Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κίνα: Σε επιφυλακή για το β’ κύμα κορωνοϊού – Εντοπίστηκαν μεταλλάξεις του ιού στο Πεκίνο

Κίνα: Σε επιφυλακή για το β’ κύμα κορωνοϊού – Εντοπίστηκαν μεταλλάξεις του ιού στο Πεκίνο
Καταγράφηκαν 144 νέα κρούσματα το τελευταίο 24ωρο
Σχετικά Άρθρα

Σε αυξημένη επιφυλακή παραμένουν οι αρχές της Κίνας υπό τον φόβο νέας έξαρσης κρουσμάτων λόγω του β’ κύματος της επιδημίας του κορωνοϊού που πλήττει ιδιαίτερα επαρχίες που περιβάλλουν το Πεκίνο.
Μάλιστα χθες Τετάρτη 20/1 οι αρχές ανακοίνωσαν πως στο Πεκίνο εντοπίστηκαν δύο κρούσματα του μεταλλαγμένου στελέχους του ιού που εντοπίστηκε στη Μεγάλη Βρετανία και που θεωρείται εξαιρετικά μεταδοτικό.
Το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε πως το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν 144 νέα κρούσματα από 103 που ήταν την προηγούμενη.
Αυτή ήταν η 9η συνεχόμενη ημέρα που ο αριθμός των κρουσμάτων ξεπερνά τα 100.

Εγχώριας μετάδοσης τα 124 κρούσματα

Από τα 144 κρούσματα, τα 126 αφορούσαν μεταδόσεις που έγιναν στην κοινότητα, ενώ οι υπόλοιπες αφορούν ταξιδιώτες από το εξωτερικό.
Στα νοσοκομεία της Κίνας νοσηλεύονται 1.598 ασθενείς με την COVID-19 (+125 σε σχέση με την προηγουμένη), εκ των οποίων 68 σε σοβαρή ως κρίσιμη κατάσταση (+6).
Επισήμως, οι νεκροί ανέρχονται σε 4.635 επί συνόλου 88.701 μολύνσεων.

Περιορισμοί και έλεγχοι

Σε μια προσπάθεια να αποτρέψουν την περαιτέρω διασπορά του ιού οι αρχές πραγματοποιούν αυστηρούς ελέγχουν και θέτουν σε εφαρμογή σειρά περιοριστικών μέτρων.
Οι κινεζικές αρχές φοβούνται το ενδεχόμενο περαιτέρω διασποράς του ιού λόγω του ότι σε λίγες ημέρες είναι το κινεζικό σεληνιακό νέο έτος, περίοδος διακοπών κατά τις οποίες πολλοί Κινέζοι επιστρέφουν στις ιδιαίτερες πατρίδες τους.
Υπό αυτά τα δεδομένα, κυβερνητικά στελέχη αποφάσισαν να εντείνουν τα μέτρα επιτήρησης στο Πεκίνο, να μειώσουν τις δημόσιες συναθροίσεις καθώς και τον αριθμό των επιβατών στα μέσα μαζικής μεταφοράς.
Πάντως, αν και σε τρεις πόλεις με πληθυσμό 28 εκατ. πολίτες έχουν τεθεί αυστηρά περιοριστικά μέτρα, η κυβέρνηση που έχει αποφασίσει τις τοπικές αρχές να επιλέγουν τα μέτρα, θέλει να αποφύγει την επιβολή lockdown, αν και δεκάδες εκατομμύρια πολίτες έχουν λάβει εντολή να μείνουν σπίτι ή τέθηκαν σε καραντίνα στις επαρχίες Χεμπέι, Τζιλίν και Χεϊλονγκτζιάνγκ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης