Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Αποκάλυψη: Η ΝΙΚΕ επιβράβευε - μοιράζοντας υποσχέσεις - τις εταιρίες λιανικής που σήμερα τις οδηγεί στο λουκέτο

Αποκάλυψη: Η ΝΙΚΕ επιβράβευε - μοιράζοντας υποσχέσεις - τις εταιρίες λιανικής που σήμερα τις οδηγεί στο λουκέτο
Η επιστολή της πολυεθνικής NIKE που την εκθέτει
Σχετικά Άρθρα

Νέα στοιχεία προκύπτουν για την πολιτική της Nike έναντι των 91 ελληνικών εταιριών λιανικής πώλησης αθλητικών ειδών (με 300 περίπου καταστήματα) στις οποίες όπως αποκάλυψε το bankingnews (πατήστε εδώ για να δείτε το δημοσίευμα) έστειλε επιστολή διακοπής της συνεργασίας επειδή η στρατηγική της δεν ταιριάζει με τη δική τους την οποία φυσικά δεν γνωρίζει.

Τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα…

Η πολυεθνική μέσω της Ολλανδικής θυγατρικής της, NIKE EUROPEAN OPERATION NETHERLANDS (συντομογραφία NEON) το 2015 έστελνε επιστολή με την οποία σχολίαζε διθυραμβικά τις επιδόσεις των εταιριών και μάλιστα εκείνη τη χρονιά παρείχε επιπλέον έκπτωση στις τιμές χονδρικής ως επιβράβευση.
Ειδικότερα στην επιστολή την οποία υπέγραφε ο κ. Tim Wiseman, VP Sales CEE (Central Eastern Europe) η NIKE ευχαριστούσε τις ελληνικές εταιρίες «για τη συνεχή τους υποστήριξη και επιχειρηματική δραστηριότητα των τελευταίων ετών» και ταυτόχρονα δήλωνε ότι «μαζί θα συνεχίσουμε να αλλάζουμε και να αναπτύσσουμε την αγορά και να δημιουργούμε ένα πιο παραγωγικό περιβάλλον λιανικής το οποίο αυξάνει την κερδοφορία τόσο τη δική σας όσο και τη NIKE».
Η επιστολή κατέληγε πως η ΝΙΚΕ είναι σίγουρη «ότι μαζί μπορούμε να οδηγήσουμε τις επιχειρήσεις μας σε μια συνεχή κερδοφορία».

Υποθήκες και χαμένες επενδύσεις

Οι υποσχέσεις και τα μεγάλα λόγια όπως γίνεται αντιληπτό δεν τηρήθηκαν και οι εταιρίες που στέναξαν από την πολιτική της NIKE να ζητά εγγυητικές επιστολές από τη στιγμή της παραγγελίας για τις αγορές που θα πραγματοποιηθούν σε μελλοντικό χρόνο έχουν οδηγήσει επιχειρηματίες να υποθηκεύσουν περιουσιακά στοιχεία τα οποία σήμερα κινδυνεύουν να χάσουν από την καθίζηση των πωλήσεων τους λόγω της διακοπής της συνεργασίας.
Πέραν αυτού όμως θα έχουν σπαταλήσει ασκόπως κεφάλαια για επενδύσεις, ώστε να δημιουργήσουν καταστήματα λιανικής που θα πληρούν τις προδιαγραφές της ΝΙΚΕ.

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ NIKE
ΝΙΚΕΕΠΙΣΤΟΛΗ.jpg
Νίκος Καρούτζος
nkaroutzos@gmail.com

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης