Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συνεχίζονται οι ταραχές στην Τυνησία - Τουλάχιστον 600 συλλήψεις

Συνεχίζονται οι ταραχές στην Τυνησία - Τουλάχιστον 600 συλλήψεις
Τυνησία: Εξακόσιοι άνθρωποι συνελήφθησαν, ο στρατός έστειλε ενισχύσεις έπειτα από ταραχές

Τουλάχιστον 600 άνθρωποι συνελήφθησαν έπειτα από μια τρίτη νύχτα ταραχών σε πολλές πόλεις της Τυνησίας, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Εσωτερικών.
Επεισόδια ξέσπασαν την επομένη της 10ης επετείου από την πτώση του προέδρου Ben Ali και του αστυνομικού καθεστώτος του στις 14 Ιανουαρίου 2011.
Η επέτειος αυτή χάθηκε μέσα στο τετραήμερο γενικό λοκντάουν που ολοκληρώθηκε στην προσπάθεια να ανακοπεί μια έξαρση μολύνσεων της COVID-19 που συνοδεύτηκε από απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 16:00.
Αυτό δεν απέτρεψε τις συμπλοκές, οι ακριβείς αιτίες των οποίων δεν είναι γνωστές αλλά σημειώνονται σε ένα πλαίσιο πολιτικής αστάθειας και επιδείνωσης της κοινωνικής κατάστασης στην Τυνησία.
Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών  έκανε λόγο για 632 συλλήψεις, ομάδες ατόμων από 15 έως 25 ετών, που έκαψαν «λάστιχα αυτοκινήτων και κάδους απορριμμάτων προκειμένου να εμποδίσουν τις κινήσεις των δυνάμεων ασφαλείας».

Οι συγκρούσεις ξέσπασαν σε υποβαθμισμένες περιοχές που πλήττονται σκληρά από την πρωτοφανή οικονομική κρίση

Οι συγκρούσεις ξέσπασαν σε υποβαθμισμένες περιοχές που πλήττονται σκληρά από την πρωτοφανή οικονομική κρίση, με την πανδημία να έχει εμποδίσει μια έναρξη της ανάκαμψης ενώ η διχασμένη πολιτική τάξη έχει παραλύσει.
«Αυτό δεν έχει καμία σχέση με τις κινήσεις διεκδίκησης που διασφαλίζονται από τον νόμο και το Σύνταγμα», εκτίμησε ο Hayouni.
«Οι διεκδικήσεις εκτυλίσσονται κανονικά την ημέρα και χωρίς εγκληματικές ενέργειες», πρόσθεσε σε συνέντευξη στον ιδιωτικό ραδιοφωνικό σταθμό Mosaique, κάνοντας λόγο για δύο τραυματίες μεταξύ των δυνάμεων της τάξης.
Η αστυνομία, που ανέπτυξε πολυπληθείς δυνάμεις σε δεκάδες δήμους, μεταξύ των οποίων μια μεγάλη λαϊκή συνοικία της Ετανταμέν στην περιφέρεια της Τύνιδας, τέθηκε στο στόχαστρο διαδηλωτών συχνά νέων.
Σε ορισμένες περιοχές σημειώθηκαν επίσης λεηλασίες.
Ο στρατός ανέπτυξε ενισχύσεις στις περιοχές Μπιζέρτε (βόρεια), Σους (ανατολικά), Κασερίν και Σιλάνα (κέντρο-δυτικά) προκειμένου να προστατεύσει δημόσια κτίρια, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας, ο M. Zikri.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης