Τελευταία Νέα
Διεθνή

Επίθεση των short - Μετά το +1.650% για την Gamestop, κραχ στην μετοχή, σε δύο μέρες -90% στην Wall

Επίθεση των short - Μετά το +1.650% για την Gamestop, κραχ στην μετοχή, σε δύο μέρες -90% στην Wall
Μετά το ράλι 1.650% η μετοχή της Gamestop καταγράφει απώλειες -85%
Σχετικά Άρθρα

Κραχ συντελείται στην μετοχή της Gamestop η οποία αποτέλεσε το πεδίο μάχης μεταξύ short fund και μικρομετόχων.
Μόνο τις δύο τελευταίες ημέρες η Gamestop μια εταιρία βιντεοπαιχνιδιών στις ΗΠΑ - που ενώ τα οικονομικά της μεγέθη συρρικνώνονταν σημείωνε ράλι στην Wall - καταγράφει μεγάλες απώλειες -95% - την 1η Φεβρουαρίου -30% και στις 2 Φεβρουαρίου -55% - οδηγώντας την μετοχή από τα υψηλά των 325 δολαρίων στα 84 δολάρια ενδοσυνεδριακά μέσα σε δύο ημέρες για να ανακάμψει στην συνέχεια στα 103 δολάρια με πτώση -55%.
Το
2021 θεωρήθηκε η μετοχή της χρονιάς ίσως και της 10ετίας καθώς μέσα σε ένα μήνα, τον Ιανουάριο 2021 σημείωσε άνοδο 1.650% απόρροια των συντονισμένων αγορών μικρομετόχων κυρίως μέσα από πλατφόρμες συναλλαγών όπως η Robinhood.
Μέσα σε μια εβδομάδα σημείωσε άνοδο +400% ενώ την 1η Φεβρουαρίου 2021 έως και στις 2 Φεβρουαρίου καταγράφει επιθετικό sell off κυρίως λόγω των περιορισμών στις συναλλαγές από την πλατφόρμα συναλλαγών Robinhood και της επιθετικής ενεργοποίησης των short funds.
Ήδη η κεφαλαιοποίηση της εταιρίας ανέρχεται στα 15 δισεκ. δολάρια είχε φθάσει και στα 20 δισεκ. προσέξτε μια εταιρία που μέσα στην χρονιά έφθασε να έχει χρηματιστηριακή τιμή 2,57 δολάρια για να βρεθεί στα 325 δολάρια και στις 2 Φεβρουαρίου 2021 στα 103 δολάρια - ενδοσυνεδριακά υποχώρησε στις 2 Φεβρουαρίου στα 84 δολάρια - και όλα αυτά σε ένα μήνα....
Η εταιρία βιντεοπαιχνιδιών Gamestop είχε μια κεφαλαιοποίηση περίπου 1,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων αρχές Ιανουαρίου 2021, για να εκτοξευθεί 16 φορές υψηλότερα σχεδόν στα 20 δισεκ. και να υποχωρήσει στα 15 δισ 

Θυμίζει ημέρες 1999 ή 2005 με 2008 στο ελληνικό χρηματιστήριο

Γιατί βρίσκεται στο προσκήνιο η Gamestop;

Οι 4 λόγοι για τους οποίους η Gamestop βρίσκεται στο προσκήνιο....

1)Καθώς σημείωσε εντυπωσιακό ράλι 1.625% μόνο τον Ιανουάριο 2021.
Το πιο εντυπωσιακό δεν είναι ότι σημείωσε ράλι αλλά ποιοι οδήγησαν το ράλι;
Οι μικρομέτοχοι, συνασπίστηκαν και μέσω διαφόρων πλατφορμών συναλλαγών προκάλεσαν ράλι…
Οι μικρομέτοχοι έχουν μπει για τα καλά στην Wall Street ενώ μόνο το 2020 άνοιξαν σχεδόν 13 εκατ κωδικοί ενώ συνολικά φθάνουν τα 50 εκατ αλλά δεν είναι όλοι ενεργοί.

Συνασπισμός μικρομετόχων προκάλεσε ζημία 20 δισεκ. σε short funds

2)Το ράλι της Gamestop που προκάλεσαν οι μικρομέτοχοι, οδήγησε σε ζημίες…. 20 δισεκ. δολαρίων ορισμένα hedge funds για την αντιστάθμιση κεφαλαίων με αρνητικές θέσεις έναντι της μετοχής.
Η Robinhood και άλλες εφαρμογές συναλλαγών συνεχίζουν να περιορίζουν την αγορά συμβολαίων μετοχών της GameStop.
Το αστρονομικό ράλι προκάλεσε απώλεια από την αγορά σχεδόν 20 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την αντιστάθμιση κεφαλαίων με αρνητικές θέσεις έναντι της μετοχής, σύμφωνα με στοιχεία της S3 Partners.
Ωστόσο, τα hedge funds διατηρούν τις short θέσεις.
Η Robinhood και άλλες εφαρμογές διαπραγμάτευσης συνεχίζουν να περιορίζουν την αγορά συμβολαίων μετοχών και επιλογών GameStop, όπως AMC Entertainment, BlackBerry, Koss, Express, Nokia, Genius Brands International και Naked Brand Group.

Εποχές 1999 ή 2005 με 2008 της Ελλάδος... στην Wall Street

3)Η στρατηγική των ανοικτών πωλήσεων, των μαζικών αγορών και άλλων επενδυτικών επιλογών ήταν γνώρισμα του 1999 αλλά και άλλων εποχών της ελληνικής χρηματιστηριακής αγοράς.
Οι μικρομέτοχοι υπό την μορφής αγέλης αγόραζαν ή πουλούσαν μια μετοχή αδιακρίτως.
Συνήθως αγόραζαν ότι πετούσε ή κολυμπούσε ή περπατούσε όπως έλεγαν χαριτολογώντας οι χρηματιστές.
Η αγοραστική φρενίτιδα του 1999 αλλά και άλλων περιόδων 2005 με 2008 στην Ελλάδα, έχει εμφανιστεί ως φαινόμενο το έτος 2021 στην Wall Street.
Τι συνέβη στην Ελλάδα όλοι γνωρίζουμε, οι μικρομέτοχοι καταστράφηκαν ολοσχερώς αλλά το ίδιο σκηνικό επαναλαμβάνεται στην Wall Street.

Δυναμική επιστροφή των short

4)Μετά το σοκ που υπέστησαν οι short τον Ιανουάριο 2021, μέσα σε δύο μέρες επέφεραν σοβαρό πλήγμα στην μετοχή της Gamestop που χάνει 85%, πραγματικό sell off.
Gamestop2s.png
Gamestop.png

Γιατί περιόρισε τις συναλλαγές η Robinhood

Η Robinhood είναι μια πλατφόρμα που επιτρέπει στους μικροεπενδυτές – με τα χρήματα που λαμβάνουν από τα δημοσιονομικά πακέτα του Trump και προσεχώς του Biden – να αγοράζουν μετοχές χωρίς προμήθεια.
Η Robinhood λόγω του τραγέλαφου με τις αγορές, μείωσε τις συναλλαγές.
Μάλιστα ο συνιδρυτής της Robinhood Vlad Tenev έδωσε εξηγήσεις.
Μάλιστα ο Elon Musk της Tesla άσκησε κριτική στην Robinhood γιατί μείωσε τις συναλλαγές.
Οι μετοχές του GameStop είχαν αυξηθεί 1.625% από την αρχή του 2021, απόρροια του μαζικού κύματος επενδυτών μικρομετόχων που ακολουθούσαν τις τεχνικές της Reddit WallStreetBets.
Η Robinhood αποφάσισε να περιορίσει τις συναλλαγές σε μια σειρά μετοχών, συμπεριλαμβανομένων των GameStop και AMC Entertainment.
Η απόφαση είχε ως στόχο την προστασία της εταιρείας και των πελατών της.
«Έπρεπε να συμμορφωθούμε με τις απαιτήσεις των κανονιστικών κεφαλαίων μας» όπως ορίζεται από την Εθνική Εταιρεία Εκκαθάρισης Κινητών Αξιών.
Η Robinhood και άλλες εταιρίες εκκαθάρισης συναλλαγών πρέπει να πληρούν συγκεκριμένες απαιτήσεις κεφαλαίων και καταθέσεων κάθε μέρα.
Το απαιτούμενο ποσό βασίζεται σε παράγοντες όπως η μεταβλητότητα και η συγκέντρωση σε ορισμένους τίτλους.
Η Robinhood έλαβε ένα αίτημα για κατάθεση ασφαλείας ύψους 3 δισεκατομμυρίων δολαρίων από το NSCC για τη στήριξη των συναλλαγών.
Η εταιρεία συγκέντρωσε επιπλέον 1 δισεκατομμύριο δολάρια σε κεφάλαιο έκτακτης ανάγκης από υπάρχοντες επενδυτές σε μια προσπάθεια να ενισχύσει τον ισολογισμό της»

Η Robinhood θα χρειαστεί κεφάλαια

Η Robinhood, πιθανότατα θα χρειαστεί περισσότερα κεφάλαια
Η εταιρία έχει συγκεντρώσει 2 δισεκ. και χρειάζεται 3 δισεκ.

Μετά την Gamestop σειρά έχει το ασήμι

Το ασήμι σημείωσε ράλι, το μεγαλύτερο που έχει σημειωθεί από την εποχή της κατάρρευσης της Lehman.
Το ασήμι σημείωσε υψηλό 7 ετών άνω των 30 δολαρίων
Μετά από μια συντονισμένη αγοραστική παρέμβαση – μικρομετόχων – αγοράστηκαν ETF για το ασήμι εκτοξεύοντας τις τιμές κατά 11,5% - το μεγαλύτερο άλμα στην διάρκεια μιας ημέρας από τον Σεπτέμβριο του 2008 - την ημέρα που ο Lehman υπέβαλε αίτηση πτώχευσης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης