Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Βασιλακόπουλος: Πρέπει να λειτουργήσουμε όπως τα Χριστούγεννα - Δεν έχει τόσο νόημα ο περιορισμός

Βασιλακόπουλος: Πρέπει να λειτουργήσουμε όπως τα Χριστούγεννα - Δεν έχει τόσο νόημα ο περιορισμός

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας υποστήριξε ότι τα σχολεία δεν αποτελούν σοβαρή πηγή μετάδοσης της επιδημίας

Σχετικά Άρθρα

Την ανάγκη οι πολίτες να δείξουν προσοχή όσον αφορά την τήρηση των μέτρων για τον κορωνοϊό και να λειτουργήσουν όπως τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά επεσήμανε ο καθηγητής Πνευμονολογίας και Εντατικής Θεραπείας, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος.
Ειδικότερα, σχολιάζοντας τα μέτρα που αναμένουμε πως θα επιβληθούν από σήμερα και για την απαγόρευση της κυκλοφορίας από τις 18:00 τα Σαββατοκύριακα, σημείωσε μιλώντας στον Ant1 πως «δεν έχει τόσο νόημα ο περιορισμός, αλλά να κάνουμε αυτό που κάναμε τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά.
Βρεθείτε αλλά βρεθείτε οι ίδιοι και μην το παρακάνετε».
Παράλληλα, παρατήρησε πως σε περιοχές χαμηλής επιτήρησης, τις λεγόμενες «πράσινες», οι πολίτες γίνονται πιο χαλαροί, καθώς αισθάνονται ασφαλείς, άρα και λιγότερο προσεκτικοί κι έτσι, μέσα σε λίγες μέρες, αυξάνονται τα κρούσματα.
«Άρα βασικό κομμάτι για το πώς λειτουργούν τα μέτρα είναι η ψυχολογία του κόσμου», είπε σχετικά.

Τα σχολεία

Όσον αφορά τα σχολεία, ο κ. Βασιλακόπουλος τόνισε ότι «με βάση όλες τις μελέτες, δεν αποτελούν σοβαρή πηγή μετάδοσης της επιδημίας, αλλά ακολουθούν την τάση της κοινωνίας».
«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι αν οι τάξεις αντί για 25 είχαν 13 παιδάκια, θα ήταν καλύτερα.
Η πυκνότητα είναι ίδια και στα ιδιωτικά σχολεία, ενώ σε καμία χώρα του κόσμου δεν υπήρξε κρατική παρέμβαση ώστε να υπάρξουν λιγότερα παιδιά στην αίθουσα», συμπλήρωσε σχετικά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης