Τελευταία Νέα
Οικονομία

Κορκίδης (ΕΒΕΠ): «Στο κόκκινο» βρίσκεται η Αττική, σε μαύρη οικονομική κατάσταση η αγορά

Κορκίδης (ΕΒΕΠ): «Στο κόκκινο» βρίσκεται η Αττική, σε μαύρη οικονομική κατάσταση η αγορά
Δίχως αμφιβολία, η περίοδος των εκπτώσεων χωρίς ανοικτά καταστήματα στο κοινό δυσχεραίνει την προσπάθεια όλων, επισήμανε ο πρόεδρος του ΕΒΕΠ και του Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου Αττικής, Βασίλης Κορκίδης
Σχετικά Άρθρα

Με αφορμή ότι επανέρχεται η γενική λειτουργία του λιανεμπορίου με click away και εφαρμόζεται για πρώτη φορά το click in shop, ειδικά για τα καταστήματα ένδυσης, υπόδησης και βιβλιοχαρτοπωλεία ο πρόεδρος του ΕΒΕΠ και του Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου Αττικής, Βασίλης Κορκίδης, επισήμανε ότι η επιστροφή των περιοριστικών μέτρων στο εμπόριο τα καταστήματα αναγκάζονται σε.. click back με ιδιαίτερες δυσκολίες, την Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2021, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ. 
'
Δήλωση

Η δήλωση του Βασίλη Κορκίδη έχει ως εξής:
«Οι φόβοι μας δυστυχώς επαληθεύτηκαν, αφού ο κίνδυνος της πανδημίας εξακολουθεί να είναι εδώ και συνεχίζει να μας απειλεί.
Η Αττική είναι ξανά στο ‘κόκκινο’ επιδημιολογικά και η αγορά στα ‘μαύρα’ οικονομικά.

Το καθεστώς

Παρά το προσεκτικό άνοιγμα του λιανεμπορίου για μόλις δύο εβδομάδες εντός των καταστημάτων, η κινητικότητα και ο συνωστισμός εκτός αυτών, μας αναγκάζει σε “click back”.
Για τα καταστήματα ένδυσης και υπόδησης, το ραντεβού με τον πελάτη εντός καταστήματος δίνει τη δυνατότητα να δουλέψουν έστω με “click in shop”, αφού στις εκπτώσεις, το ενδιαφέρον των καταναλωτών επικεντρώνεται σε αυτές τις δύο δραστηριότητες.

Εκπτώσεις

Δίχως αμφιβολία, η περίοδος των εκπτώσεων χωρίς ανοικτά καταστήματα στο κοινό δυσχεραίνει την προσπάθεια όλων, αφού πολλά είδη εάν δεν δοκιμαστούν δύσκολα πωλούνται και αγοράζονται.
Οι έμποροι είμαστε αναγκασμένοι να σεβαστούμε και να τηρήσουμε κάθε αναγκαίο μέτρο εντός καταστήματος, κάτι που όμως δεν μπορούμε να ελέγξουμε εκτός.
Οι εικόνες συνωστισμού στους κεντρικούς εμπορικούς δρόμους, απαιτεί αυτοέλεγχο και δεν πρέπει να επαναληφθούν, ώστε να μας επιτρέψουν να ανοίξουμε ξανά εγκαίρως, πριν παρέλθει η περίοδος των χειμερινών εκπτώσεων και πριν καταλήξουμε οριστικά στις παράπλευρες απώλειες της πανδημίας.
Παρά την εναλλαγή των συνθηκών λειτουργίας της αγοράς, επί τα χείρω, εμείς θα συνεχίσουμε να παλεύουμε», κατέληξε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης