Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πώς το εμβόλιο Spuntik V κατέστη το πλέον δημοφιλές και το απόλυτο όπλο του Putin

Πώς το εμβόλιο Spuntik V κατέστη το πλέον δημοφιλές και το απόλυτο όπλο του Putin
Σημαντικά οφέλη αποκομίζει ο Ρώσος πρόεδρος από την επιτυχία του εμβολίου για τον Covid
Σχετικά Άρθρα

Αν και αρχικά το ρωσικό εμβόλιο για τον Covid – 19, το πρώτο που ανακοινώθηκε παγκοσμίως, αντιμετωπίστηκε με σκεπτικισμό, τώρα τείνει να καταστεί το πλέον δημοφιλές.
Ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin αποκομίζει οικονομικά και διπλωματικά οφέλη καθώς πρόκειται για τη μεγαλύτερη επιστημονική ανακάλυψη στη μετα- σοβιετική περίοδο, σύμφωνα με το Bloomberg.
Οι χώρες παρατάσσονται η μία πίσω από την άλλη για την προμήθεια του εμβολίου Sputnik V μετά τις επιστημονικές κριτικές στο ιατρικό περιοδικό «The Lancet» που επιβεβαιώνουν τη μεγάλη αποτελεσματικότητα του εμβολίου.
Τουλάχιστον 20 χώρες έχουν εγκρίνει τo εμβόλιο, συμπεριλαμβανομένης της Ουγγαρίας-κράτους μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ βασικές αγορές όπως η Βραζιλία και η Ινδία είναι σχεδόν έτοιμες να το εγκρίνουν.

Η αγορά της ΕΕ

Τώρα, η Ρωσία στρέφει το βλέμμα της στη σημαντική αγορά της ΕΕ καθώς η Ένωση προσπαθεί να διασώσει την εμβολιαστική εκστρατεία ενώ μέσω ελλείψεων στον εφοδιασμό.
«Αυτή είναι μια στιγμή για μας», δήλωσε ο Kirill Dmitriev, διευθύνων σύμβουλος του κρατικού ρωσικού Ταμείου Άμεσων Επενδύσεων, το οποίο υποστήριξε την ανάπτυξη του Sputnik V και είναι υπεύθυνο για τη διεθνή του ανάπτυξη.
Παρόλο που είναι πολύ νωρίς για να μετρήσουμε τα πολιτικά οφέλη για τον Putin, η Ρωσία ήδη απολαμβάνει τον θετικό αντίκτυπο του εμβολίου, μετά από χρόνια διεθνούς καταδίκης για εκλογικές παρεμβάσεις και στόχευση πολιτικών αντιπάλων στο εσωτερικό και το εξωτερικό.

Τεράστια ζήτηση

Η ρωσική κρατική τηλεόραση αναφέρει εκτενώς τις παραδόσεις σε άλλα κράτη.
«Με αυτό το εμβόλιο, η Ρωσία αποδεικνύεται ικανή να παράγει κάτι νέο που έχει ζήτηση σε όλο τον κόσμο», αναφέρει.
Οι περιορισμοί στην παραγωγή είναι η μεγαλύτερη πρόκληση που αντιμετωπίζουν όλοι οι κατασκευαστές, καθώς η παγκόσμια ζήτηση υπερβαίνει την προσφορά.
Η Ρωσία, δεσμεύοντας για τον πληθυσμό της πάνω από 146 εκατομμύρια δόσεις, άρχισε να παράγει το εμβόλιο σε συνεργασία με χώρες όπως η Ινδία, η Νότια Κορέα και η Βραζιλία.
Και η Τουρκία του Erdogan υπέγραψε συμφωνία για την παραγωγή του Sputnik V, παρά το γεγονός πως η Άγκυρα έχει συμφωνήσει να αγοράσει 50 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου CoronaVac της κινεζικής Sinovac Biotech και 4,5 εκατομμύρια από το αντίστοιχο της Pfizer.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης