Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Μήνυμα Invesco: Ως ο μεγαλύτερος μέτοχος της Ελλάκτωρ θα παρακολουθούμε την νέα διοίκηση

Μήνυμα Invesco: Ως ο μεγαλύτερος μέτοχος της Ελλάκτωρ θα παρακολουθούμε την νέα διοίκηση
Η Invesco υποστηρίζει ότι θα παρακολουθεί την νέα διοίκηση ως ο μεγαλύτερος μέτοχος της Ελλάκτωρ
Σχετικά Άρθρα

Μήνυμα προς την Reggeborgh και την νέα διοίκηση της Ελλάκτωρ στέλνει η Invesco.
Σύμφωνα με πηγές προσκείμενες στην Invesco και σε εταιρίες συμφερόντων των εφοπλιστών Καυμενάκη και Μπάκου (είναι οι ιδιοκτήτες της Invesco) τονίζονται τα εξής
"Ως οι μεγαλύτεροι μέτοχοι στην Ελλάκτωρ με ποσοστό 25,58% λέμε καλή επιτυχία στην νέα διοίκηση που εξέλεξε η Γενική Συνέλευση των μετόχων και επισημαίνουμε ότι θα παρακολουθούμε και θα αξιολογούμε τις επιχειρηματικές αποφάσεις που θα λαμβάνουν".
Το μήνυμα που στέλνουν κύκλοι της Invesco είναι ότι δεν σχεδιάζουν να αποχωρήσουν, θα παραμείνουν βασικοί μέτοχοι και θα παρακολουθούν τα διαδραματιζόμενα στον Ελλάκτωρ.
Μάλιστα προσεχώς προετοιμάζουν νέες κινήσεις και εκπονούν ήδη στρατηγικά πλάνα.

Η Reggeborgh με 14,5% και η Invesco με 25,58%

Τα παράδοξα με την περίπτωση της Ελλάκτωρ είναι ότι η Reggeborgh κατάφερε να επικρατήσει στην Γενική Συνέλευση των μετόχων ενώ διαθέτει άμεσο ποσοστό 14,5% έναντι της Invesco του αντίπαλου δέους μεταξύ των μετόχων που κατέχει 25,58% των μετοχών της Ελλάκτωρ.
Η option που διαθέτει η Reggeborgh για τις μετοχές του Λεωνίδα Μπόμπολα ή 12,55% των μετοχών της Ελλάκτωρ δεν έχουν εξασκηθεί...
Υπάρχει χρονική προθεσμία έως το α΄ δεκαήμερο του Μαρτίου 2021 αλλά έως σήμερα... υπάρχει μόνο option, οι μετοχές δεν έχουν εξαγοραστεί.
Ορισμένοι μικρομέτοχοι, θεσμικοί μέτοχοι με κάποια αξιόλογα ποσοστά της τάξης του 1% ή 2% ο κάθε ένας και οι τράπεζες υποστήριξαν την Reggeborgh.
Να σημειωθεί ότι η Γενική Συνέλευση υπερψήφισε την αλλαγή διοίκησης αλλά όλοι οι βασικοί μέτοχοι καταψήφισαν την πρόταση για αύξηση κεφαλαίου 50 εκατ ευρώ.
Η διοίκηση Καλλιτσάντση που επιχείρησε ένα σημαντικό μετασχηματισμό, αποχώρησε μετά τις αλλαγές που αποφάσισε η Γενική Συνέλευση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης