Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Καταστηματάρχες σε όλη την Ελλάδα παραδίδουν τα κλειδιά των επιχειρήσεών στην κυβέρνηση

Καταστηματάρχες σε όλη την Ελλάδα παραδίδουν τα κλειδιά των επιχειρήσεών στην κυβέρνηση
Το «κόψιμο» του 40% των καταστηματαρχών της εστίασης από την «5η επιστρεπτέα δόση» ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι όπως λένε οι ίδιοι οι καταστηματάρχες
Σχετικά Άρθρα
Μαζικές συγκεντρώσεις πραγματοποιούν σε όλη την Ελλάδα καταστηματάρχες από την εστίαση που παραδίδουν τα κλειδιά των επιχειρήσεών τους στην κυβέρνηση.
Διαμαρτυρία είναι σε εξέλιξη αυτή την ώρα στο Σύνταγμα αλλά και σε άλλες μεγάλες πόλεις.
Βασικό τους αίτημα είναι να υπάρξουν άμεσα μέτρα στήριξης της εστίασης από την κυβέρνηση.
kleidia.JPG


kleidia2.JPG

Θεσσαλονίκη: Πετούν τα κλειδιά των καταστημάτων σε κατσαρόλα

Τα κλειδιά των καταστημάτων τους παρέδωσαν νωρίτερα οι ιδιοκτήτες της εστίασης στη Θεσσαλονίκη τα οποία μάλιστα θα τα στείλουν στην Ομοσπονδία τους για να παραδοθούν στο Μέγαρο Μαξίμου.
Το «κόψιμο» του 40% των καταστηματαρχών της εστίασης από την «5η επιστρεπτέα δόση» ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι όπως λένε οι ίδιοι οι καταστηματάρχες που σήμερα μετά από τρεις μήνες που παραμένουν κλειστοί, βρίσκονται στο χείλος του γκρεμού.
Στη Θεσσαλονίκη, από τις 10:00 το πρωί (10/2) στην οδό 30ής Οκτωβρίου στο ύψος του αγάλματος του Μεγάλου Αλεξάνδρου, οι καταστηματάρχες παραδίδουν τα κλειδιά των καταστημάτων τους στο Δ.Σ. της Ένωσής τους σε μια κίνηση διαμαρτυρίας για τα συσσωρευμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν ως προς τη διαβίωσή τους.
Οι καταστηματάρχες της Θεσσαλονίκης ρίχνουν τα κλειδιά των μαγαζιών τους μέσα σε μια κατσαρόλα δηλώνοντας την αγανάκτηση τους και ζητώντας από την κυβέρνηση να χρηματοδοτήσει τον κλάδο.
Σε δηλώσεις του, ο γενικός γραμματέας της Ένωσης Ψητοπωλών, καφέ και μπαρ Μιχάλης Επιτροπίδης ανέφερε ότι κόπηκαν από την 5η επιστρεπτέα δόση 36.000 καταστηματάρχες, ενώ και όσοι την έλαβαν δεν βοήθησε μιας και τα ανελαστικά έξοδά τους αγγίζουν τα 4.000 ευρώ τον μήνα.
Ανέφερε επίσης ότι τα κλειδιά θα παραδοθούν στο Μέγαρο Μαξίμου από 99 καταστηματάρχες.
9610483_0_0_1000_747_768x0_80_0_1_bf1a55d42ed41a804711759ecd78a428.jpg.webp

Διαμαρτυρίες και στην Κέρκυρα

Το’ παν και το κάνουν οι εστιάτορες (και) της Κέρκυρας.
Τα κλειδιά των καταστημάτων τους παραδίδουν στην… Κυβέρνηση οι εστιάτορες και οι ιδιοκτήτες καφέ της Κέρκυρας αλλά και όλης της χώρας, καθώς όπως σημειώνει η Ένωση Εστιατορίων και Συναφών Επαγγελμάτων, δεν υπάρχει από το Μαξίμου «η παροχή ουσιαστικών μέτρων στήριξης στην κρισιμότερη φάση της ιστορίας του κλάδου».
Στην Κέρκυρα, η εκδήλωση διαμαρτυρίας πραγματοποιείται στο νέο πεζόδρομο.
Η απόφαση πάρθηκε από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εστιατορικών και Συναφών Επαγγελμάτων (ΠΟΕΣΕ) μετά τον αποκλεισμό του 40% των επιχειρήσεων από την 5η επιστρεπτέα δόση.
Οι ιδιοκτήτες των καταστημάτων εστίασης περιμένουν νομοσχέδιο με τα μέτρα στήριξης του κλάδου, το οποίο δεν έρχεται.

Ιεράπετρα 

Ανάλογη δράση διοργανώθηκε και στην Ιεράπετρα από το Σύλλογο Καφέ-Εστίασης με δεκάδες καταστηματάρχες να παραδίδουν τα κλειδιά των καταστημάτων τους, διαμαρτυρόμενοι για την κατάσταση που επικρατεί στον κλάδο.

louketa-estiasi-ierapetra.jpg

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης