Τελευταία Νέα
Διεθνή

Δρακόντεια μέτρα lockdown μέχρι το καλοκαίρι φοβάται η Βρετανία - 30% πιο θανατηφόρα η μετάλλαξη

Δρακόντεια μέτρα lockdown μέχρι το καλοκαίρι φοβάται η Βρετανία - 30% πιο θανατηφόρα η μετάλλαξη
Ο Βρετανός πρωθυπουργός διαμηνύει ότι το σύστημα υγείας της χώρας του NHS βρίσκεται υπό ασφυκτική πίεση
Σχετικά Άρθρα

Κρίσιμη χαρακτηρίζεται η κατάσταση στην Βρετανία, όπου παρά τους εμβολιασμούς κατά του κορωνοϊού, οι ειδικοί κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για την «μετάλλαξη του Λονδίνου», που είναι κατά 30% πιο θανατηφόρα σύμφωνα με τους ίδιους.
Από την άλλη μεριά η κυβέρνηση του Boris Johnson αντιμετωπίζει το δίλημμα της χαλάρωσης των μέτρων, ύστερα από πίεση μελών του Συντηρητικού κόμματος και μετά τη μικρή υποχώρηση στον αριθμό κρουσμάτων.

Προειδοποίηση για αύξηση των θανάτων

Παρά την κόπωση που καταγράφεται στην κοινωνία από το καθεστώς των παρατεταμένων μέτρων, επιστημονικοί σύμβουλοι του No10 της Ντάουνινγκ Στριτ προειδοποιούν για περαιτέρω αύξηση στον αριθμό θανάτων, εξαιτίας της μετάλλαξης που εντοπίστηκε και είναι 30%, όπως εξηγούν, πιο θανατηφόρα από άλλες.
Η γνωστή και ως «μετάλλαξη του Λονδίνου», που έπληξε τη βρετανική πρωτεύουσα τον Δεκέμβριο και την πρώτη εβδομάδα του Ιανουαρίου 2021, οδηγώντας στο χάος τα νοσοκομεία, δεν θα αφήσει τον Johnson, όπως αναφέρουν αξιωματούχοι, να άρει τα δρακόντεια μέτρα κατά του κορωνοϊού, τα οποία πιθανόν να ισχύσουν μέχρι το καλοκαίρι.
Παρόλο που δείκτης μεταδοτικότητας «R» έχει υποχωρήσει κάτω από 1 και τις τελευταίες δύο εβδομάδες παρατηρείται μείωση στις μολύνσεις, ο Βρετανός πρωθυπουργός διαμηνύει ότι το σύστημα υγείας της χώρας του NHS βρίσκεται υπό ασφυκτική πίεση.
Ορισμένα, πάντως, μέλη της κυβέρνησης καλούν τον Johnson να άρει τους περιορισμούς στις 8 Μαρτίου, οπότε και θα έχει εμβολιαστεί σημαντικό μέρος του βρετανικού πληθυσμού.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης