Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιταλία: Veto από τον πρώην πρωθυπουργό Conte σε κυβέρνηση τεχνοκρατών

tags :
Ιταλία: Veto από τον πρώην πρωθυπουργό Conte σε κυβέρνηση τεχνοκρατών
Με το αίτημα του Κινήματος των Πέντε Αστέρων για τη συμμετοχή πολιτικών προσώπων στο υπό διαπραγμάτευση κυβερνητικό σχήμα συντάσσεται ο απερχόμενος πρωθυπουργός Giuseppe Conte
Σχετικά Άρθρα

O απερχόμενος πρωθυπουργός Giuseppe Conte, της Ιταλίας πραγματοποίησε δήλωση στους δημοσιογράφους, στην πλατεία Κολόνα, μπροστά από το ιταλικό κυβερνητικό μέγαρο Palazzo Chigi, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ την Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2021.
«Εύχομαι να δημιουργηθεί μια σταθερή κυβέρνηση αποτελούμενη από πολιτικούς, με ξεκάθαρα "πολιτικές" επιλογές», υπογράμμισε ο Conte εν όψει των συνομιλιών που θα έχει με τον Mario Draghi ο οποίος έλαβε εντολή σχηματισμού κυβέρνησης.
Πρόσθεσε ότι «οι αναγκαίες επιλογές στη φάση αυτή δεν μπορούν να ανατεθούν σε τεχνοκράτες».

Οι σαμποτέρ

«Τούτες τις ώρες, κάποιοι με περιγράφουν ως εμπόδιο στην σύσταση της νέας κυβέρνησης.
Τους σαμποτέρ, πρέπει να τους αναζητήσετε αλλού», είπε ο Conte.
Χαρακτήρισε «μακρά και εγκάρδια» τη χθεσινή συνομιλία του με τον εντολοδόχο πρωθυπουργό Mario Draghi και, απευθυνόμενος στo Κίνημα των Πέντε Αστέρων, τόνισε χαρακτηριστικά: «Πρέπει να ξέρετε ότι είμαι και θα είμαι εδώ».

Τα σενάρια

Σύμφωνα με τους αναλυτές, με την παρέμβασή του αυτή, ο Conte από την μία στήριξε το αίτημα του Κινήματος των Πέντε Αστέρων για υπουργοποίηση πολιτικών προσώπων και, από την άλλη, δεν απέκλεισε την συμμετοχή του στην νέα κυβερνητική ομάδα.
Μέρος των ιταλικών μέσων ενημέρωσης κάνει αναφορά σε ενδεχόμενη μετακίνησή του από την πρωθυπουργία στο υπουργείο Εξωτερικών.

«Μεικτό σχήμα»

Θα πρέπει να εξακριβωθεί τώρα, αν ο τεχνοκράτης Mario Draghi θα θελήσει να σχηματίσει κυβέρνηση με υπουργούς που να προέρχονται αποκλειστικά και μόνον από τον χώρο της πολιτικής, ή αν θα επιμείνει στο σχέδιο το οποίο του αποδίδεται για «μεικτό σχήμα» αποτελούμενο από πολιτικούς και τεχνοκράτες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης