Επιχειρήσεις

Με 61,14% ανακαλείται η διοίκηση της Ελλάκτωρ, εκτός και η ΑΜΚ - Επικράτησε η Reggeborgh και οι μυστικές επαφές Invesco - Μπόμπολα

Με 61,14% ανακαλείται η διοίκηση της Ελλάκτωρ, εκτός και η ΑΜΚ - Επικράτησε η Reggeborgh και οι μυστικές επαφές Invesco - Μπόμπολα
Οι μετοχικές εξελίξεις βάζουν σε περιπέτεια την Ελλάκτωρ καθώς οι συγκρούσεις συμφερόντων και μετόχων θα συνεχιστούν
Με 61,14% ανακαλείται η διοίκηση Καλλιτσάντση της Ελλάκτωρ και απορρίπτεται με 89,55% η ΑΜΚ 50 εκατ. επί των παρόντων μετόχων.
Οι αποφάσεις της Γενικής Συνέλευσηςστις 27 Ιανουαρίου 2021 ουσιαστικά οδηγούν στην επικράτηση της ολλανδικής Reggeborgh στον Ελλάκτωρ.
Με βάση τα δύο βασικά θέματα της Γενικής Συνέλευσης και λαμβάνοντας υπόψη την απαρτία του 76,8% των μετόχων
-Η πρόταση για αύξηση κεφαλαίου 50 εκατ ευρώ απορρίφθηκε σχεδόν από όλους τους μετόχους σε ποσοστό 89,55%, καθώς κατά ψήφισαν και η ολλανδική Reggeborgh και η Invesco των Καυμενάκη και Μπάκου.
γσ_ελλα.png
-Η πρόταση της Reggeborgh να αλλάξει η διοίκηση Καλλιτσάντση και συνολικά το διοικητικό συμβούλιο της Ελλάκτωρ ψηφίστηκε από το 61,14% των μετόχων που συμμετείχαν στην Γενική Συνέλευση.
γσ_ελλα_2.png
Το εντυπωσιακό είναι ότι η Reggeborgh κέρδισε την μάχη στον Ελλάκτωρ, την ίδια ώρα που με 14,5% και χωρίς να έχει εξασκήσει την option του Λεωνίδα Μπόμπολα που κατέχει το 12,55% έχοντας επενδύσει 35-36 εκατ ευρώ σε σύνολο κεφαλαιοποίησης 315 εκατ ευρώ.
Οι Ολλανδοί με μεθοδεύσεις κατέφεραν να επικρατήσουν δημιουργώντας σοβαρές σκιές στα θέματα του ανταγωνισμού. 
- Η πρόταση της Reggeborgh για τη νέα διοίκηση της Ελλάκτωρ εγκρίθηκε με ποσοστό 61,27%
ella.JPG
Οι μυστικές επαφές Μπόμπολα με Invesco... συμφώνησαν αλλά ο Μπόμπολας υπαναχώρησε 

Το πιο σημαντικό στοιχείο όλων είναι ότι η Invesco που κατέχει το 25,58% των μετοχών της Ελλάκτωρ βρισκόταν σε μυστικές διαπραγματεύσεις με τον Λεωνίδα Μπόμπολα ο οποίος έχει υπογράψει option με την Reggeborgh.
Ο Λεωνίδας Μπόμπολας κατέχει το 12,55% των μετοχών της Ελλάκτωρ και η πρόταση που είχε από την Invesco ήταν να διοριστεί Πρόεδρος στην Ελλάκτωρ ενώ του προσφέρθηκε ένα καλό τίμημα σχεδόν 1,95 ευρώ ανά μετοχή.
Οι διαπραγματεύσεις βρίσκονταν σε εξέλιξη και μάλιστα ο Μπόμπολας συμφώνησε με την Invesco.
Η συμφωνία αυτή ήταν η αιτία να ανακληθεί η απόφαση των ασφαλιστικών μέτρων που υπέβαλλε η Invesco, ώστε να μην πραγματοποιηθεί η Γενική Συνέλευση πριν η Επιτροπή Ανταγωνισμού αποφανθεί εάν εγείρονται θέματα ανταγωνισμού.
Να σημειωθεί ότι η Reggeborgh είναι βασικός μέτοχος με 30,3% στην ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και με 14,5% στον Ελλάκτωρ ενώ είναι ασαφές εάν η Reggeborgh εξασκήσει την option του Λεωνίδα Μπόμπολα.
Ουσιαστικά με 36 εκατ ευρώ η Reggeborgh κατάφερε να ελέγξει τον Ελλάκτωρ δημιουργώντας ένα θολό σκηνικό καθώς οι συγκρούσεις συμφερόντων και μετόχων θα συνεχιστούν...

Η πρόταση της Reggeborgh για τη νέα διοίκηση της Ελλάκτωρ

– Γιώργος Μυλωνογιάννης, επικεφαλής – μη εκτελεστικό μέλος

Σπούδασε Οικονομικά (BSc) και Νομικά (LLB) στο Εθνικό & Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει διατελέσει νομικός εκπρόσωπος μεγάλων διεθνών εταιρειών. Εξειδικεύεται στο εμπορικό δίκαιο, το φορολογικό δίκαιο, το δίκαιο της ΕΕ, τις δημόσιες συμβάσεις και τη διαιτησία. Μερικές από τις πιο πρόσφατές του συνεργασίες ως σύμβουλος καθώς και νομικός σύμβουλος περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων, τον ΟΤΕ, τον Όμιλο Airbus, την Airbus Ελλάς ΑΕ, την Εταιρεία Διανομής Αερίου Αττικής (ΕΔΑ ΑΕ) και το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου ΑΕ (ΤΑΙΠΕΔ). Είναι ιδρυτής εταίρος της δικηγορικής εταιρείας Φορτσάκης – Διακόπουλος – Μυλωνογιάννης & Συνεργάτες (FDMA Law Firm) από το 2001 και σήμερα εργάζεται ως Νομικός Σύμβουλος του Πρωθυπουργού.

– Άρης Ξενόφος, αντιπρόεδρος – επικεφαλής εκτελεστικός διευθυντής

Ο κ. Αριστείδης (Άρης) Ξενόφος, γεννήθηκε το 1963 και σπούδασε Οικονομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και στο London School of Economics της Αγγλίας. Εργάστηκε, μεταξύ άλλων, ως διευθύνων σύμβουλος της Eurobank EFG και του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, ως μέλος ΔΣ του Ελληνικού Χρηματιστηρίου, ως πρόεδρος του ΔΣ της Ελληνικής Ανώνυμης Εταιρείας Διαχείρισης Οργανισμών Εναλλακτικών Επενδύσεων, της EFG Eurobank Mutual Funds Management Romania SaiI S.A. και της Eurobank EFG Fund Management Company (Λουξεμβούργο) Α.Ε. Έως και σήμερα εργάζεται ως μέλος της επιτροπής εκκαθάρισης στην εταιρεία PQH (Ενιαία Ειδική Εκκαθάριση Α.Ε) και ως εκτελεστικός Πρόεδρος του Δ.Σ. του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου ΑΕ (ΤΑΙΠΕΔ).

– Δημήτρης Κονδύλης, μη εκτελεστικό μέλος

Ο κ. Δημήτριος Κονδύλης σπούδασε μηχανολόγος μηχανικός (πτυχίο και μεταπτυχιακό) στο Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Μασαχουσέτης (ΜΙΤ) και είναι κάτοχος μεταπτυχιακού στη διοίκηση επιχειρήσεων από το INSEAD. Εργάστηκε ως διευθύνων σύμβουλος στις εταιρείες Arlekino ΑΕ, Oceanbulk Maritime ΑΕ και Atlantic International Trading ΑΕ. Έως και σήμερα εργάζεται ως διευθύνων σύμβουλος στις εταιρείες Interchart Shipping Inc και Ship Procurement Services παράλληλα με τη θέση του ως συνιδρυτή στην εταιρεία Sarl Sea Business, Monaco. Είναι μέλος του συμβουλίου της επιτροπής “China Classification Society Mediterranean Committee” καθώς και μέλος της διεθνούς επιτροπής ”International General Committee of Bureau Veritas”.

– Κωνσταντίνος Τούμπουρος, ανεξάρτητο – μη εκτελεστικό μέλος

Ο κ. Κωνσταντίνος Τούμπουρος γεννήθηκε το 1978. Σπούδασε πολιτικός μηχανικός (πτυχίο και μεταπτυχιακό), με ειδίκευση στην υδραυλική μηχανική, στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και από τότε ασκεί το επάγγελμα του πολιτικού μηχανικού. Εργάστηκε, μεταξύ άλλων, ως αντιπρόεδρος και μέλος ΔΣ στην εταιρεία Εργονομία ΑΕ καθώς και ως Πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος στην εταιρεία Εργομετρία ΑΕ. Έως και σήμερα εργάζεται ως Πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της τεχνικής και εταιρείας διαχείρισης ακινήτων Temco AE.

– Αθηνά Χατζηπέτρου, ανεξάρτητο – μη εκτελεστικό μέλος

Η κυρία Αθηνά Χατζηπέτρου είναι κάτοχος πτυχίου στη διοίκηση επιχειρήσεων από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο της Αθήνας, μεταπτυχιακού στην επιχειρησιακή έρευνα από το Πανεπιστήμιο Αθηνών και μεταπτυχιακού στη πολιτιστική διαχείριση από το Πανεπιστήμιο του Kent. Εργάστηκε, μεταξύ άλλων, ως περιφερειακή οικονομική διευθύντρια στην Coca-Cola Ελλάς, ως οικονομική διευθύντρια στην εταιρεία Beiersdorf Ελλάς, ως διευθύνουσα σύμβουλος του Ομίλου Toyota Hellas ΑΕ, ως οικονομική σύμβουλος του Υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, ως μόνιμη σύμβουλος της υπηρεσίας ”Netherlands Enterprise Agency (RVO)” και της οικονομικής επιτροπής των Ηνωμένων Εθνών για την Ευρώπη (UNECE) και ως Πρόεδρος του Δ.Σ. και διευθύνουσα σύμβουλος του Tαμείου Αρχαιολογικών Πόρων & Απαλλοτριώσεων (ΤΑΠ). Έως και σήμερα εργάζεται ως Πρόεδρος του Δ.Σ. και διευθύνουσα σύμβουλος της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας ΑΕ (HDB).

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης