Πολιτική

Παππάς (ΣΥΡΙΖΑ): Πρωταθλήτρια η Ελλάδα στην ύφεση και στον αποπληθωρισμό - Αλλάξτε ρότα

Παππάς (ΣΥΡΙΖΑ): Πρωταθλήτρια η Ελλάδα στην ύφεση και στον αποπληθωρισμό - Αλλάξτε ρότα
Οι τράπεζες αν και έχουν λάβει 52 δις ευρώ από προγράμματα της ΕΚΤ δεν τα διοχετεύουν στην αγορά είπε ο κ.Παππάς
Σχετικά Άρθρα

Δριμεία επίθεση στην κυβέρνηση για την οικονομική πολιτική που εφαρμόζει εξαπέλυσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ν. Παππάς κατά τη διάρκεια τοποθέτησης του στη Βουλή στο πλαίσιο συζήτησης επί της επίκαιρης επερώτησης του Κινήματος Αλλαγής σχετικά με την αξιοποίηση των κεφαλαίων από το Ταμείο Ανάκαμψης.
«Η χώρα είναι πρωταθλήτρια στην ύφεση και τον αποπληθωρισμό.
Οι οικονομικές εξελίξεις για το 2021 είναι δυσοίωνες.
Προβλέπετε ανάπτυξη για φέτος, ενώ το ΚΕΠΕ μιλά για ύφεση 4% το πρώτο εξάμηνο, και εσείς απλά συνεχίζετε τα πανηγύρια» είπε ο κ.Παππάς.

Γιατί δεν διοχετεύουν στην αγορά τα 52 δις οι τράπεζες;

«Ενώ οι τράπεζες έχουν λάβει ρευστότητα 52 δισ. ευρώ από στοχευμένα προγράμματα της ΕΚΤ για τη στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, και μάλιστα με αρνητικό επιτόκιο, δεν τα διοχετεύουν στην αγορά.
Προφανώς δεν σας απασχολεί» είπε ο κ.Παππάς, αναφέροντας ότι προφανώς δεν απασχολεί την κυβέρνηση και ότι «από τα δάνεια που δόθηκαν με κρατικές εγγυήσεις, έχουν ωφεληθεί μόνο 16 επιχειρήσεις εστίασης σε όλη τη χώρα».

Λουκέτο σε 200.000 επιχειρήσεις

«Ακούστε την αγωνία των εκπροσώπων της οργανωμένης επιχειρηματικότητας, οι οποίοι προβλέπουν «λουκέτο» σε 200 χιλιάδες επιχειρήσεις.
Μια επιχείρηση που δεν εντάχθηκε στα μέτρα του ΤΕΠΙΧ και του προγράμματος Covid-19, μπορεί να χρηματοδοτηθεί για ένα πρότζεκτ του Ταμείου Ανάκαμψης;
Να δούμε ποιους αφορά το Ταμείο, το οποίο περιφέρετε ως «ιερό δισκοπότηρο» της επανάκαμψης της οικονομίας, όταν έχετε παραδεχθεί πως στην καλύτερη περίπτωση θα φέρει 5 δισ. ευρώ μέσα στο 2021, ένα ποσό δηλαδή που δεν μπορεί να αλλάξει την πορεία των πραγμάτων.
Προφανώς, τα χρήματα του Ταμείου Ανάκαμψης θέλετε να τα κρατήσετε για τους «επιβιώσαντες».
Πρόκειται για την εφαρμογή του σχεδίου Πισσαρίδη, του σχεδίου εκκαθάρισης της οικονομίας.
Ένα σχέδιο που θεωρεί «ζόμπι» τις ελληνικές επιχειρήσεις, μια αθλιότητα που σας καλούμε να πάρετε πίσω» υπογράμμισε ο κ.Παππάς.

Να στηριχθούν απευθείας οι επιχειρήσεις

Ο κ.Παππάς υποστήριξε πως το σχέδιο ανάκαμψης πρέπει μεταξύ άλλων να περιλαμβάνει την απευθείας στήριξη των επιχειρήσεων, την κάλυψη των ασφαλιστικών εισφορών, την παράταση ενίσχυσης του κόστους ενοικίου των επιχειρήσεων, τη γενναία ρύθμιση του χρέους που δημιουργήθηκε στην πανδημία, την απόσυρση του νέου πτωχευτικού, ενώ χαρακτήρισε αναγκαία την επανεκκίνηση των μεγάλων έργων υποδομής.
«Αλλάξτε ρότα, διότι κινδυνεύετε, για δεύτερη φορά μέσα σε πάρα πολύ μικρό χρονικό διάστημα, να ταυτιστείτε ως παράταξη με τις μεγάλες οικονομικές καταστροφές οι οποίες έχουν επισυμβεί στην Ελλάδα μέσα στην τελευταία δεκαετία» υπογράμμισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης