Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τουρκική εταιρεία έτοιμη να παρασκευάσει εκατομμύρια δόσεις του ρωσικού εμβολίου, Sputnik V

Τουρκική εταιρεία έτοιμη να παρασκευάσει εκατομμύρια δόσεις του ρωσικού εμβολίου, Sputnik V
Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας διαβίβασης τεχνολογιών μεταξύ των δύο χωρών, θα μπορέσουμε στην Τουρκία να παράγουμε εκατομμύρια δόσεις» υπογράμμισε ο επικεφαλής της εταιρείας
Σχετικά Άρθρα
Έτοιμη δηλώνει η τουρκική φαρμακευτική εταιρεία VisCoran Ilac Sanayii A.S ώστε να παράγει εκατομμύρια δόσεις του ρωσικού εμβολίου Sputnik-V μόλις της διαβιβασθούν τεχνολογίες παρασκευής του, όπως ανέφερε σε συνέντευξή του στο πρακτορείο Demiroren ο πρόεδρος του Διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας.
«Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας διαβίβασης τεχνολογιών μεταξύ των δύο χωρών, θα μπορέσουμε στην Τουρκία να παράγουμε εκατομμύρια δόσεις» υπογράμμισε ο επικεφαλής.
Σύμφωνα με τον Oran η εταιρεία VisCoran Ilac Sanayii A.S, άρχισε συνομιλίες με το Ρωσικό Ταμείο Άμεσων Επενδύσεων RDIF (Russian Direct Investment Fund) τον περασμένο Απρίλιο (2020).
«Πραγματοποιήσαμε έρευνα και αρχίσαμε τις συνομιλίες με την Ρωσία, πιστεύοντας ότι το εμβόλιο μπορεί να είναι πιο αποτελεσματικό.
Οι συνομιλίες μας συνεχίστηκαν, τον Ιούλιο έφθασαν σε ένα συγκεκριμένο σημείο και στις 16 Αυγούστου 2020 υπογράψαμε στη χώρα μας συμφωνία με το RDIF.
Όλα τα αναγκαία έγγραφα και στοιχεία για την από κοινού παραγωγή του εμβολίου μας έχουν ήδη διαβιβασθεί.
Κι εμείς τα διαβιβάσαμε στο υπουργείο Υγείας της Τουρκίας», πρόσθεσε ο Oran, όπως μεταδίδει το κρατικό ειδησεογραφικό πρακτορείο TASS.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης