Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρώσος Ιστορικός: Ο Putin φοβάται μην έχει το τέλος του Gaddafi, καταπιέζει για να υπάρχει

Ρώσος Ιστορικός: Ο Putin φοβάται μην έχει το τέλος του Gaddafi, καταπιέζει για να υπάρχει
O Putin δεν είναι ιδεαλιστής - Καταπιέζει για να υπάρχει, τονίζει επικριτής του
Σχετικά Άρθρα

«Τρέμει» και τη σκιά του ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin, καθώς «φοβάται» πως θα έχει το τέλος του Muammar Gaddafi, στη διάρκεια μιας νέας ρωσικής επανάστασης, καθώς οι διαμαρτυρίες στη Ρωσία με αφορμή την φυλάκιση του πιο διάσημου επικριτή του Alexei Navalny εντείνονται.
Ο πολέμιος του Putin Yuri Felshtinsky δήλωσε στην βρετανική The Sun ότι οι συνεχιζόμενες αναταραχές έχουν πείσει τον ισχυρό άντρα του Κρεμλίνου ότι χρειάζεται περισσότερη καταστολή και εξόντωση αντιπάλων για να αποφύγει να έχει την ίδια μοίρα με τον πρώην ηγέτη της Λιβύης.
Ο Putin αντιμετωπίζει μια από τις μεγαλύτερες προκλήσεις στον 20ετή του διακυβέρνηση, καθώς χιλιάδες υποστηρικτές του φυλακισμένου Navalny βγήκαν στους δρόμους.
Ο 68χρονος ηγέτης έχει καταφέρει να εδραιώσει την εξουσία του στη Ρωσία την οποία κυβερνά είκοσι χρόνια τώρα, και με τους νέους νόμους που ψηφίστηκαν έχει το δικαίωμα να είναι ηγέτης της μέχρι το 2036.
Ωστόσο, όπως υποστηρίζει ο Felshtinsky, θα πρέπει να καταστείλει κάθε διαφωνία, ώστε να προστατεύσει τη θέση του.
Ο Putin, κατά τον Felshtinsky, έχει «παρακολουθήσει με εμμονή» βίντεο του Συνταγματάρχη Gaddafi που δολοφονήθηκε βάναυσα όταν ο όχλος τον στρίμωξε σε μια γωνία το 2011.
Και μόνο η ιδέα να έχει ένα παρόμοιο, άδοξο τέλος, τον τρομοκρατεί και είναι σίγουρος, ότι αυτό δεν είναι απίθανο να συμβεί, αν χαλαρώσει την λαβή του στην εξουσία.», τόνισε ο Felshtinsky.
«Είναι αρκετά έξυπνος για να ξέρει ότι το σύστημα διακυβέρνησής του δεν μπορεί να υπάρξει.

O Putin δεν είναι ιδεαλιστής - Καταπιέζει για να υπάρχει

Ξέρει ότι δεν υπάρχει τρόπος να επιβιώσει χωρίς να καταπιέζει.
Το μάθημα που θα έχει πάρει ο Putin μετά τα πρόσφατα γεγονότα είναι ότι πρέπει να ελέγχει περισσότερο και ότι πρέπει να πιέζει περισσότερο.
Και αυτό είναι κάτι που θα δούμε.»
Ο 44χρονος Navalny, συνελήφθη αφού επέστρεψε από τη Γερμανία, όπου ανάρρωσε από τη δηλητηρίαση με τον παράγοντα Novichock σε ευρέως ύποπτη απόπειρα δολοφονίας του Κρεμλίνου.
Ο Felshtinsky είναι ένας Ρώσο-Αμερικανός ιστορικός και συγγραφέας του «Η Εποχή των Εκτελεστών: Δηλητηριώδης Πόλεμος κατά της Δημοκρατίας» στη Ρωσία.
Είναι ο άνθρωπος που βοήθησε τον αντιφρονούντα Alexander Litvinenko να δραπετεύσει στη Βρετανία, όπου και δολοφονήθηκε από το Κρεμλίνο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης