Διεθνή

Γερμανία: Ενισχύσεις 1 δισ. ευρώ στην Tesla για την κατασκευή εργοστασίου στο Βερολίνο

Γερμανία: Ενισχύσεις 1 δισ. ευρώ στην Tesla για την κατασκευή εργοστασίου στο Βερολίνο

Στο πρόγραμμα κρατικών ενισχύσεων έχουν ενταχθεί 11 επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον κρίσιμο τομέα της κατασκευής μπαταριών για την ηλεκτροκίνηση

Σχετικά Άρθρα

Η διάσημη εταιρεία κατασκευής ηλεκτροκίνητων οχημάτων Tesla αναμένεται να λάβει ένα μονοψήφιο ποσό δισεκατομμυρίων ευρώ σε δημόσια χρηματοδότηση από τη Γερμανία με στόχο τη δημιουργία εργοστασίου παραγωγής μπαταριών κοντά στο Βερολίνο, σύμφωνα με αποκάλυψη του Business Insider σε αυριανό του τεύχος την οποία επικαλείται δημοσίευμα το Reuters τη Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2021.

Το πρόγραμμα

Οι επιδοτήσεις, μέρος της υποστήριξης για 11 επιχειρήσεις που σχετίζονται με τις μπαταρίες τύπου Ε9 στο πλαίσιο του προγράμματος Σημαντικών Έργων Κοινού Ευρωπαϊκού Ενδιαφέροντος, θα καταβληθούν από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση και από την περιφερειακή πολιτεία του Βρανδεμβούργου, ανέφερε η Business Insider κυβερνητικές πηγές
Να σημειωθεί ότι Ευρωπαϊκή Ένωση ενέκρινε την περασμένη εβδομάδα ένα σχέδιο που περιλαμβάνει την παροχή κρατικής ενίσχυσης στην Tesla, τη BMW και άλλους για να υποστηρίξει την παραγωγή ηλεκτρικών μπαταριών οχημάτων και με στόχο να μειώσει τις εισαγωγές από την Κίνα η οποία είναι παγκόσμια ηγέτιδα στον τομέα.
Το Business Insider επικαλέσθηκε πηγές της γερμανικής κυβέρνησης ότι η Tesla θα λάβει επιδοτήσεις άνω του 1 δισεκατομμυρίου ευρώ από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση και την περιφερειακή πολιτεία του Βρανδεμβούργου, όπου κατασκευάζεται το εργοστάσιο της Tesla.
Εκπρόσωπος του υπουργείου οικονομίας της Γερμανίας σημείωσε σχετικά ότι δεν ήταν ακόμη σαφές το ύψος της ομοσπονδιακής υποστήριξης που θα λάβει η Tesla.

Ενισχύσεις

Το υπουργείο ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα ότι το Βερολίνο είχε διαθέσει σχεδόν 1 δισεκατομμύριο ευρώ για το αρχικό έργο όσον αφορά την κατασκευή μπαταριών και σχεδίαζε να υποστηρίξει το δεύτερο έργο με άλλα 1,6 δισεκατομμύρια ευρώ.
Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση αναμένεται να επωμιστεί το μεγαλύτερο βάρος των επιδοτήσεων, με το Βρανδεμβούργο πιθανό να συνεισφέρει λιγότερο από 10%.
Η τελική απόφαση για τις ακριβείς επιδοτήσεις για την Tesla θα ληφθεί πιθανώς σε ορίζοντα εβδομάδων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης