Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ανοσία για 1 χρόνο υπόσχεται το δεύτερο ρωσικό εμβόλιο, EpiVacCorona

Ανοσία για 1 χρόνο υπόσχεται το δεύτερο ρωσικό εμβόλιο, EpiVacCorona
Θετική υποδοχή από τον ΠΟΥ και για την αποτελεσματικότητα του Sputnik V
Σχετικά Άρθρα
Το ρωσικό εμβόλιο EpiVacCorona, το δεύτερο που παρουσίασε η Ρωσία μετά το «Sputnik V», αναμένεται να προσφέρει ανοσία για ένα χρόνο σε όποιον το λάβει, σύμφωνα με το ινστιτούτο Vector, που το έχει αναπτύξει.
Το φάρμακο του συγκεκριμένου εμβολίου, έχει βάση τα πεπτίδια και χρησιμοποιεί μια πολλά υποσχόμενη συνθετική πλατφόρμα.
Αποτελείται από τεχνητά συντεθειμένα στοιχεία ιικών πρωτεϊνών - πεπτιδίων, μέσω των οποίων το ανοσοποιητικό σύστημα μαθαίνει πώς να αναγνωρίζει και στη συνέχεια να εξουδετερώνει τον ιό.
Οι ρωσικές αρχές καταχώρησαν επίσημα το εμβόλιο για περαιτέρω δοκιμές στις 14 Οκτωβρίου 2020.

Θετική υποδοχή από τον ΠΟΥ για την αποτελεσματικότητα του Sputnik V

Την ίδια ώρα, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) χαιρέτισε τη δημοσίευση στο «Lancet» σχετικά με το ρωσικό εμβόλιο Sputnik V κατά της νόσου COVID-19, όπως δήλωσε την Τετάρτη (03/02) η εκπρόσωπος του ΠΟΥ στη Ρωσία.
Ακόμα, η ίδια δήλωσε στον «αέρα» του Russia 24:
«Δεν υπάρχουν αρκετές δόσεις για όλες τις χώρες και είναι πολύ σημαντικό να μην αφήσουμε εκείνες που δεν μπορούν να αγοράσουν το εμβόλιο.
Ναι, λοιπόν, ο ΠΟΥ συμμετέχει πολύ ενεργά και βρίσκονται σε εξέλιξη διαπραγματεύσεις με όλες τις χώρες στο υψηλότερο επίπεδο οπότε αναμένουμε, επίσης, υποστήριξη από τη Ρωσία και άλλες χώρες ώστε να παρέχουν ένα εμβόλιο σε όλους εκείνους που το έχουν ανάγκη».
Επισημαίνεται ότι το Sputnik V είναι ασφαλές, αποτελεσματικό και παρέχει πλήρη προστασία απέναντι σε σοβαρά περιστατικά της νόσου COVID-19, ανέφερε στις κεντρικές διαπιστώσεις το περιοδικό «Lancet».
Συν τοις άλλοις, χρειάστηκαν μήνες έρευνας για τους Ρώσους ανοσολόγους και τους 19.866 εθελοντές προκειμένου να ολοκληρώσουν την τρίτη φάση των κλινικών δοκιμών, η οποία επιβεβαιώνει την αποτελεσματικότητα σε ποσοστό 91,6%.
Το άλλο σημαντικό εύρημα είναι η ανοσογονικότητα του ρωσικού εμβολίου, καθώς οι 14.964 εθελοντές που έλαβαν το αληθινό εμβόλιο Sputnik V ανέπτυξαν 1,3-1,5 φορές περισσότερα αντισώματα κατά του κορωνοϊού απ' ό,τι εκείνοι, οι οποίοι ανάρρωσαν από τη νόσο COVID-19.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης