούς και προχώρησαν σε μαζικά τεστ για να ελέγξουν την κατάσταση.
Την ίδια στιγμή πάντως οι αρχές δεν χαλαρώνουν και ζητούν από τους πολίτες να μην ταξιδέψουν για τους εορτασμούς του νέου σεληνικού έτους.
Πρόκειται για την περίοδο που εκατοντάδες εκατομμύρια Κινέζοι πηγαίνουν στις ιδιαίτερες πατρίδες τους, αποτελώντας τη μεγαλύτερη ετήσια ανθρώπινη μετακίνηση.
Σημειώνεται ότι στα νοσοκομεία της Κίνας νοσηλεύονται 879 ασθενείς με την COVID-19 (- 90 από την προηγουμένη) και 13 σε σοβαρή ως κρίσιμη κατάσταση ( -4).
Επισήμως, οι νεκροί ανέρχονται σε 4.636 επί συνόλου 89.736 μολύνσεων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης