Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Κόντρα Trump – Biden για το άνοιγμα των συνόρων από 26/1

ΗΠΑ: Κόντρα Trump – Biden για το άνοιγμα των συνόρων από 26/1
Ο Trump τα άνοιξε, ο Biden τα έκλεισε…με διαφορά μερικών λεπτών
Σχετικά Άρθρα

To απόλυτο αλαλούμ και την παντελή έλλειψη συνεννόησης μεταξύ του απερχόμενου προέδρου Donald Trump και του εκλεγμένου προέδρου Joe Biden αποδεικνύει η χθεσινή αντιπαράθεση για το επικείμενο άνοιγμα των συνόρων των ΗΠΑ σε υπηκόους τρίτων χωρών.
Αν και χθες Δευτέρα 18/1 το απόγευμα η κυβέρνηση Trump ανακοίνωσε πως οι ΗΠΑ πρόκειται να ανοίξουν τα σύνορα τους από τις 26 Ιανουαρίου για τους περισσότερους Ευρωπαίους (υπηκόους των κρατών του χώρου Σένγκεν), τους Βρετανούς, τους Ιρλανδούς και τους Βραζιλιάνους, αναφέροντας πως απαραίτητη προϋπόθεση θα είναι οι ταξιδιώτες να παρουσιάζουν αρνητικό τεστ PCR για τον κορωνοϊό ώστε να τους επιτρέπεται να επιβιβάζονται στις πτήσεις, λίγα λεπτά αργότερα ακολούθησε η διάψευση.
Η Jen Psaki, η οποία αναμένεται να αναλάβει εκπρόσωπος του Biden, ανακοίνωσε πως δεν έχει έρθει ακόμα η ώρα για να αρθούν οι περιορισμοί στα διεθνή ταξίδια.

Ακόμα αυστηρότερα μέτρα


«Με την επιδημία να επιδεινώνεται και με περισσότερες μεταλλάξεις να κάνουν την εμφάνιση τους σε όλο τον κόσμο, δεν είναι η ώρα να αρθούν οι περιορισμοί στα διεθνή ταξίδια» ανέφερε σε ανάρτηση της στο twitter η Psaki.
12.JPG
«Βάσει των συστάσεων της ομάδας ιατρών που μας συμβουλεύει, η κυβέρνηση δεν έχει πρόθεση να άρει τους περιορισμούς την 26η Ιανουαρίου.
Στην πραγματικότητα, σκοπεύουμε να κάνουμε αυστηρότερα τα μέτρα για την προστασία της δημόσιας υγείας που εφαρμόζονται στα διεθνή ταξίδια, για να αποτρέψουμε ακόμη περισσότερο την εξάπλωση της COVID-19» ανέφερε η Psaki.
Σημειώνεται πως σε μια προσπάθεια να αποτρέψει την περαιτέρω διασπορά του ιού ο Trump είχε κλείσει στις 11/3/2020 τα σύνορα των ΗΠΑ στους ταξιδιώτες από τα 26 κράτη μέλη του χώρου Σένγκεν, ενώ αργότερα ακολούθησε το κλείσιμο των συνόρων για τους Βρετανούς και τους Βραζιλιάνους.

Στα όρια τους οι σχέσεις Trump - Biden

Η εξέλιξη αυτή έρχεται να επιβεβαιώσει το επίπεδο των σχέσεων μεταξύ του απερχόμενου και του νέου προέδρου των ΗΠΑ καθώς και την παντελή έλλειψη συνεννόησης για βασικές λειτουργίες των ΗΠΑ.
Ενδεικτικό άλλωστε είναι ότι ο Trump σκοπεύει να έχει εγκαταλείψει την Ουάσινγκτον πριν από την τελετή ορκωμοσίας του Joe Biden, γεγονός που δεν έχει προηγούμενο στην αμερικανική πολιτική ιστορία, μια και είθισται ο απερχόμενος πρόεδρος να υποδέχεται το νέο πρόεδρο στο Λευκό Οίκο και μαζί να πηγαίνουν στο Καπιτώλιο για την ορκωμοσία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης