Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Κοντογεώργης (γ.γ. Συντονισμού): Πάνω από 200.000 εμβολιασμοί κατά του κορωνοϊού στην Ελλάδα

Κοντογεώργης (γ.γ. Συντονισμού): Πάνω από 200.000 εμβολιασμοί κατά του κορωνοϊού στην Ελλάδα
Έχουν προγραμματιστεί 670.000 ραντεβού πρώτης και δεύτερης δόσης για το επόμενο διάστημα ανέφερε ο κ.Κοντογεώργης
Σχετικά Άρθρα

Την ικανοποίηση του για την πορεία των εμβολιασμών στην Ελλάδα εξέφρασε ο γενικός γραμματέας Συντονισμού της κυβέρνησης, Θ. Κοντογεώργης, αναφέροντας πως στην χώρα έχουν πραγματοποιηθεί περισσότεροι από 200.000 εμβολιασμοί και με τις δύο δόσεις των εμβολίων.
Σε δηλώσεις του στο ΣΚΑΪ ο κ.Κοντογεώργης εξέφρασε την ικανοποίηση του για την πορεία του εμβολιαστικού προγράμματος.
«Είμαστε ικανοποιημένοι, γιατί όταν ξεκίνησε αυτή η περιπέτεια δεν υπήρχε προηγούμενη εμπειρία σε προγράμματα μαζικών εμβολιασμών, πολλώ δε μάλλον όταν έχουμε να κάνουμε με εμβόλια με αρκετές ιδιαιτερότητες, όπως οι συνθήκες φύλαξης, συντήρησης, μεταφοράς και βέβαια στην εμβολιαστική πράξη» είπε ο γ.γ. Συντονισμού, αναφέροντας πως η Ελλάδα έχει ξεπεράσει το φράγμα των 200.000 εμβολιασμών πρώτης και δεύτερης δόσης και ότι έως το βράδυ τουλάχιστον 200.000 πολίτες θα έχουν λάβει την πρώτη δόση.

Πιάσαμε το στόχο νωρίτερα

«Ο στόχος της κυβέρνησης όπως είχε ανακοινωθεί, ήταν την 31η Ιανουαρίου να έχουμε εμβολιάσει 200.000 συμπολίτες μας με βάση και την επάρκεια των εμβολίων.
Επιτυγχάνουμε αυτόν τον στόχο πολύ νωρίτερα.
Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι από την προσέλευση και την αποδοχή του προγράμματος εμβολιασμών στα 364 εμβολιαστικά κέντρα.
Ήδη έχουν προγραμματιστεί 670.000 ραντεβού πρώτης και δεύτερης δόσης για το επόμενο διάστημα κι έχουμε κι επεξεργαστεί κι ένα πρόγραμμα, το οποίο υλοποιείται, ώστε καμία δόση να μην πηγαίνει χαμένη.
Έχουμε αξιοποιήσει τις ένοπλες δυνάμεις και τα σώματα ασφαλείας που μπορούν να ανταποκριθούν άμεσα, εντός της ημέρας προκειμένου να λαμβάνουν αδιάθετες δόσεις.
Το ποσοστό ανταπόκρισης των πολιτών ξεπερνά το 98% και σήμερα ξεκινά και ο εμβολιασμός στο Καστελόριζο» τόνισε ο κ.Κοντογεώργης.

Ο στόχος των 2 εκατ. εμβολίων

Ερωτηθείς σχετικά με τον στόχο των 2 εκατ. εμβολιασμών ανά μήνα που είχε θέσει η κυβέρνηση, ο γενικός γραμματέας Συντονισμού τόνισε ότι θα μπορούσε να επιτευχθεί εφόσον αυτές ήταν οι αρχικές δεσμεύσεις παραγγελιών που είχε η χώρα στο πλαίσιο των πανευρωπαϊκών συμφωνιών.
Με τα σημερινά δεδομένα, όπως επισήμανε, έως τον Μάρτιο, θα έχουμε 1,5 εκατ. εμβόλια της Pfizer, περίπου 750.000 από την AstraZeneca και 250.000 από τη Moderna.
«Έως το τέλος Μαρτίου θα έχουν εμβολιαστεί περίπου 1,5 εκατ. πολίτες», υπογράμμισε ο κ.Κοντογεώργης, ο οποίος όμως εξέφρασε επιφυλάξεις για το εάν οι εταιρείες θα καταφέρουν να ανταποκριθούν στις δεσμεύσεις τους.
«Εμείς είμαστε έτοιμοι αυτή τη στιγμή με το εμβολιαστικό πρόγραμμα που έχουμε εκπονήσει να ανταποκριθούμε στο θετικό σενάριο, ότι δηλαδή θα έχουμε μια κατά το δυνατόν έγκαιρη παράδοση των παραγγελιών και θα προχωρήσει ο εμβολιασμός με τον τρόπο που έχουμε προκρίνει και προχωρά χωρίς αρρυθμίες.
Με τις υποδομές που έχουμε μπορούμε να φιλοξενήσουμε 2 εκατ. εμβόλια το μήνα», συμπλήρωσε ο κ. Κοντογεώργης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης