Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Τεχνολογική επανάσταση σχεδιάζει ο Scholz και αποκηρύττει τη λιτότητα

Γερμανία: Τεχνολογική επανάσταση σχεδιάζει ο Scholz και αποκηρύττει  τη λιτότητα

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών αποκηρύσσει τη λιτότητα και διαμορφώνει πρόγραμμα στον αντίποδα του CDU

Σχετικά Άρθρα

Ένα σχέδιο επεκτατικής δημοσιονομικής πολιτικής σκιαγράφησε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών και υποψήφιος των Σοσιαλδημοκρατών (SPD)για την καγκελαρία στις εκλογές του Σεπτεμβρίου, Olaf Scholz.
Πρόκειται για ένα σχέδιο με επίκεντρο τον τεχνολογικό και οικολογικό μετασχηματισμό της Γερμανίας.
Το σχέδιο απαιτεί σημαντικές δαπάνες τα επόμενα χρόνια για τη χρηματοδότηση τεχνολογικών υποδομών και καθαρότερης ενέργειας και ο Scholz ελπίζει πως με τις εν λόγω προτάσεις θα πείσει τους Γερμανούς ψηφοφόρους, πως είναι ο καταλληλότερος να διαδεχθεί την καγκελάριο Merkel παρατηρεί το Bloomberg.

Στον αντίποδα του CDU

Η στάση του SPD σχετικά με τις δαπάνες σηματοδοτεί μια αντίθεση με τoυς Χριστιανοδημοκράτες (CDU / CSU) της Merkel, το οποίο διατηρεί σταθερά την παραδοσιακή του θέση ότι η Γερμανία πρέπει να αποκαταστήσει συνταγματικά τα όρια δανεισμού που έχουν ανασταλεί προσωρινά για να αντιμετωπίσει την κρίση του Covid.
«Πρόκειται για μία επένδυση στο μέλλον, για το πώς θα έχουμε καλύτερες δουλειές τις επόμενες δεκαετίες και οικονομία φιλικότερη προς το περιβάλλον», δήλωσε ο Scholz παρουσιάζοντας το σχέδιό του, πριν από τη συνάντηση της ηγεσίας του SPD, όπου θα τεθεί επί τάπητος το προεκλογικό πρόγραμμα.

«Τεχνολογική επανάσταση»

«Μετά από περισσότερα από 200 χρόνια βιομηχανικής ιστορίας με βάση τους ορυκτούς πόρους, πρέπει να εξαπολύσουμε τη μεγαλύτερη οικολογική και τεχνολογική επανάσταση που έχει δει η Γερμανία», είπε χαρακτηριστικά ο Scholz.
Η συμπρόεδρος του SPD Saskia Esken, μιλώντας στην ίδια εκδήλωση με τον Scholz, είπε ότι ένας «προϋπολογισμός λιτότητας» δεν θα βοηθήσει τη Γερμανία να αφήσει την πανδημία πίσω της ή να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις του μέλλοντος και ότι οι δαπάνες δεν πρέπει να περιορίζονται σε κίνητρα για τις περιόδους έκτακτης ανάγκης.
Ο Scholz είναι ένας υποψήφιος στη μάχη για να αναλάβει τη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης και να την απομακρύνει από την πανδημία που προκαλείται από την ύφεση, καθώς και να διαμορφώσει τον ρόλο της σε μια Ευρωπαϊκή Ένωση που αντιμετωπίζει προκλήσεις που κυμαίνονται από μια ολοένα και πιο ισχυρή Κίνα έως την αναζωογόνηση της διατλαντικής σχέσης.
Το SPD, το οποίο υπέστη μια σειρά εκλογικών αποτυχιών τα τελευταία χρόνια, βρίσκεται στην τρίτη θέση με περίπου 15%, με τους Πράσινους στο 17% και τους Χριστιανοδημοκράτες της Merkel στο 37%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης