Τελευταία Νέα
Διεθνή

Sputnik V: Έτοιμη η Ρωσία να στείλει 100 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου στην ΕΕ

Sputnik V: Έτοιμη η Ρωσία να στείλει 100 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου στην ΕΕ
H κυτταρική ανοσία πλησιάζει το 100%
Σχετικά Άρθρα
Την πρόθεσή της να στείλει εμβόλια στην Ευρωπαϊκή Ένωση γνωστοποιεί η Ρωσία μέσω ανάρτησης του Ρωσικού Ταμείου Άμεσων Επενδύσεων (RDIF) στο Twitter.
Η Μόσχα είναι σε θέση να προμηθεύσει την Ευρωπαϊκή Ένωση με 100 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου της κατά του κορωνοϊού Sputnik V το δεύτερο τρίμηνο του 2021.
Η ποσότητα επαρκεί για να εμβολιαστούν 50 εκατομμύρια άνθρωποι.

Καμία σοβαρή παρενέργεια

Την Πέμπτη (28/1)  έγινε γνωστό πως στο Sputnik V δεν παρουσιάζει καμία σοβαρή παρενέργεια, ενώ η αποτελεσματικότητά του «αγγίζει» το 100%.
«Επιβεβαιώσαμε ότι το εμβόλιο είναι πολύ ασφαλές, δεν καταγράψαμε ούτε μία σοβαρή ανεπιθύμητη ενέργεια που σχετίζεται με αυτό και καμία θανατηφόρα ενέργεια που θα μπορούσε να συνδεθεί με το εμβόλιο» δήλωσε ερευνήτρια στο κέντρο γονιδιακής μηχανικής του Ινστιτούτου Γκαμαλέγια, σε διαδικτυακή συνάντηση της Ρωσικής Ακαδημίας Επιστημών.

H κυτταρική ανοσία πλησιάζει το 100%

Η προκαταρκτική ανάλυση που έγινε στα δεδομένα των δοκιμών που έχουν γίνει στο εμβόλιο, έδειξε ότι η αποτελεσματικότητα είναι μεγαλύτερη του 91%, ενώ η αποτελεσματικότητα του εμβολίου στον σχηματισμό κυτταρικής ανοσίας είναι κοντά στο 100%.
«Η ανοσολογική αποτελεσματικότητα [...] περιλαμβάνει κυτταρική και χυμική ανοσοαπόκριση.
Σύμφωνα με τα διαθέσιμα αποτελέσματα, η χυμική ανοσοαπόκριση υπερβαίνει το 98% και η κυτταρική ανοσία πλησιάζει το 100%».
Screenshot_σπ.png
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης