Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – «Φοβίζει» το ενδεχόμενο νέου lockdown – Ήπιες πιέσεις σε τράπεζες

tags :
Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – «Φοβίζει» το ενδεχόμενο νέου lockdown – Ήπιες πιέσεις σε τράπεζες
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Στον MSCI τα βλέμματα, αν και δεν περιμένουν αλλαγές οι αναλυτές. Λείπουν οι τράπεζες από τους δείκτες του και αν συνέβαινε κάποια αλλαγή θα ήταν μεγάλη έκπληξη. Για να δούμε… Από την άλλη οι ανησυχίες για καθολικό lockdown μπορεί να επηρεάσουν σήμερα την αγορά.

Η Wall Street σε νέα ιστορικά, το bitcoin στη… στρατόσφαιρα και εμείς με την ομπρελίτσα μας. Θέλουμε νέα ανοδική κίνηση σήμερα στο ΧΑ, αλλά αναμένεται και αύξηση της μεταβλητότητας. Ο τζίρος θα είναι το κλειδί. Με απώλειες ξεκίνησε η συνεδρίαση και με τις τράπεζες αλλά και τη Jumbo να δέχονται πιέσεις.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ: Παρά τις επιπτώσεις της πανδημίας γίνονται κάποιες κινήσεις που μας κάνουν πιο αισιόδοξους. Τα κίνητρα επαναπατρισμού επιχειρήσεων ίσως μας φέρουν πίσω επιχειρήσεις. Δείτε και το σχετικό ρεπορτάζ του ΒΝ για την Coca Cola. Ο θεσμός του Non Dom δίνει απαλλαγή από φόρο εισοδήματος και την ειδική εισφορά αλληλεγγύης του 50% του εισοδήματος που θα αποκτούν στην Ελλάδα, για 7 έτη. Απαλλάσσει και από κάποια τεκμήρια διαβίωσης. Επίσης δίνει τη δυνατότητα επιστροφής και επιστημόνων που έφυγαν στα χρόνια της κρίσης.

ALPHA BANK: Αναμέτρηση σήμερα με τον εκθετικό κινητό μέσο των 200 ημερών. Το παράγωγο άνοιξε με μικρές απώλειες, όπως και οι υπόλοιπες συστημικές. Με απώλειες 1% στα πρώτα λεπτά και κοντά στα 0,78 ευρώ η μετοχή, αλλά στη συνέχεια οι αγοραστές βελτίωσαν την εικόνα.

ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ: Είχε καλό πωλητή στην προσυνεδρίαση και το άνοιγμα ήταν με απώλειες άνω του 1,5%.

JUMBO: Όπως και άλλες εταιρείες με καταστήματα, θα επηρεαστεί από ένα νέο lockdown. Κοντά στο -2% στο ξεκίνημα.

ΕΛΠΕ – ΜΟΗ: Με άνοδο οι δύο μετοχές αλλά με τα ΕΛΠΕ να είναι στο +2%. Ίσως η αγορά έχει υπερβάλει κάπως στις δύο αυτές εταιρείες.

INTRALOT: Έχουν γίνει αρκετές κινήσεις τους τελευταίους μήνες για τη βελτίωση της ρευστότητας αλλά και την εξυγίανση του ισολογισμού. Η χθεσινή ανακοίνωση για την πώληση και του υπόλοιπου 20% της Intralot de Peru έναντι 21 εκατ. δολαρίων προσθέτει ακόμα κάτι.

ΑΔΜΗΕ: Το βραχυκύκλωμα του μετασχηματιστή αλλά κυρίως όσα είδαν το φως της δημοσιότητας για την ηλικία του αλλά και την ηλικία του διακόπτη προστασίας ισχύος δείχνουν κάποια πράγματα για την κατάσταση του συστήματος και θα λέγαμε συνολικά. Απαραίτητες οι επενδύσεις σε νέα μηχανήματα και νομίζουμε πως ανάλογη είναι η κατάσταση και σε ΔΕΔΔΗΕ αλλά και ΔΕΗ. Να σημειωθεί πως είχε προκηρυχτεί διαγωνισμός για νέους αυτομετασχηματιστές αλλά έγιναν προσφυγές.

ΤΕΧΝΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ: Από τη χθεσινή ανακοίνωση κρατάμε το γεγονός ότι μέχρι 5/3 αναμένεται το πόρισμα του ανεξάρτητου εκτιμητή για να ολοκληρωθεί η πώληση. Είχαν εισπραχθεί 73,2 εκατ. ευρώ και εισπράχθηκαν άλλα 16,2 εκατ. ευρώ. Μένει υπόλοιπο 15,8 εκατ. ευρώ. Αν αφαιρεθούν οι δαπάνες αγοράς πλοίων που έγιναν το τελευταίο διάστημα, μένει ταμείο 54 εκατ. ευρώ, όση αποτίμηση δηλαδή της εισηγμένης.

ΑΝΟΙΚΤΕΣ ΠΩΛΗΣΕΙΣ: Από 25 Νοεμβρίου έχουμε να δούμε αλλαγή στη λίστα με τις πιο σορταρισμένες μετοχές και ποιοι τις έχουν σορτάρει. Και έχουμε την εντύπωση πως το Lansdowne που παραμένει short σε Πειραιώς, Cairo Mezz, ΔΕΗ, Eurobank και Alpha Bank, έχει να κάνει με τα προβλήματα που έχει το fund.

ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ: Άνοιξε με απώλειες αλλά τις μάζεψε γρήγορα και γύρισε σε θετικό έστω και οριακά έδαφος.

ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ: Μετά τις χθεσινές πιέσεις και τις σημαντικές απώλειες, περιμένουμε σήμερα να δούμε την πορεία του όγκου κυρίως. Αν δηλαδή έχει τελειώσει ή όχι ο πωλητής. Δε βλέπουμε στα πρώτα λεπτά μεγάλες εντολές πώλησης στημένες. Στα 5,50 ευρώ και στο +0,92% με όγκο 1.390 τεμάχια.

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΘΡΑΚΗΣ: Στα 4,07 ευρώ στο ξεκίνημα και σε νέα υψηλά.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης