Τελευταία Νέα
Διεθνή

Erdogan: Η Τουρκία θα προσγειωθεί στο φεγγάρι έως το 2023 - Θα στείλουμε πολίτη στο διάστημα

Erdogan: Η Τουρκία θα προσγειωθεί στο φεγγάρι έως το 2023 - Θα στείλουμε πολίτη στο διάστημα
Ο Πρόεδρος της γείτονος είπε επίσης ότι η Τουρκία στοχεύει να στείλει έναν πολίτη στο διάστημα στο πλαίσιο επιστημονικής αποστολής
Σχετικά Άρθρα

«Πρώτος μας στόχος είναι να προσγειωθούμε στο φεγγάρι έως το 2023, την 100ή επέτειο της Τουρκικής Δημοκρατίας", δήλωσε ενθουσιασμένος ο Πρόεδρος της Τουρκίας, Recep Tayyip Erdoğan αργά την Τρίτη (9/2) σε συνέντευξη Τύπου κατά την τελετή εγκαινίων του Εθνικού Διαστημικού Προγράμματος της χώρας και της Τουρκικής Υπηρεσίας Διαστήματος.
"Πιστεύω ότι οι Τούρκοι μηχανικοί θα καταφέρουν να πραγματοποιήσουν αυτήν την αποστολή", είπε ο ίδιος σύμφωνα με την Daily Sabah.
"Θα επιτύχουμε αυτόν τον στόχο με διεθνή συνεργασία", δήλωσε περαιτέρω ο Recep Tayyip Erdoğan.
"Ο δεύτερος στόχος της Τουρκίας είναι να δημιουργήσει μια παγκόσμια κλίμακα που θα ανταγωνιστικός στον τομέα της δορυφορικής ανάπτυξης επόμενης γενιάς", είπε.

Ένας πολίτης στο διάστημα ως μέρος αποστολής

Ο Πρόεδρος της γείτονος είπε επίσης ότι η Τουρκία στοχεύει να στείλει έναν πολίτη στο διάστημα.
"Στόχος μας είναι επίσης να στείλουμε έναν Τούρκο πολίτη στο διάστημα στο πλαίσιο μιας επιστημονικής αποστολής", δήλωσε ο Recep Tayyip Erdoğan.
"Η ολοκλήρωση του εγχώριου αναπτυγμένου δορυφόρου υψηλής ανάλυσης ολοκληρώθηκε", πρόσθεσε, αναφερόμενος στις προσπάθειες της Τουρκίας να αναπτύξει τους γηγενείς δορυφόρους της.
Ο νέος δορυφόρος, που ονομάζεται IMECE, είναι ένα σημαντικό βήμα για την κάλυψη των αναγκών των στρατιωτικών και πολιτικών τομέων της Τουρκίας για εικόνες υψηλής ανάλυσης από εγχώριες τεχνολογίες.
Η τελική συναρμολόγηση του δορυφόρου έγινε από κοινού από τα υπουργεία τεχνολογίας, άμυνας και μεταφοράς της Τουρκίας.
Μετά την επιτυχή ολοκλήρωση των δοκιμών, η παραγωγή του πρωτοποριακού δορυφόρου πρόκειται να ξεκινήσει.
Άλλοι δορυφόροι παρατήρησης της Τουρκίας περιλαμβάνουν τους Rasat, Göktürk-1 και Göktürk-2.
Ο δορυφόρος παρατήρησης Rasat είναι ο δεύτερος δορυφόρος τηλεπισκόπησης του Συμβουλίου Επιστημονικής και Τεχνολογικής Έρευνας της Τουρκίας (TÜBITAK) Space μετά τον πρώτο δορυφόρο παρατήρησης της Γης Bilsat.
Σχεδιασμένο και κατασκευασμένο στην Τουρκία, το Rasat κυκλοφόρησε από τη Ρωσία στις 17 Αυγούστου 2011.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης