Τελευταία Νέα
Διεθνή

Leyen (Κομισιόν) σε AstraZeneca: Τηρήστε τις υποσχέσεις σας, τιμήστε τις υποχρεώσεις σας

Leyen (Κομισιόν) σε AstraZeneca: Τηρήστε τις υποσχέσεις σας, τιμήστε τις υποχρεώσεις σας
Η Ευρώπη έχει επενδύσει δισεκατομμύρια για την ανάπτυξη των πρώτων εμβολίων είπε η Ursula von der Leyen
Σχετικά Άρθρα

Να τηρήσουν τις υποσχέσεις τους και να τιμήσουν τις υποχρεώσεις τους καλεί τις φαρμακοβιομηχανίες που παρασκευάζουν τα εμβόλια κατά της covid η πρόεδρος της Κομισιόν, Ursula von der Leyen, στέλνοντας σαφές μήνυμα κυρίως προς την AstraZeneca και την Pfizer, μετά τις καθυστερήσεις στις παραδόσεις των προβλεπόμενων δόσεων εμβολίων στην ΕΕ.
«Η Ευρώπη έχει επενδύσει δισεκατομμύρια για την ανάπτυξη των πρώτων εμβολίων και για τη δημιουργία ενός πραγματικού παγκόσμιου, κοινού αγαθού.
Τώρα οι επιχειρήσεις πρέπει να τηρήσουν τις υποσχέσεις τους» ανέφερε η πρόεδρος της Κομισιόν σε παρέμβαση της μέσω βίντεο στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός.
Υπενθυμίζεται πως ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΜΑ) αναμένεται να εγκρίνει την προσεχή Παρασκευή 29/1 τη χορήγηση του εμβολίου της AstraZeneca κατά της covid-19.
Η βρετανική φαρμακοβιομηχανία AstraZeneca ανακοίνωσε πρόσφατα ότι θα παραδώσει στην ΕΕ μόλις 30 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου της για τον Φεβρουάριο – Μάρτιο, από 80 εκατομμύρια δόσεις που είχε δεσμευτεί.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης