Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

BofA: Όταν οι μικροεπενδυτές ασχολούνταν με την GameStop, οι... μεγαλοεπενδυτές επένδυσαν 4,2 δισ. δολ.

BofA: Όταν οι μικροεπενδυτές ασχολούνταν με την GameStop, οι... μεγαλοεπενδυτές επένδυσαν 4,2 δισ. δολ.

Οι μετοχές των αναδυόμενων αγορών ήταν η κορυφαία επιλογή των επενδυτών

Σχετικά Άρθρα

Τη στιγμή που οι μικροεπενδυτές ήταν απασχολημένοι με τη μετοχή της GameStop, οι μεγαλοεπενδυτές διοχέτευσαν 4,2 δισ. δολ. σε μετοχές μεγάλων τεχνολογικών μετοχών, εκμεταλλευόμενοι τη μικρή υποχώρηση της Wall Street.
Αυτό προκύπτει από τα στοιχεία για τις εισροές και εκροές που επεξεργάζεται η Bank of America.
Ειδικότερα, τις τελευταίες δύο εβδομάδες, οι μεγάλοι πελάτες της τράπεζας αγόρασαν FAANMG (Facebook, Amazon, Apple, Netflix, Microsoft και Google).
Σημειώνεται ότι οι μετοχές των μεγάλων τεχνολογικών εταιρειών είναι ένας από τους μεγαλύτερους νικητές της πανδημίας, με έσοδα που υπετροφοδοτούνται από τους εγχώριους κανόνες και αυξημένο ενδιαφέρον από επενδυτές που εκμεταλλεύονται τα φθηνά διαθέσιμα χρήματα.
Όσον αφορά τη φρενίτιδα που προκλήθηκε για τη μετοχή της GameStop, υπενθυμίζεται ότι μια «στρατιά» μικροεπενδυτών «συγκρούστηκε» με τους επαγγελματίες της Wall Street, αγοράζοντας μετοχές που σορταρίστηκαν από τα hedge funds.
Στο πλαίσιο αυτό, κάποια hedge funds αναγκάστηκαν να κλείσουν τις long θέσεις τους για να καλύψουν τις απώλειες, προκαλώντας ευρύτερες μειώσεις στις τιμές των μετοχών.
Εν τω μεταξύ, μια ξαφνική εκτόξευση της μεταβλητότητας των μετοχών την περασμένη εβδομάδα ανάγκασε τους επενδυτές να στραφούν για ασφάλεια σε ομόλογα που προσέλκυσαν 21,2 δισ. δολ., το μεγαλύτερο ποσό τεσσάρων μηνών.
Μακριά από το θόρυβο της Walls Street, οι μετοχές των αναδυόμενων αγορών ήταν η κορυφαία επιλογή μεταξύ των επενδυτών, καθώς επένδυσαν 5,7 δισ. δολ. την εβδομάδα έως την Τετάρτη, παρουσιάζοντας μάλιστα εισροές τις 19 από τις 20 τελευταίες εβδομάδες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης