Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Έξω «Βρέχει» χρήμα και εμείς κρατάμε ομπρέλα – Πάλι καλά που κλείσαμε με άνοδο

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Έξω «Βρέχει» χρήμα και εμείς κρατάμε ομπρέλα – Πάλι καλά που κλείσαμε με άνοδο
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΕΣ: Γίνεται ένα πάρτι, ιδιόμορφο αλλά πάρτι, σε πολλές αγορές και η δική μας κρατάει ομπρέλα. Πραγματική αγοραστική φρενίτιδα στα κρυπτονομίσματα, μαζική εισροή μικροεπενδυτών σε πλατφόρμες, νέες εισαγωγές εταιρειών στο εξωτερικό και στο ΧΑ επικρατεί… νιρβάνα. Από τέτοια τεράστια πίτα, ούτε ψίχουλο εμείς. Πάλι καλά που κλείσαμε σήμερα με καλή άνοδο.

Βλέπεις εισαγωγές εταιρειών, ελληνικών συμφερόντων, στο εξωτερικό και εμείς «περηφανευόμαστε» που μπήκαν νέες μετοχές στην Πειραιώς, δηλαδή η μετατροπή των cocos. Αντί να τρέξουν κάποιοι και να μαζέψουν τις καλές μη εισηγμένες, να προτρέψουν Έλληνες επιχειρηματίες να έρθουν στο ΧΑ, αλλά και αυτούς, που είναι εισηγμένοι αλλά αδιαφορούν, αφήνουμε και φεύγει η μία μετά την άλλη.

Στις ξένες πλατφόρμες οι ελληνικές μετοχές είτε απουσιάζουν, είτε είναι ελάχιστες. Οι ελληνικές μετοχές ούτε φούσκες είναι, ούτε χωρίς προοπτικές. Δεκάδες είναι τσάμπα στο ΧΑ, αλλά τις κοιτάζουμε εμείς και εμείς. Τα πράγματα είναι απλά. Πρέπει κάποιοι να αφήσουν τα γραφεία τους και να πάνε να «πουλήσουν» το προϊόν που λέγεται ΧΑ. Αυτή είναι η δουλειά τους.

ΑΓΟΡΑ: Ξεπέρασε τις 771 μονάδες έστω και με αυτό το τζίρο. Αυτούς τους επενδυτές έχουμε στην παρούσα φάση. Μας αρκούν, αν γίνεται η δουλειά… Και το ΧΑ δε μπορεί να παίζει με τόσο χαμηλό p/e σε σύγκριση με άλλες αγορές. Πρέπει όμως η σημερινή κίνηση να έχει ανάλογη συνέχεια.

«Βαράνε» νέα ιστορικά άλλες αγορές και εμείς αναρωτιόμαστε αν πρέπει να πάει 800 μονάδες ή 850 μονάδες; Μιλάμε σοβαρά; Μέσω twitter γίνονται ράλι σε μετοχές, κρύπτο και ό,τι βάζει ο νους του ανθρώπου και ρωτάμε ποια είναι η δίκαιη τιμή της ΑΛΦΑ, ή της ΕΧΑΕ; Δε λέμε ότι αυτό που γίνεται είναι φυσιολογικό στο εξωτερικό. Λέμε ότι αν βλέπαμε μεγάλη άνοδο στο ΧΑ δε θα προκαλούσε εντύπωση, γιατί δεν έχουν ξεφύγει οι αποτιμήσεις. Δεν είμαστε φούσκα.

Στο +1,75% και στις 778,01 μονάδες και αλλάζει πλέον και η βραχυπρόθεσμη τάση και γίνεται ανοδική. Θέλουμε να επιβεβαιωθεί, αλλά κυρίως θέλουμε συνέχιση της ανόδου. Η Alpha Bank πάει να κόψει ανοδικά τον εκθετικό 200άρη μετά το σημερινό +6,61%. Δυνατή κίνηση και από Τιτάν. Εξαιρετική και η ΔΕΗ.

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΘΡΑΚΗΣ: Αρχίζουμε την ανάλυση των μετοχών με τη συγκεκριμένη σήμερα και όχι με βαριά χαρτιά. Θεαματική κίνηση προς νέα υψηλά και με καλό όγκο! Ας τη γνωρίσουν οι αναλυτές μπας και αρχίσουν να ασχολούνται. Στα 175 εκατ. ευρώ η αποτίμηση πλέον. Δεν τι λες τώρα μικρή. Τι λες όμως τσάμπα ακόμα. Στα 4 ευρώ και στο +9,89% με 160 χιλ. τεμάχια όγκο.
ΠΛΑΘ.jpg
Υψηλά 20 ετών για τη μετοχή. Ολική επαναφορά μετά την πρόσφατη διόρθωση. Ποιος αναλυτής την παρακολουθεί; Ποιος αναλυτής την ξέρει;

PERFORMANCE: Την είχαμε ξεχωρίσει μεταξύ των άλλων λόγω κερδοφορίας. Η μόνη που πιστεύαμε ότι είχε μεγάλο περιθώριο ανόδου. Γιατί οι άλλες είχαν πάει στα ουράνια… Στα 9,50 ευρώ και στο +7,34% Άμεση και η δική της επαναφορά. Περιμένουμε να επιβεβαιωθούν οι εκτιμήσεις μας με τα ετήσια αποτελέσματα.

ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΑ: Σε αρκετά παρατηρήθηκε κινητικότητα σήμερα. Ωστόσο, παρά το γεγονός πως πολλοί τίτλοι κατέγραφαν άνοδο ακόμα και πάνω από 5%, στις περισσότερες περιπτώσεις ο πρώτος αγοραστής ήταν στο μείον. Μεγάλο το χάσμα μεταξύ πρώτου αγοραστή και πρώτου πωλητή σε αρκετές μετοχές δηλαδή.

ΧΑΪΔΕΜΕΝΟΣ: Στο +10,32% και στα 0,6950 ευρώ με όγκο 40 χιλ. τεμάχια. Δεν τον λες και μικρό τον όγκο. Η αποτίμηση στα 5,7 εκατ. ευρώ. Θεωρούμε πως έχει ακόμα σημαντικό περιθώριο ανόδου, αλλά χρειάζεται και προσοχή. Οι τοποθετήσεις θα πρέπει να γίνονται χαμηλά, και όταν δε «συζητάνε» πολλοί για μία μετοχή.

ΕΚΤΕΡ: Δυνατή κίνηση με χαμηλό όγκο. Στα 0,84 ευρώ και στο +7,69%.

ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ: Έχουμε αρκετές φορές αναφερθεί στη μετοχή. Κοντά στα 6 ευρώ είχαμε δώσει σήμα εξόδου (με είσοδο στα 4 ευρώ) και ο λόγος που δεν την έχουμε στις επιλογές μας ήταν ο ξένος. Το fund Brevan που είχε μπει ως μακροπρόθεσμος, είχε αρχίσει να πουλάει. Μεγάλο μέρος πήγε στον ίδιο τον κ.Νάτση. Λέγεται ότι το fund έχει κλείσει εδώ και καιρό.

Η ανησυχία μας είναι μήπως αρχίσει και πουλάει τις μετοχές που έχει. Βάσει ανακοινώσεων το fund φέρεται να είχε ποσοστό κάτω από 2% και ο κ.Νάτσης πάνω από 6%. Περιμένουμε στα αποτελέσματα χρήσης, τα οποία λογικά θα ανακοινωθούν προς το τέλος του μήνα, να μάθουμε περισσότερα για τους μετόχους με ποσοστό σημαντικό. Ίσως εκεί βγάλουμε κάποια συμπεράσματα.

Προς το παρόν φαίνεται πως ο σημερινός όγκος, επιβεβαιώνει την επιφυλακτικότητά μας, αν και δεν ξέρουμε τον πωλητή. Θεωρούμε πως τα αποτελέσματα χρήσης 2020 θα είναι πολύ καλά. Με όγκο 63 χιλ. τεμάχια υποχώρησε 4,39% και έκλεισε στα 5,45 ευρώ. Φάνηκε προς το τέλος της συνεδρίασης πως ο πωλητής σταμάτησε. Θα φανεί αύριο αν τέλειωσε.

ΜΙΝΕΡΒΑ: Αρκετούς μήνες είχαμε να δούμε τέτοιο όγκο. Στα 0,3680 ευρώ και στο +0,55% με 18 χιλ. τεμάχια.

ΤΕΧΝΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ: Έβγαλε μία μεγάλη ανακοίνωση η εταιρεία. Αυτό που καταλαβαίνουμε είναι πως με τους χρονομισθωτές η διαφορά μάλλον κλείνει και πως έχει πάρει και άλλα χρήματα από τον «δεσμευμένο» λογαριασμό. Έχουμε γράψει πριν λίγες μέρες πως ο όμιλος Σαββίδη, εξετάζει το ενδεχόμενο να ανοίξει το Πόρτο Καρράς το καλοκαίρι. Δύσκολα χαλάει το deal, επομένως. Στα 1,4260 ευρώ και στο +3,94% με όγκο 40 χιλ. τεμάχια.

ΤΙΤΑΝ: Ωραία κίνηση και επιστροφή στα 14,60 ευρώ. Χαμηλός όγκος. Θέλουμε επαναφορά στα 15 ευρώ και αυτή τη φορά να τα ξεπεράσει…

ΑΛΦΑ: Τα 0,84 ευρώ είναι το κρίσιμο σημείο. Εκεί πρέπει να πάει. Τα 0,79 ευρώ είναι ο εκθετικός κινητός μέσος των 200 ημερών. Παίζει τις τελευταίες μέρες μαζί του χωρίς να τον ξεπερνάει.
Alpha_Bank.jpg
ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ: Εξαιρετική και σήμερα. Στα 14,46 ευρώ και στο +2,41%.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης