Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στα 8,3 ευρώ θα πωλείται το ρωσικό εμβόλιο Sputnik V στις άλλες χώρες

Στα 8,3 ευρώ θα πωλείται το ρωσικό εμβόλιο Sputnik V στις άλλες χώρες
Δεν θα έχουμε σημαντικά οφέλη από τα κέρδη, αλλά απλώς προσπαθούμε να αποσβέσουμε τις επενδύσεις που έχουμε κάνει», δήλωσε ο  επικεφαλής του Ρωσικού Ταμείου Άμεσων Επενδύσεων RDIF
Σχετικά Άρθρα

Το ρωσικό εμβόλιο Sputnik-V κατά του νέου κορωνοϊού θα πωλείται στις χώρες του εξωτερικού στην τιμή των περίπου 10 δολαρίων (8,3 ευρώ), δήλωσε σήμερα (3/1) στη συνέντευξη του στο τηλεοπτικό δίκτυο Sky News ο επικεφαλής του Ρωσικού Ταμείου Άμεσων Επενδύσεων RDIF.
«Θα πωλούμε το εμβόλιο περίπου σ’ αυτήν την τιμή που έχει ορισθεί αυτή τη στιγμή.
Δεν θα έχουμε σημαντικά οφέλη από τα κέρδη, αλλά απλώς προσπαθούμε να αποσβέσουμε τις επενδύσεις που έχουμε κάνει», δήλωσε ο ίδιος, υπογραμμίζοντας ότι δημιουργοί του εμβολίου θεωρούν ότι αυτό είναι ζήτημα ευθύνης ενώπιον της κοινωνίας.
Νωρίτερα είχε μεταδοθεί ότι η μία δόση του ρωσικού εμβολίου Sputnik-V θα στοιχίσει λιγότερο από 10 δολάρια στις διεθνείς αγορές.
Για τους Ρώσους πολίτες ο εμβολιασμός είναι δωρεάν.

AstraZeneca: Μελετάμε τον συνδυασμό εμβολίων με το Sputnik V για τον κορωνοϊό

Η AstraZeneca ερευνά τον συνδυασμό του εμβολίου της με το ρωσικό Sputnik V ενώ την ίδια ώρα ξεχωριστή μελέτη γίνεται για εμβόλιο για τις μεταλλάξεις.
Τα δεδομένα που δείχνουν 92% αποτελεσματικότητα του εμβολίου Sputnik V είναι ευπρόσδεκτα και θα πρέπει να γίνουν περισσότερες μελέτες ώστε να δείξουν εάν η χορήγηση δόσεων διαφορετικών εμβολίων μπορεί να είναι αποτελεσματική, δήλωσε την Τετάρτη 3/1 ο επικεφαλής της AstraZeneca.
Οι κλινικές δοκιμές που συνδυάζουν δόσεις του εμβολίου της AstraZeneca και του Sputnik V βρίσκονται σε εξέλιξη, χρησιμοποιώντας μια τεχνική γνωστή ως ετερόλογη ενίσχυση.
«Νομίζω ότι οποιαδήποτε δεδομένα ή οποιοδήποτε εμβόλιο δείχνει υψηλά επίπεδα αποτελεσματικότητας, είναι ενθαρρυντικό γιατί χρειαζόμαστε όλα αυτά τα εμβόλια να δουλέψουν» δήλωσε ο Sir Menelaos Nicolas Pangalos, Βρετανός νευροεπιστήμονας ελληνικής καταγωγής στους δημοσιογράφους όταν ρωτήθηκε για τα αποτελέσματα του Sputnik V, σύμφωνα με το Reuters.
«Από την άποψη του πειράματος της ετερόλογης ενίσχυσης που κάνουμε στην κλινική, χρησιμοποιώντας το εμβόλιο (μας) και το εμβόλιο Sputnik, είναι κάτι που πρέπει να κάνουμε περισσότερο, γιατί τελικά θέλουμε να καταλάβουμε πόσο εναλλάξιμα αυτά τα εμβόλια» είπε, προσθέτοντας ότι ήλπιζε σε δεδομένα σχετικά με τις ανοσολογικές αντιδράσεις από τις δοκιμές τους επόμενους μήνες.

Η AstraZeneca ετοιμάζει εμβόλιο για τη μετάλλαξη

H AstraZeneca και το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης στοχεύουν στην παραγωγή της επόμενης γενιάς εμβολίων COVID-19 που θα προστατεύουν από μεταλλάξεις το φθινόπωρο, δήλωσε την Τετάρτη ανώτερο στέλεχος της βρετανικής φαρμακοβιομηχανίας.
Ερωτηθείς πότε η AstraZeneca θα μπορούσε να παράγει εμβόλιο επόμενης γενιάς για την αντιμετώπιση των νέων μεταλλάξεων, ο επικεφαλής της έρευνας της AstraZeneca απάντησε «το συντομότερο δυνατό».

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης