Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αltmeier (ΥΠΟΙΚ Γερμανίας): Στο δεύτερο εξάμηνο του 2022 η οικονομία θα επιστρέψει στα προ της κρίσης επίπεδα

Αltmeier (ΥΠΟΙΚ Γερμανίας): Στο δεύτερο εξάμηνο του 2022 η οικονομία θα επιστρέψει στα προ της κρίσης επίπεδα

Καθοδική αναθεώρηση της ανάπτυξης στο 3% για το 2021 από 4,4% εξαιτίας του δεύτερου lockdown

Σχετικά Άρθρα
Ο Γερμανός υπουργός Οικονομίας Peter Altmaier δήλωσε την Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2021 ότι η μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης αναμένεται να ανακτήσει το επίπεδο πριν από την κρίση στο δεύτερο εξάμηνο του επόμενου έτους, το 2022, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters.
«Αναμένουμε ότι η γερμανική οικονομία, από το δεύτερο εξάμηνο του επόμενου έτους, θα ανακτήσει τα επίπεδα της δραστηριότητας που είχε πριν από το ξέσπασμα της κρίσης της πανδημίας», δήλωσε ο Altmaier σε συνέντευξη Τύπου.
Μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων και των lockdown, o Altmaier ανέμενε ότι πολλοί τομείς της οικονομίας θα καταγράψουν ταχεία ανάπτυξη καθώς ο τομέας της μεταποίησης πέρασε με επιτυχία της κρίση ενώ το πρόβλημα εντοπίζεται στον τομέα των υπηρεσιών.

Ανάπτυξη

Την ίδια ώρα, η γερμανική κυβέρνηση την Τετάρτη 27 Ιανουαρίου αναθεώρησε καθοδικά την πρόβλεψη της για την ανάπτυξη στο 3% για το 2021 – πρόκειται για σημαντική πτώση από την πρόβλεψη του περασμένου φθινοπώρου στο 4,4%, ως αποτέλεσμα του δεύτερου κύματος της πανδημίας.

Κρούσματα και εμβολιασμοί

«Αυτήν τη στιγμή βλέπουμε μια μείωση του αριθμού των κρουσμάτων, γεγονός που προκαλεί ελπίδα», δήλωσε ο Altmaier, αλλά προειδοποίησε ότι η κατάσταση παρέμεινε σοβαρή λόγω των μεταλλάξεων του ιού που είναι περισσότερο μολυσματικές.
«Επομένως, δεν πρέπει να διακινδυνεύσουμε αυτό που έχει επιτευχθεί», δήλωσε ο Altmaier, με φόντο τις εκκλήσεις για σύντομη άρση των περιοριστικών μέτρων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης