Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ισπανία: «Κούρεμα» επιχειρηματικών δανείων και νέα ρευστότητα εν όψει της έκρηξης του εταιρικού χρέους

Ισπανία: «Κούρεμα» επιχειρηματικών δανείων και νέα ρευστότητα εν όψει της έκρηξης του εταιρικού χρέους

Η κυβέρνηση έχει ήδη επεκτείνει τα moratoria και το χρόνο ωρίμασης των δανείων - Τις επόμενες εβδομάδες η κατάθεση του πακέτου μέτρων

Σχετικά Άρθρα

Η ισπανική κυβέρνηση αναμένει σύντομα να εγκρίνει πρόσθετα μέτρα για να υποστηρίξει τη φερεγγυότητα των επιχειρήσεων που έχουν πληγεί από τα lockdowns, δήλωσε την Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2021 η υπουργός Οικονομίας της χώρας Nadia Calvino, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters.
«Μπορούμε να προχωρήσουμε ένα βήμα περειτέρω προκειμένου να υποστηρίξουμε φερέγγυες εταιρείες, οι οποίες αντιμετωπίζουν προβλήματα λόγω της πανδημίας», είπε σε συνέντευξή στο ραδιοφωνικό σταθμό Cadena SER.

Τα μέτρα

Αρκετές πηγές ανέφεραν στο Reuters τη Δευτέρα ότι η κυβέρνηση σκοπεύει να καταρτίσει τις επόμενες εβδομάδες ένα σύνολο μέτρων για την υποστήριξη εταιρειών, πιθανότατα «κούρεμα» δανείων με κρατικές εγγυήσεις καθώς και την παροχή άμεσων κρατικών ενισχύσεων σε ρευστό προκειμένου να βοηθήσει τις μικρομεσαίες εταιρείες να αντιμετωπίσουν την πανδημία
«Συνεργαζόμαστε με την Τράπεζα της Ισπανίας και τον χρηματοπιστωτικό τομέα για να διαμορφώσουμε νέα ειδικά μέτρα μέσω των εγγυήσεων σε δάνεια του προγράμματος ICO (σ.σ. για τις εταιρείες που επλήγησαν από τα lockdowns)», δήλωσε η Calvino.

Έως το Μάρτιο

Η κυβέρνηση έχει ήδη παρατείνει ήδη moratoria και το χρόνο λήξης των δανείων, βοηθώντας έτσι τις εταιρείες, κυρίως τις μικρομεσαίες, σημαντικά, τόνισε.
Στόχος της κυβέρνησης σύμφωνα με το δημοσίευμα του Reuters είναι να δημιουργηθεί ένα νέο πλαίσιο άμεσων ενισχύσεων και «κούρεμα» δανείων έως τον Μάρτιο για την ανακούφιση του διαρκώς αυξανόμενου εταιρικού χρέους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης