Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Σε καραντίνα οι επενδυτές, ήπιες απώλειες στα βαριά χαρτιά

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Σε καραντίνα οι επενδυτές, ήπιες απώλειες στα βαριά χαρτιά
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Επηρεάζεται σημαντικά η αγορά από την πορεία της πανδημίας. Φόβοι για ανάπτυξη και φυσικά ανησυχίες για την πορεία του τουρισμού. Και πάλι καλά να λέμε που δεν έφυγε πιο κάτω. Ανύπαρκτος ο τζίρος, λες και έχουν εγκαταλείψει οι επενδυτές το χρηματιστήριο. Μεγάλα τα ανοίγματα σε μετοχές, περιορισμένη η εμπορευσιμότητα στις περισσότερες και μεγάλες διακυμάνσεις με ελάχιστες πράξεις.

Αδύναμες παρέμειναν και σήμερα οι τράπεζες, αλλά σήμερα θα λέγαμε πως δεν έφταιγαν μόνο αυτές. Συνολικά η εικόνα ήταν πτωτική στην υψηλή κεφαλαιοποίηση. Μεγάλη η πτώση για Ελλάκτωρ, Viohalco, Alpha Bank, Μυτιληναίο κ.α. Παρά τα εξαιρετικά αποτελέσματα η μετοχή της Μυτιληναίος έπεσες 2,25%. Φανταστείτε να έβγαζε ζημιές. Αλλά τι λέμε; Μπορεί με ζημιές να ανέβαινε ο τίτλος. Απίστευτα πράγματα.

Ψάχνεις μετοχή να ξεχώρισε και δε βρίσκεις ούτε στις ανοδικές αλλά ούτε και στις πτωτικές. Με 30,6 εκατ. ευρώ καθαρές συναλλαγές δεν περιμένεις και κάτι διαφορετικό. Η πορεία της πανδημίας θα καθορίσει τη βραχυπρόθεσμη τάση. Στο εξωτερικό οι δείκτες κατέγραφαν καλή άνοδο. Ο DAX πάνω από τις 14.000 μονάδες και ο DOW JONES πλησίαζε τις 31.000 μονάδες.

ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ: Άρεσαν στους αναλυτές τα αποτελέσματα. Αυτή την ώρα η τηλεδιάσκεψη από τη διοίκηση. Για να δούμε τι θα πει για εξαγορές, προοπτικές 2021, νέα μονάδα και ομόλογο. Στο -2,25% και στα 12,15 ευρώ με όγκο 229 χιλ. τεμάχια.

OTE: Αύξησε την τιμή στόχο η Optima Bank στα 16,10 ευρώ από 15,40 ευρώ διατηρώντας τη σύσταση αγοράς. Η ΑΧΕ περιμένει συνολικό μέρισμα 1,10 ευρώ το οποίο θα καταβληθεί στους μετόχους μέσα στο 2021 και πρόκειται για το μέρισμα από τα κέρδη χρήσης και το μέρισμα από την πώληση Telekom Romania (0,43 ευρώ ανά μετοχή). Με οριακή άνοδο η μετοχή και στα 12,48 ευρώ.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Έσωσε τα προσχήματα η ΕΤΕ καθώς έκλεισε με μικρή άνοδο. Άλλη μία απογοητευτική συνεδρίαση για την ΑΛΦΑ. Δεν έχει κάνει βέβαια νέο χαμηλό από εκείνο της 28ης Ιανουαρίου που είδαμε τον όγκο να εκτοξεύεται στα ύψη και να κάνει τρομερό γύρισμα η μετοχή. Μας ανησυχεί όμως. Κάτω και η ΠΕΙΡ και με μικρές απώλειες η ΕΥΡΩΒ. Διαγραμματικά ο τραπεζικός δείκτης παραμένει πάνω από τον εκθετικό των 200 ημερών, αλλά πρέπει να φύγει προς τα πάνω και όχι να τον δοκιμάσει πάλι.

JUMBO: Με ούτε το μισό μήνα λειτουργίας κατάφερε τον Ιανουάριο φέτος να κάνει τον ίδιο τζίρο με αυτόν του 2020 στον οποίο δεν υπήρχαν περιορισμοί…

ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΕΣ: Γίνονται πολλά «κουφά» στις δημοπρασίες είτε είναι ενεργοποίηση ΑΜΕΜ ή τελικές. Για παράδειγμα σήμερα η Χαϊδεμένος ήταν στα 0,52 ευρώ και στο -11,11% με όγκο 220 τεμάχια. Πάει σε δημοπρασία και υπάρχουν αγοραστές με 1.499 τεμάχια στο -5,98% και στα 0,55 ευρώ, άλλοι με 3.000 τεμάχια στα 0,5450 ευρώ και στο -6,84% και αγοραστές με 2 χιλ. τεμάχια στο -7,69% και στα 0,54 ευρώ. Ο πρώτος πωλητής είναι στα 0,61 ευρώ και στο +4,27%.

Η μετοχή στις 13:50 έκανε πράξη μετά το ΑΜΕΜ στα 0,52 ευρώ και πάλι με 33 τεμάχια!! Ωραίος ο αυτόματος μηχανισμός ελέγχου μεταβλητότητας! Το βλέπουμε να συμβαίνει και σε άλλες μετοχές, απλά αναφέραμε τη συγκεκριμένη ως παράδειγμα.

ΧΑΪΔΕΜΕΝΟΣ: Ας ρίξουμε και μία ματιά στα θεμελιώδη με την ευκαιρία. Εκεί που κάποιος πούλησε 253 κομμάτια σήμερα δηλαδή στα 0,52 ευρώ και στο -11,11% η αποτίμηση έδειχνε 4,3 εκατ. ευρώ. Έχει δει βέβαια και σχετικά πρόσφατα και πιο χαμηλή αποτίμηση η εισηγμένη.

Η μικτή λογιστική αξία οικοπέδων και κτιρίων είναι στα 20,5 εκατ. ευρώ περίπου, μετά όμως τις αποσβέσεις των κτιρίων η αξία πάει στα 11,5 εκατ. ευρώ. Αυτά στη χρήση 2019. Υπόλοιπων δανείων 11,15 εκατ. ευρώ και ταμειακά διαθέσιμα 8,3 εκατ. ευρώ. Τα ακίνητα είναι στον Δήμο Αλίμου και στο Κορωπί. Μάλιστα στο Κορωπί έχει αγοράσει γειτονικό ακίνητο πρόσφατα. Με πώληση κάποιου ακινήτου στον Άλιμο λόγικά «καθαρίζει» ο ισολογισμός. Το θέμα είναι να βελτιωθεί η δραστηριότητα και να μειωθούν λίγο οι αμοιβές του Δ.Σ.

ΚΑΡΕΛΙΑΣ: Βγήκαν προς πώληση το πρωί 200 κομμάτια στα 3,16 ευρώ και τα πήραν με μία πράξη και εύκολα. Δεν είναι και λίγα.. Άλλα 12 έκανε βέβαια μετά και θα μπορούσε να είχε κλείσει καλύτερα αν έπαιρναν έστω και 1 κομμάτι στο κλείσιμο από τους πωλητές. Δεν έχουμε παράπονο, από τα 278 ευρώ ξεκίνησε τη χρονιά και έχει άνοδο 15%. Η μισή αποτίμηση παραμένει στο ταμείο…

ΠΤΩΤΙΚΕΣ: Με τζίρο 1,89 ευρώ η μετοχή των Μύλων Κεπενού έχασε 10%. Με 406 ευρώ η Doppler έχασε 10,94% και με 626 ευρώ η Moda Bagno έχασε 9,86%.

ΚΕΚΡΟΨ: Πάτησε χθες στη στήριξη και σήμερα έβγαλε αντίδραση. Στα 2,91 ευρώ και στο +5,63% με όγκο 25 χιλ. τεμάχια.

ΠΑΪΡΗΣ: Στα 0,99 ευρώ και στο +6,45 ευρώ με όγκο 16 χιλ. τεμάχια και αποτίμηση λίγο κάτω από 5 εκατ. ευρώ. Τεράστιο το ράλι στο τελευταίο τετράμηνο. Εύγε…

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης