Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Εφιάλτης με 406.000 θανάτους ο κορωνοϊός – Υποχρεωτική η χρήση μάσκας

ΗΠΑ: Εφιάλτης με 406.000 θανάτους ο κορωνοϊός – Υποχρεωτική η χρήση μάσκας
Νέο γραφείο στο Λευκό Οίκο για την αντιμετώπιση της πανδημίας σύστησε ο πρόεδρος Biden
Σχετικά Άρθρα

Μια από τις μεγαλύτερες προκλήσεις της προεδρικής θητείας του Joe Biden είναι η αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού, ο οποίος έχει εξελιχθεί στον απόλυτο εφιάλτη των ΗΠΑ, καθώς έχει αφήσει πίσω του 406.000 νεκρούς, περισσότεροι δηλαδή από τις απώλειες που είχαν οι ΗΠΑ κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.
Με την ανάληψη των καθηκόντων του ο Joe Biden υπέγραψε μια σειρά από διατάγματα που καθιστούν υποχρεωτική την χρήση μάσκας σε όλους τους ομοσπονδιακούς υπαλλήλους και σε όλα τα ομοσπονδιακά κριτήρια, που προβλέπουν τη σύσταση ενός νέου γραφείου στο Λευκό Οίκο που θα συντονίζει τις δράσεις για την αντιμετώπισητου ιού, που βάζει τέλος στην αποχώρηση των ΗΠΑ από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας και που εντάσσει τις ΗΠΑ στη συμμαχία COVAX, η οποία ως στόχο έχει την πρόσβαση των πιο φτωχών κρατών στα εμβόλια.

Δεύτερο ημερήσιο ρεκόρ σε θανάτους

Οι αριθμοί αναδεικνύουν τι έχει να αντιμετωπίσει ο Biden.
Το τελευταίο 24ωρο αναφέρθηκαν περισσότερες από 178.000 νέες μολύνσεις και άλλοι 4.229 θάνατοι, αριθμός που είναι και ο δεύτερος υψηλότερος που έχει καταγραφεί σε μια ημέρα από την έναρξη της επιδημίας.
Συνολικά οι ΗΠΑ μετρούν σχεδόν 24,5 εκατομμύρια μολύνσεις και 406.000 θανάτους, τη στιγμή που οι προβλέψεις κάνουν λόγο για άλλους τουλάχιστον 90.000 θανάτους έως τα μέσα Φεβρουαρίου.
Οι νεκροί από τον κορωνοϊό ξεπέρασαν ακόμα και τις απώλειες που είχαν οι Αμερικάνοι κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκόσμιου Πολέμου (405.399 νεκροί), ενώ ανησυχία για το επόμενο διάστημα προκαλεί και το στοιχείο ότι περίπου 123.000 άνθρωποι εξακολουθούν να νοσηλεύονται με covid.

Στοίχημα οι εμβολιασμοί

«Μπαίνουμε στην πιο σκληρή και πιο θανατηφόρα περίοδο του ιού και πρέπει να βάλουμε στην άκρη την πολιτική και να τελικά να αντιμετωπίσουμε αυτή την πανδημία ως ένα έθνος» ανέφερε κατά την ομιλία του ο Biden.
Το στοίχημα που καλείται να φέρει εις πέρας ο Biden είναι η επιτάχυνση των εμβολιασμών.
Ο προηγούμενος στόχος που είχε θέσει ο Trump για τον εμβολιασμό 20 εκατομμυρίων Αμερικάνων έως τα τέλη του 2020 έμεινε κενό γράμμα.
Έως σήμερα έχουν διανεμηθεί περίπου 36 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων, εκ των οποίων έχουν χορηγηθεί οι 16,52 εκατομμύρια.
Μόλις 2,2 εκατομμύρια Αμερικάνοι έχουν κάνει και τη δεύτερη δόση.
Οι περισσότεροι εμβολιασμοί έχουν γίνει μέχρι στιγμής σε νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό καθώς και στο προσωπικό των γηροκομείων, ενώ υπάρχουν και Πολιτείες, όπως η Καλιφόρνια, η οποία πρόκειται να αρχίσει τους εμβολιασμούς και σε άτομα άνω των 65 ετών.
Σύμφωνα με τις αρμόδιες αρχές της Καλιφόρνια, οι εμβολιασμοί αυτοί εκτιμάται ότι θα διαρκέσουν περίπου 5 μήνες.
Σημειώνεται πως στόχος της νέας κυβέρνησης του Biden είναι μέσα στις 100 πρώτες ημέρες της προεδρικής του θητείας να έχουν εμβολιαστεί 100 εκατομμύρια Αμερικάνοι.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης