Τελευταία Νέα
Διεθνή

Lockdown και στο Χονγκ Κονγκ υπό το φόβο του β’ κύμα της επιδημίας

Lockdown και στο Χονγκ Κονγκ υπό το φόβο του β’ κύμα της επιδημίας
Σε δύο συνοικίες όπου διαμένουν πολλοί ηλικιωμένοι
Σχετικά Άρθρα

Σε νέο lockdown προχωρά το Χόνγκ Κόνγκ σε δύο συνοικίες της πόλης των 7,5 εκατομμυρίων κατοίκων σε μια προσπάθεια των αρχών να περιορίσουν το β’ κύμα της επιδημίας του κορωνοϊού και να αποτρέψουν μια νέα διασπορά του ιού που θα μπορούσε να οδηγήσει σε ευρύτερα περιοριστικά μέτρα.
Όπως αναφέρει δημοσίευμα της South China Morning Post, η κινεζική διοίκηση αποφάσισε να επιβάλλει lockdown στις συνοικίες Τζόρνταν και Σαμ Σούι Πο, οι οποίες καλύπτουν ένα μικρό αλλά πυκνοκατοικημένο τμήμα της χερσονήσου Κοουλούν.
Στις περιοχές αυτές κατοικούν πολλοί ηλικιωμένοι σε διαμερίσματα χωρισμένα στα δύο για να τα μοιράζονται με άλλους ενοίκους, γεγονός που εκτιμάται ότι μπορεί να συμβάλει στην εξάπλωση του ιού.

Δεν είναι υπό έλεγχο ο ιός

«Τα συστηματικά υψηλά ποσοστά των μολύνσεων σε αυτές τις περιοχές και η εξέταση των λυμάτων υποδηλώνουν ότι η πανδημία δεν έχει ακόμη τεθεί υπό έλεγχο και πολλά ανενεργά κρούσματα παραμένουν στην περιοχή» αναφέρει το δημοσίευμα.
Υπενθυμίζεται πως υγειονομικές αρχές του Χόνγκ Κόνγκ απομόνωσαν αρχικά, την περασμένη Παρασκευή, τέσσερα συγκροτήματα κατοικιών σταματώντας όσους επιχειρούσαν να εισέλθουν ή να εξέλθουν από τα κτίρια ώστε να βεβαιωθούν ότι όλοι οι ένοικοι βρίσκονται σε καραντίνα.
Η άρση του lockdown θα γίνει, μόνο όταν εξεταστεί όλος ο πληθυσμός που έχει τεθεί υπό περιορισμό.

Περιοριστικά μέτρα

Αν και το Χονγκ Κονγκ έχει καταγράψει πολύ λιγότερα κρούσματα σε σύγκριση με άλλες μεγάλες πόλεις του κόσμου (λιγότερα από 10.000 και 167 θανάτους), έχει λάβει από την περασμένη εβδομάδα μια σειρά μέτρων.
Συγκεκριμένα, έχει επεκτείνει το μέτρο της τηλεργασίας για τους δημόσιους υπαλλήλους, έχει απαγορεύσει τις συναθροίσεις σε σπίτια μετά τις 18:00 το απόγευμα ενώ έχει αποφασίσει το κλείσιμο εγκαταστάσεων όπως γυμναστήρια, αθλητικά κέντρα, χώροι αθλητισμού, ινστιτούτα ομορφιάς και κινηματογράφοι.
Επίσης το Χονγκ Κονγκ θα ζητεί από τα πληρώματα αεροσκαφών που φθάνουν στο έδαφός του και παραμένουν για πάνω από δύο ώρες να αυτοαπομονώνονται σε ξενοδοχείο για δύο εβδομάδες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης