Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μήνυμα Biden από State Department: Θα ξαναχτίσουμε τις συμμαχίες μας

Μήνυμα Biden από State Department: Θα ξαναχτίσουμε τις συμμαχίες μας
«Η διπλωματία επέστρεψε» ήταν το μήνυμα που έστειλε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Joe Biden

«Η διπλωματία επέστρεψε» ήταν το μήνυμα που έστειλε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Joe Biden κατά την άφιξή του στο State Department, όπου αργότερα σήμερα θα εκφωνήσει την πρώτη του ομιλία για την εξωτερική πολιτική που θα ακολουθήσει η Ουάσινγκτον.
«Η Αμερική επέστρεψε.
Η διπλωματία επέστρεψε.
Θα ξαναχτίσουμε τις συμμαχίες μας», είπε ο Biden δίνοντας το στίγμα της πολιτικής του.

Υπέρ της λύσης του Kυπριακού

Υπέρ της λύσης του Kυπριακού στη βάση της μιας διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας τάσσεται η υποψήφια πρεβευτής των ΗΠΑ στον ΟΗΕ, Linda Thomas Greenfield, απαντώντας σε γραπτή ερώτηση του γερουσιαστή Robert Menendez και την επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων της Γερουσίας, μετά από την επικύρωση του διορισμού της.
«Οι Ηνωμένες Πολιτείες υποστηρίζουν μια συνολική επίλυση υπό την ηγεσία της Κύπρου για την επανένωση του νησιού στη βάση μιας διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας, η οποία θα ωφελήσει όλους τους Κύπριους καθώς και την ευρύτερη περιοχή.
Χαιρετίζουμε και είμαστε έτοιμοι να βοηθήσουμε τις προσπάθειες του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών για τη σύγκληση μιας άτυπης συνάντησης 5 + 1 το συντομότερο δυνατό και να διευκολύνουμε την επανέναρξη των πολιτικών συζητήσεων μετά από χρόνια στασιμότητας.
Ελπίζουμε ότι όλοι οι συμμετέχοντες θα προσεγγίσουν τη συνάντηση 5 + 1 με ανοιχτό πνεύμα, ευελιξία και διάθεση συμβιβασμού.
Η ευθύνη για την εξεύρεση λύσης εναπόκειται πρωτίστως στους Κυπρίους».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης