Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Tesla παραγκώνισε την Mercedes-Benz στην αγορά της Κίνας

Η Tesla παραγκώνισε την Mercedes-Benz στην αγορά της Κίνας
Αμφισβητείται η γερμανική κυριαρχία στη μεγαλύτερη αγορά του κόσμου
Σχετικά Άρθρα

Η Mercedes-Benz υποσκέλισε με μικρή διαφορά τη BMW εξασφαλίζοντας τον τίτλο της καλύτερης μάρκας πολυτελών αυτοκινήτων στον κόσμο για το 2020, ένα έτος που άρχισαν να φαίνονται τα πρώτα σημάδια αμφισβήτησης της γερμανικής κυριαρχίας στην άκρως ανταγωνιστική και πολλά υποσχόμενη αγορά της Κίνας, σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg την Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2021.
Η ΒMW ανακοίνωσε ότι οι παγκόσμιες πωλήσεις αυτοκίνητων της ομώνυμης μάρκας μειώθηκαν 7,2% στα 2,03 εκατ. οχήματα, πουλώντας περισσότερα 136.000 οχήματα από τη Mercedes-Benz.

Ηλεκτροκίνητα

Παρότι η Mercedes κατάφερε να κατακτήσει τον τίτλο της καλύτερης μάρκας πολυτελών αυτοκινήτων στον πλανήτη για πέμπτο διαδοχικό έτος, έμεινε πίσω όσον αφορά στις πωλήσεις ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων στην κινεζική αγορά, καθώς η Tesla έχει διεισδύσει σημαντικά στη μεγαλύτερη αγορά αυτοκινήτου του κόσμου.
Τα μοντέλα Nio και Li Auto της Tesla αποτέλεσαν τις πιο αναγνωρισμένες μάρκες στην Κίνα, όπου BMW, Mercedes και Audi της Volkswagen και έχουν εδώ και καιρό μερίδιο άνω του 60% στην αγορά των πολυτελών αυτοκινήτων.
Πάντως, η κινεζική αγορά αποτέλεσε «πηγή» εσόδων για τους Γερμανούς και πέρυσι, παρότι οι γερμανικές μάρκες αυτοκινήτων έχασαν ένα μέρος του μεριδίου τους από τους νεοεισοερχόμενους ανταγωνιστές τους στον χώρο των ηλεκτροκίνητων οχημάτων.
Οι γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες σπεύδουν να αντιμετωπίσουν την απειλή αυτή με νέα ηλεκτροκίνητα μοντέλα.

Κατηγορίες

Η Daimler θα παρουσιάσει το compact EQA αυτό το μήνα, ενώ η BMW θα διπλασιάσει τον αριθμό των ηλεκτροκίνητων και υβριδικών μοντέλων της στα 25 έως το 2023.
Ωστόσο, ενώ η Mercedes υποσκέλισε τη BMW στις συνολικές πωλήσεις αυτοκινήτων, υστερεί έναντι των ηλεκτροκίνητων και υβριδικών, με την τελευταία να έχει πωλήσει περίπου 193.000 μοντέλα αυτής της κατηγορίας πέρυσι.
H Mercedes πώλησε 160.000 ηλεκτροκίνητα και υβριδικά οχήματα, εκ των οποίων περισσότερο από το ήμισυ στο τέταρτο τρίμηνο του 2020, γεγονός που θα βοηθήσει την αυτοκινητοβιομηχανία να ανταποκριθεί στους στόχους για μείωση των εκπομπών ρύπων στην Ευρώπη.
Η Audi πώλησε περισσότερα από 47.000 οχήματα από τα ηλεκτρικά SUVs.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης