Τελευταία Νέα
Διεθνή

Tesla: Στην κυκλοφορία τίθενται τα πρώτα κατασκευασμένα στην Κίνα Model Y

Tesla: Στην κυκλοφορία τίθενται τα πρώτα κατασκευασμένα στην Κίνα Model Y

Σε μια δεκαετία η Κίνα φιλοδοξεί να έχει πωλήσεις 20 εκατομμυρίων οχημάτων στην Κίνα, τη μεγαλύτερη αγορά στον κόσμο

Σχετικά Άρθρα
Τη διανομή των πρώτων Model Y που έχουν κατασκευαστεί στην Κίνα ξεκίνησε η Tesla, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία του Elon Musk, σηματοδοτώντας ακόμη ένα σημείο καμπής για τα αμιγώς ηλεκτροκίνητα οχήματα, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters τη Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2021.

Παραδόσεις οχημάτων

Η αμερικανική εταιρεία έρχεται από μια χρονιά στη διάρκεια της οποίας δεν κατάφερε για μόλις 50 οχήματα να πιάσει το στόχο που είχε θέσει για την παράδοση 500.000 οχημάτων μέσα στο 2020.
Σε βάθος χρόνου δεκαετίας, η Tesla φιλοδοξεί να φθάσει τις πωλήσεις της στις 20 εκατ. μονάδες και η Κίνα θα διαδραματίσει σημαίνοντα ρόλο στα σχέδιά της αυτά, από τη στιγμή που είναι η μεγαλύτερη αγορά τόσο στα αυτοκίνητα, όσο και στην ηλεκτροκίνηση.

Επένδυση

Υπό το πλαίσιο αυτό η Tesla προχώρησε στην κατασκευή μονάδας παραγωγής στην Κίνα (επενδύοντας 2 δισ. δολάρια), μια κίνηση που μειώνει αφενός το κόστος αφού πλέον απουσιάζει το κόστος μεταφοράς και εισαγωγής από τις ΗΠΑ, αφετέρου το χρόνο παράδοσης.
Η εταιρεία ξεκίνησε την παραγωγή του μοντέλου της Model 3 στο εργοστάσιο της Gigafactory, στη Σαγκάη στην Κίνα στα τέλη του 2019 και οι πρώτες παραδόσεις άρχισαν σχεδόν αμέσως.
Επί του παρόντος η εταιρεία δεν έχει κάνει ακόμη γνωστό πόσα Model Y θα παράγει στην Κίνα και σε πόσες πωλήσεις στοχεύει για το 2021.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης