Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Ο Ι. Κτιστάκις είναι ο νέος Έλληνας Δικαστής στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

Ο Ι. Κτιστάκις είναι ο νέος Έλληνας Δικαστής στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων
Ο κ. Κτιστάκις, ο οποίος ειδικεύεται στη διεθνή προστασία των δικαιωμάτων του ανθρώπου και έχει κερδίσει 53 υποθέσεις ενώπιον του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου
Σχετικά Άρθρα
Ο αναπληρωτής καθηγητής στη Νομική Σχολή του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης Γιάννης Κτιστάκις είναι ο νέος Ελληνας δικαστής στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Συγχαρητήρια από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Ο κ. Κτιστάκις, ο οποίος ειδικεύεται στη διεθνή προστασία των δικαιωμάτων του ανθρώπου και έχει κερδίσει 53 υποθέσεις ενώπιον του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου, εξελέγη χθες (26/1) στη συγκεκριμένη θέση μεταξύ των τριών υποψηφίων που είχε προτείνει η χώρα μας. Για την εκλογή του τον συνεχάρη η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου με ανάρτησή της στο Τwitter:
"Θερμά συγχαρητήρια στον καθηγητή της Νομικής Ιωάννη Κτιστάκι για την εκλογή του ως δικαστή για την Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο των Δικαιωμάτων. Του εύχομαι καλή θητεία", ανέφερε στην ανάρτησή της.

Η ψηφοφορία

Οι δικαστές εκλέγονται από το PACE από μια λίστα τριών υποψηφίων που ορίζονται από κάθε κράτος που έχει επικυρώσει την Ευρωπαϊκή Σύμβαση για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα.

Who is who

O κ. Ιωάννης Κτιστάκις είναι αναπληρωτής καθηγητής στη Νομική Σχολή του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης.
Ειδικεύεται στη διεθνή προστασία των δικαιωμάτων του ανθρώπου.
Έχει διατελέσει μέλος της Εθνικής Επιτροπής για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου (Αθήνα, ιδρυτικός νόμος 2667/1998) και του Ευρωπαϊκού Παρατηρητηρίου ενάντια στον ρατσισμό και στην ξενοφοβία (Βιέννη, Ευρωπαϊκή Ένωση).
Έχει συγγράψει 4 μονογραφίες, έχει επιμεληθεί 5 συλλογικούς τόμους και έχει δημοσιεύσει δεκάδες άρθρα και σχόλια νομολογίας.

Ελληνίδα η πρώτη γυναίκα Γενική Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης (PACE)

Έπειτα από σχετική ψηφοφορία, η κυρία Χατζηβασιλείου-Τσοβίλη εξελέγη ως Γενική Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης (PACE).
Η κυρία Χατζηβασιλείου-Τσοβίλη γίνεται η πρώτη γυναίκα που κατέχει τη θέση στην 72ετή ιστορία της Συνέλευσης και η θητεία της θα είναι πενταετής από την 1η Μαρτίου 2021.
Ενώ έχει εργαστεί στην PACE για 21 χρόνια, ενώ ξεκίνησε την καριέρα της στο Συμβούλιο της Ευρώπης το 1993 στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης