Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Γώγος: Μας ανησυχεί η Αττική – Προς τα πίσω το φως στο τούνελ

Γώγος: Μας ανησυχεί η Αττική – Προς τα πίσω το φως στο τούνελ
Αύριο Παρασκευή 29/1 οι τελικές αποφάσεις για τα σχολεία είπε ο κ.Γώγος
Σχετικά Άρθρα

Την ανησυχία των επιστημόνων για την εξέλιξη της επιδημίας στην Αττική εξέφρασε ο καθηγητής παθολογίας και λοιμωξιολογίας στο πανεπιστημίου Πατρών, Χ. Γώγος, ο οποίος είπε πως η κατάσταση δεν είναι καλή αλλά ούτε και δραματική, αν και παραδέχθηκε πως πάει προς τα πίσω το φως στο τούνελ.
Σε δηλώσεις του στο Mega και ερωτηθείς για το εάν θα ανοίξουν τα γυμνάσια και τα λύκεια από την 1η Φεβρουαρίου, ο κ.Γώγος είπε πως αν και υπάρχει ειλημμένη απόφαση για το άνοιγμα τους, αυτό θα εξεταστεί και θα αποφασιστεί κατά τη σύσκεψη των επιδημιολόγων αύριο Παρασκευή 29/1.
«Οι άξονες που θα κρίνουν τελικά το άνοιγμα είναι, από τη μία τα επιδημιολογικά δεδομένα, καθώς αρκετές περιοχές είναι στο πορτοκαλί και η δυναμική είναι να χειροτερέψουν και από την άλλη η κατάσταση που επικρατεί στο σύστημα υγείας και πως μπορεί αυτό να ανταπεξέλθει σε οποιαδήποτε κρίση» είπε ο κ.Γώγος, τονίζοντας ότι όπως έχει επισημανθεί, τα λύκεια των «κόκκινων» περιοχών θα παραμένουν κλειστά και σε αυτά θα συνεχίζεται η τηλεκπαίδευση.

Ανησυχία για την Αττική

«Μας ανησυχεί η Αττική.
Είναι μια αστική ζώνη όπου η διασπορά είναι πολύ πιο εύκολη και η συγκράτησή της πολύ πιο δύσκολη» είπε ο κ.Γώγος, αναφέροντας πως δεν υπάρχει ζήτημα για κλείσιμο των ήδη ανοιχτών δομών εκπαίδευσης, όπως είναι τα δημοτικά σχολεία.
Μάλιστα ο κ.Γώγος τόνισε ότι οι επιστήμονες περίμεναν μια αύξηση κρουσμάτων κυρίως λόγω της αυξημένης κινητικότητας των γιορτών και του ανοίγματος του λιανεμπορίου, το οποίο, όπως είπε, θα δώσει κρούσματα και τις επόμενες εβδομάδες.

Αργεί η εστίαση

«Η κατάσταση δεν είναι καλή αλλά ούτε και δραματική» είπε σχετικά με την αύξηση των κρουσμάτων το τελευταίο διάστημα ο κ.Γώγος, ο οποίος ανέφερε ότι τα δεδομένα αυτά καθυστερούν τη συζήτηση για το άνοιγμα της εστίασης η οποία πάει πίσω.
Επιπλέον, ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει τέτοιο θέμα πριν από το τέλος Φεβρουαρίου ενώ σημείωσε ότι σε αυτήν την καθυστέρηση συντελεί και επιβράδυνση του εμβολιασμού, η οποία πάει πίσω όλο τον σχεδιασμό για επιστροφή στην κανονικότητα.
«Είναι πολύ νωρίς να συζητήσουμε για την εστίαση.
Το φως στην άκρη του τούνελ πάει προς τα πίσω» υποστήριξε ο κ.Γώγος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης