Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Τουρκικός Τύπος: Θετικό το κλίμα στις διερευνητικές συνομιλίες, όλα τα ζητήματα επί τάπητος

Τουρκικός Τύπος: Θετικό το κλίμα στις διερευνητικές συνομιλίες, όλα τα ζητήματα επί τάπητος
Η Τουρκία και η Ελλάδα ξεκίνησαν τη Δευτέρα 25 Ιανουαρίου τις πρώτες διερευνητικές συνομιλίες
Σχετικά Άρθρα

Θετικό χαρακτηρίζει το κλίμα κατά τη διάρκεια των διερευνητικών επαφών μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας στην Κωνσταντινούπολη ο τουρκικός Τύπος, που όμως επιμένει να αναπαράγει τις δηλώσεις των αξιωματούχων τις γείτονος για συνομιλίες εφ’ όλης της ύλης, και όχι μόνο για τη διευθέτηση των θαλασσίων ζωνών.
Η Τουρκία και η Ελλάδα ξεκίνησαν τη Δευτέρα 25 Ιανουαρίου τις πρώτες διερευνητικές συνομιλίες έπειτα από την πάροδο 5 ετών, στο πλαίσιο μιας νέας προσπάθειας για την αντιμετώπιση και την επίλυση των όποιων μεταξύ τους διαφορών, μεταδίδει η Daily Sabah.
Οι επαφές Τουρκίας - Ελλάδας αναμένεται να βελτιώσουν περαιτέρω τη θετική ατμόσφαιρα που έχει διαμορφωθεί με την Ευρωπαϊκή Ένωση.
«Θα μπορούσε επίσης να θέσει τις βάσεις για την τελική οριοθέτηση των περιοχών που αποδεδειγμένα έχουν αποθέματα φυσικού αερίου.
Μετά τη συνάντηση, οι τουρκικές διπλωματικές πηγές ανέφεραν ότι η Τουρκία και η Ελλάδα συζήτησαν τις πρόσφατες εξελίξεις, τα πιθανά μέτρα που πρέπει να ληφθούν και την τρέχουσα κατάσταση» αναφέρει το πρακτορείο Analodu, προσθέτοντας:
Ο εκπρόσωπος της τουρκικής προεδρίας Ibrahim Kalın ανέφερε με tweet ότι η λύση σε όλα τα προβλήματα είναι δυνατή και πως η Τουρκία έχει τη βούληση να συμβεί αυτό, υπογραμμίζοντας τα οφέλη της περιφερειακής ειρήνης και σταθερότητας.
«Στις συνομιλίες με την Ελλάδα, ελπίζουμε ότι τα ζητήματα θα αντιμετωπιστούν στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου και ότι θα βρεθούν λύσεις» δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Akar..
Ο Akar υπογράμμισε την προσδοκία της Άγκυρας η Ελλάδα να σεβαστεί τα (τουρκικά) δικαιώματα στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο και να αποφύγει ενέργειες που «μπορεί να προκαλέσουν παρεξηγήσεις».

«Δεν είναι σωστό να επιλέξουμε ένα (θέμα)»

Παρότι η Αθήνα επιδιώκει οι συνομιλίες να περιοριστούν στην οριοθέτηση των θαλάσσιων ζωνών, η Άγκυρα λέει ότι πρέπει να αντιμετωπιστούν όλα τα ζητήματα, συμπεριλαμβανομένου του εναέριου χώρου και της κατάστασης ορισμένων ελληνικών νησιών στο Αιγαίο.
«Δεν είναι σωστό να επιλέξουμε ένα (θέμα) και να διεξαγάγουμε διερευνητικές συνομιλίες επ’ αυτού » δήλωσε ο Çavuşoğlu την περασμένη εβδομάδα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης