Τελευταία Νέα
Διεθνή

Gallup: Με τη δημοτικότητα του στο ναδίρ αποχωρεί από το Λευκό Οίκο ο Trump

Gallup: Με τη δημοτικότητα του στο ναδίρ αποχωρεί από το Λευκό Οίκο ο Trump
Μόλις το 34% αποτιμά θετικά το έργο του
Σχετικά Άρθρα

Με το χειρότερο ποσοστό όσον αφορά την δημοφιλία για το έργο του στο προεδρικό αξίωμα αναμένεται να αποχωρήσει από το Λευκό Οίκο ο Donald Trump.
Σύμφωνα με δημοσκόπηση του ινστιτούτου Gallup, μόλις το 34% των Αμερικάνων διατυπώνει θετική γνώμη για τα πεπραγμένα του Trump στην προεδρία των ΗΠΑ.
Πρόκειται για το χαμηλότερο ποσοστό κατά τη διάρκεια της θητείας του.
Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, η οποία διενεργήθηκε από την 4η ως τη 15η Ιανουαρίου σε δείγμα 1.023 ενηλίκων, η δημοτικότητα του Trump διαμορφώνεται κατά μέσο όρο στο 41%, τέσσερις μονάδες χαμηλότερα από κάθε προηγούμενο Πρόεδρο των ΗΠΑ, τουλάχιστον από το 1938 και μετά, όσο δηλαδή γίνονται μετρήσεις από την Gallup.
Σημειώνεται πως το προηγούμενο χαμηλό «κρατάει» από την εποχή του Harry Truman, ο οποίος ήταν έως σήμερα και ο λιγότερο δημοφιλής πρόεδρος των ΗΠΑ με δημοφιλία στο 45,4%.
Όπως αναφέρεται, αρκετές φορές τους προηγούμενους μήνες, η δημοτικότητα του είχε φτάσει στο 35% - που ήταν και το προηγούμενο χαμηλότερο ποσοστό του – ενώ ποτέ δεν ξεπέρασε το 50% σε θετικές γνώμες.

Στο 49% το υψηλότερο

Κατά την έναρξη της θητείας του, η δημοτικότητα του Trump ήταν στο 45% για να φτάσει στο 49% στις αρχές του 2020.
Ωστόσο, οι θετικές γνώμες είχαν μειωθεί στο 46% λίγο πριν από τις εκλογές της 3ης Νοεμβρίου.
Κατόπιν όμως η δημοφιλία του απερχόμενου προέδρου των ΗΠΑ διαρκώς μειωνόταν, κάτι που αποδίδεται στην άρνηση του να αναγνωρίσει την ήττα του στις προεδρικές εκλογές της 3ης Νοεμβρίου, στις προσπάθειες του να ακυρώσει το εκλογικό αποτέλεσμα αλλά και στην πρόσφατη εισβολή στο Καπιτώλιο.

Το 82% των Ρεπουμπλικάνων εγκρίνει το έργο Trump

Θα πρέπει όμως να σημειωθεί πως τελείως διαφορετική είναι η εικόνα του Trump στις τάξεις των Ρεπουμπλικάνων.
Με βάση τη δημοσκόπηση, το 82% των Ρεπουμπλικάνων εγκρίνει τα πεπραγμένα του, ποσοστό που έχει ιδιαίτερη σημασία και αξία για το μέλλον του Ρεπουμπλικανικού κόμματος, το οποίο εμφανίζεται ιδιαίτερα διχασμένο.
Κατά τη δημοσκόπηση, η ήττα Trump στις προεδρικές εκλογές εξηγείται από την αδυναμία του να συσπειρώσει τους Αμερικανούς πέρα από την εκλογική του βάση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης