Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιταλία: Έσπασαν το lockdown - Θαμώνες χωρίς μάσκες γέμισαν τα εστιατόρια, διώχνοντας την αστυνομία

Ιταλία: Έσπασαν το lockdown - Θαμώνες χωρίς μάσκες γέμισαν τα εστιατόρια, διώχνοντας την αστυνομία
Αν και μεγάλο μέρος της Ιταλίας εξακολουθεί να υπόκειται σε αυστηρούς περιορισμούς λόγω κορωνοϊού, εστιατόρια και μπαρ άνοιξαν τις πόρτες τους σε ένδειξη διαμαρτυρίας 
Σχετικά Άρθρα

Αναστάτωση επικρατεί την Ιταλία, καθώς επιχειρηματίες της εστίασης έσπασαν το lockdown σε ένδειξη διαμαρτυρίας.
Αν και μεγάλο μέρος της χώρας εξακολουθεί να υπόκειται σε αυστηρούς περιορισμούς λόγω κορωνοϊού, εστιατόρια και μπαρ άνοιξαν τις πόρτες τους σε ένδειξη διαμαρτυρίας.
Οι πελάτες ήπιαν, έφαγαν, τραγούδησαν ενώ σε βίντεο έχουν καταγραφεί να διώχνουν τους αστυνομικούς που επιχείρησαν να επέμβουν.

Οι περιορισμοί

Ο πρωθυπουργός της Ιταλίας, Conte, επέκτεινε τους περιορισμούς την Παρασκευή, επιβάλλοντας εθνική απαγόρευση από τις 22:00 έως τις 5 π.μ. έως τον Μάρτιο και απαγόρευσε τα ταξίδια μεταξύ των 20 περιοχών της Ιταλίας έως τις 15 Φεβρουαρίου.
Για περιοχές που βρίσκονται σε «πορτοκαλί» ή «κόκκινες» ζώνες – με βάση τον αριθμό των καταγεγραμμένων κρουσμάτων εκεί – τα μπαρ και τα εστιατόρια περιορίζονται μόνο στην εξυπηρέτηση με take-away.

Αντιδράσεις

Ωστόσο, οι εστιάτορες και ιδιοκτήτες μπαρ δεν πήραν με καλό μάτι τα νέα μέτρα.
Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης οργανώθηκε κίνημα αντίδρασης με το hashtag #IoApro (μτφ. Εγώ Ανοίγω), και οι ιδιοκτήτες άνοιξαν τις πόρτες τους την Παρασκευή (15/1) σε ένδειξη διαμαρτυρίας.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης